En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

onsdag 1 juni 2011

Svarte Katts diagnos

Svarte Katt har fel på sköldkörteln och ska nu äta medicin resten av livet! I början ska vi åka och ta blodprov med ökande mellanrum och sedan blir det var tredje månad. Som alltid när det kommer till djur och behandlingar av sjukdomar får man väga in vad man utsätter katten för och hur effektiv behandlingen är. De flesta katter mår kanon med medicin på den här åkomman och att ta blodprov var tredje månad är nog besvärligare för mej än katten. Han har inget emot att åka bil och sist vi var så spann han när vetrinären gullade med honom. Så på fredag åker jag och hämtar medicin åt honom och sedan ska man märka en snar förbättring. Fast jag tycker att det enda är att han gått ner i vikt och slickat bort pälsen. Jajaja...allt ordnar sig!

16 kommentarer:

 1. Skönt att det finns medicin som hjälper honom till ett bra liv. Klart man ska avväga, men så länge djuret mår bra kan man ju medicinera.

  SvaraRadera
 2. Sv: Det går bra, eller ok i alla fall, när det bara gäller ett par dagar ibland, men visst känner jag av ryggen, det gör jag. Lite tungt är det. Man kan inte välja när man jobbar timmar. Sedan, när jag kommit in lite mer på några av förskolorna, kanske jag kan be om att främst få jobba med de äldre barnen.

  SvaraRadera
 3. Jag måste också äta medicin mot detta nu!

  Fast jag slickar inte på min päls?(tror inte att jag har nån:))
  och går inte ner i vikt, vilket inte hade gjort nåt:)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Som sagt, frågan är om det inte är bökigare för dig än för kissen ;) Hoppas det funkar och att han blir bra!

  SvaraRadera
 5. Gulle gulle fina kisse! Vår Zorra (som för tillfället sjappat till skogs sen i söndags) äter också medicin och ENDAST medicinfoder resten av sina nio liv. Det funkar, tack och lov :-) Kram till er båda!

  SvaraRadera
 6. Vad skönt om det nu visar sig att behandlingen fungerar och svartekatt får sin päls tillbaka!

  SvaraRadera
 7. Skönt att det inte var något allvarligare. Hoppas det inte blir för dyrt...
  Var och vaccinerade Ziva i tisdags - hon är nu 13 veckor! Väger 1 kg mer än när vi fick henne. Full av bus och livsglädje. Ska ta ett kort när kameran kommer hem från utlandet.Ha en skön dag i (o)nykterhetens tecken kram ;-))

  SvaraRadera
 8. Undrar varför jag har så svårt att komma in till dig, kommentera tar flera minuters väntan fram (nu har jag hållit på denna försök i 15 minuter! Så då kanske du förstår varför jag inte "syns" här trots att jag varit här.

  SvaraRadera
 9. Ps! var har Peter den oumbärlige tagit vägen...

  SvaraRadera
 10. Lille kisse kommer att bli bra!! Han ser förresten inte direkt ut att lida där på bilden... =)

  SvaraRadera
 11. vi håller tassar och tummar för Svarte Katt. Han ser dock rätt nöjd ut med livet för övrigt =)
  Kram
  Helena

  SvaraRadera
 12. Skönt att få reda på vad det var =)

  SvaraRadera
 13. Han ser då inte särskilt lidande ut på kortet. :) Skönt att det inte var värre.

  SvaraRadera
 14. Ser ju ut att vara riktigt nöjd med livet! Tur att det finns medicin till dom små älsklingarna.

  Önskar dig en härlig kväll!

  SvaraRadera
 15. Kanske har Svarte Katt och jag samma fel. Jag äter också medicin mot sköldkörtelproblem. Tyvärr har jag inte gått ner i vikt och inte slickat bort pälsen heller. Jag klippte luggen igårkväll. Räknas det?

  Är det som för människor så kommer Svarte Katt att snart må bra igen.

  SvaraRadera
 16. Det värsta är priset när djuren blir sjuka min katt åkte på kristaller i urinröret 2 dar före julafton gick bara på 2500kr och de tog 200 spänn för att analysera vilken sorts foder han skulle käka.. Hur som helst så tog det 6 månader att komma ikapp igen bara för en så simpel grej..
  Han har hållt sig frisk nu som tur är :)
  Kram

  SvaraRadera