En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

torsdag 16 maj 2013

Ta dig i kragen hälsar Ulf Kristersson. Jag tycker han kan kamma sig!

Det blåser i dag.
Inte bara ute så att pollen står som en arm in i huset så fort man gläntar på dörren utan även runt Ulf Kristersson.
Han har reagerat på att sjukskrivningarna ökat för människor med psykisk ohälsa och som väntat har han ett förslag som ingen mera än han verkar stå bakom.
Nämligen iden om att psykiskt sjuka ska ta sig i kragen och gå till jobbet. Han struntar högaktningsfullt i att det var just detta som det varnades för när sjukreformen skulle genomföras 2008, att folk i utsatta situationer skulle känna sig stressade och pressade och bli sjukare. Flera av remissinstanserna varnade.

Det har även varnats för att nedmonteringen av arbetet med arbetsmiljön och nedläggningen av Arbetslivsinstitutet skulle få följder. Alla nedskärningar påverkar, det tar ett tag genom den naturliga fördröjningen men den kommer, den kommer varnades det om. Och nu ser vi effekterna av för dålig arbetsmiljö, dålig personaltäthet inom vård och omsorg.
Så Kristersson, ta nu och kamma till dig och tänk förebyggande, rehabilitering på riktigt och trygghet. Lyssna på vad remitterande instanser återkommer med för svar när du frågar.
Sluta att stressa folk genom hot om utförsäkring för än så länge har jag inte hört någon som blivit frisk av att de blivit utförsäkrade och att skicka tillbaka sjuka människor till den arbetssituation som först gjorde dem sjuka lär inte heller fungera.
Mot pollen som blåser omkring tar jag antihistamin men vad ska man göra åt politiker som bär sig åt på det här sätet?

Solrosuppropets Monica Armini svarade i Aftonbladet på debattsidan.

Kjell Rautio skrev i Dagens Arena.

Kristina Glise överläkare och chef för patientmottagningen vid Institutet för stressmedicin i Göteborg reagerar.

Om man snokar lite i media så är det hopp om livet för nu äntligen reageras det och än så länge har jag inte hittat en enda artikel eller reportage som ger Kristersson stöd så nu skickar vi varsin kam till Herr minister så kan han både ta sig själv i kragen, skärpa till sig och så kamma sig!

4 kommentarer:

  1. Ja äntligen är det rejäl uppmärksamhet på detta gigantiska o helvetiska problem!

    SvaraRadera
  2. Moderater SKA endast användas till att måla blå bräder eller plankor , övrigt arbete blir för krävande ! .

    SvaraRadera
  3. OCH skaffa sig ett annat jobb!

    SvaraRadera