En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

fredag 8 mars 2013

Förbjud!

Förbjud sms-ning, twittring, facebookande och annat under tiden man kör bil!
Förslaget ligger och det ska vara tillåtet att tala i telefonen med handsfree. 
 Förslaget kommer från oppositionen och sågas av regeringen. Regeringen anser att vi vanligt folk iaf inte skulle fatta vad förbudet innebär?? 
Sätter kaffet lite i halsen när jag tittar på nyhetsmorgon och Catharina Elmsäter-Svärd från moderaterna påstår att om man gör ett förbud så skulle folk tro att allt annat är tillåtet i bilen under körning. 
Dessutom hade hon minsann kört en bil förra veckan som både bromsade och kunde parkera av sig självt! Men vad bra! Vi avskaffar väl både körkort och omdöme då! 
Känner mig lite irriterad. Skulle du fatta vad ett förbud skulle innebära? 
Aftonbladet Debatt skriver Alliansen en artikel där man styr det mot att Socialdemokraterna egentligen bara är ute efter att knäppa regeringen på näsan med hjälp av SD och avslutar med att: nu är det tid för ansvar. Men majoriteten i riksdagen är för ett förbud, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och så Sverigedemokraterna då.....

Har du sett bilar fara mellan filerna medan föraren sitter och grejar med telefonen så vet du vad som avses med ett förbud och Sverige är enda landet i EU som inte har förbudet.
Är du för eller emot förbud?
Jag blir iaf nervös när jag åker med någon som leker med telefonen när de kör.
Kanske att man när man kör bil ska göra det och endast det - köra bil!?

5 kommentarer:

 1. Jag är för! Det är livsfarligt! Jag fattar vad det innebär också, kanske för att jag inte är politiker?

  SvaraRadera
 2. Jag är för. Har själv försökt prata i telefon och svänga i en rondell samtidigt (det är så jäkla svårt att knipa fast en lite mobiltelefon mellan hörat och skuldran!)och det är fullständigt livsfarligt!

  SvaraRadera
 3. Svaret är så givet att vilken hönhjärna som helst hade kunnat komma på att mobilsnack och bilkörning inte passar ihop. Hur många olyckor och dödsfall behöver ske innan regeringen i Sverige vaknar?

  SvaraRadera
 4. Men gaaah! Idioter i regeringen, helt klart! Är ddt nån som inte håller jämn hastighet och/eller vinglar så kan man ge sig fan på att de sitter i mobil eller fipplar med en!
  Lyssnade på ett radioprogram förut. Det var om rökförbud på arbetsplatsen. Moderaterna tycker ju allt det där om eget bestämmande och fri vilja och blahablah... Men att förbjuda snusning och rökning på kommunen som är moderatledd, det går bra.

  SvaraRadera