En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

fredag 17 maj 2013

Viljan är smärtans värsta fiende

Ville bara säga det!
En del dagar, de där när man bara gör fast det egentligen inte går, då är det viljan som råder. Ibland räcker det inte fast man vill, vill, vill!
Då kan man kasta in lite ilska också: - Det var då själva faaan!
Och så gör man.
Och så finns dagarna när man ligger och vill samtidigt som man är jättearg - och kommer ingenstans.
Men då kan man ta till de där värstingpillren och så kommer man äntligen in i duschen fram emot kvällen.

Och sedan kommer Super-Snälla-Silver-Syster med upplyst mat.Och sedan fick jag efterrätt, kaffe och ormögon.Så en massa vilja blandat med ilska och piller uppblandat med en massa go omsorg och så blir livet ganska gott.
Nu ska jag bara se till att komma iväg till ryggreparatörerna också.

Uttrycket "Viljan är smärtans värsta fiende" har jag snott från vännen Kim, ni vet den som gjorde den där helvetesresan med sin trasiga rygg. Kim är hemma nu och har hittat en klinik som är beredd att gå vidare och försöka hjälpa henne. 
Där har ni  en med vilja.

11 kommentarer:

 1. Fina favoritLippe...önskar jag kunde göra något för att lindra fin smärta. Viljan vet jag däremot att du har :-) KRAM!

  SvaraRadera
 2. Du ska ha all den där upplysta maten OCH en smärtfri rygg!!
  Hoppas, hoppas

  SvaraRadera
 3. Man måste ha en järnvilja och en sjuhelsikes ork för att klara av att vara sjuk...

  Sv. Boken är nästan kusligt bra... :-)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Det är baske mig viljan vi lever på oavsett om smärtan sitter fysiskt eller psykiskt. Ibland när vi vill för mycket - eller kanske till o med oftast när vi vill för mkt, då straffar det sig. Men ge upp finns ju inte. Vad lever vi för då?
  Styrkekram!

  SvaraRadera
 5. Jag är glad för att du har den där viljan. Alternativet är inte tänkbart. Hade jag haft de rätta kontakterna hade jag gärna hjälpt dig att hitta "rr-gubbarna". De som även jobbar på en Pingsthelg. Är bara rädd för att de finns någonstans utanför ditt landsting. När jag är ensam hemma. Kan jag ringa din upplysande syster då? :)
  Styrkekram Bosse

  SvaraRadera
 6. Kims uttryck är så himla bra tycker jag och det passar så bra in på oss som kämpar emot diverse besvär.
  Det är underbart och ovärdeligt att ha goda människor omkring en, jag har också en sån där toppensyrra, hon kom till mej med glass igår när det var som varmast <3 Jag har dock aldrig sett "upplyst mat" förut. Hur har hon gjort? Är det lök med värmeljus eller vad?? Såg himla trevligt ut iaf, något som man skulle kunna servera till hösten när det är lite mörkare ute för nu är det ljust nästan hela dygnet där jag bor :)
  Skickar kramar och en förhoppning om att du hittar en bra ryggreparatör snart!
  Kul bild förresten :D

  SvaraRadera