En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

torsdag 2 juni 2011

Fundera, fundera och ole dole doff

Funderar på mycket ikväll. Yngste sonen tar tåget till Uppsala imorgonbittida och ska bo hos en kvinna på hennes vardagsrumsgolv. Hon hade lagt ut en annons på nätet att hon gärna tog emot ungdomar. Så nu har han någonstans att sova, han och kompisen. Jag har chattat med henne och hon verkar väl ok, fast hon driver lite med mej för att jag är en hönsmamma samtidigt som hon själv verkar vara en sådan som bryr sig...funderar som sagt var...hon är nästan 60 år och gillar livemusik och ungdomar, går på konserter och sveper en bägare ibland. Låter inte så farligt....eller?? Det går säkert bra och han får skitkul!! Eller hur!? Mamma står stand by vid telefon hela helgen, man vet ju hur man var själv!!

Jag har ett sjätte sinne när det kommer till mitt hus, jag känner på mej när det är något fel i huset. Idag var felet att pumpen i källaren sprutade vatten över hela rummet så jag stängde av skrället och funderade. Ska inte trötta ut er med alla turer det tog i skallen innan jag ringde barnens far som hade den eminenta lösningen att trä en säck över aset så att det inte sprutar över hela rummet utan rinner utmed pumphuset och ner i golvbrunnen. Den här pumpen är ett riktigt as som lever på övertid och har fått konstgjord andning många gånger, han smäller och dånar så att det hörs i hela huset, jag är livrädd för den! Den gör så att säkringarna går och hundar och barn reagerar på den. Den är ond! Men hur gör jag nu? Imorgon kommer rörkrökaren...hur ska jag få pengar till det här?

Idag när jag skulle skjutsa Alfa-sonen till staden låg det en halvvuxen hare på garagevägen, huvudet och ett framben fattades och det framben som var kvar hängde bara i lite skinn. Vilket djur gör så? Mården? Går den på mina kisse-katter? En räv hade ju tagit med sig bytet....hmmmm.

Jag har köpt en melon som det är så mycket kärnor i att jag gett upp om att kunna äta upp den. Undrar om syrrans nya häst äter meloner?

Måste inte jag fixa en klänning till bröllopet snart? Hur ska den se ut och vad ska den kosta? Jag vill ju passa på nu och köpa något man inte skulle unna sig annars!! Surfar, drömmer och roar mej :)

Ska jag klippa mej och skaffa en frisyr?

Jag vill ha någon av de där nya nagellacken i pastellfärgerna, eller är det för ungdomar? Och om jag skiter i åldersgränsen vilken färg ska jag då ta?
Eller ska jag behålla dom som de är nu?

Hahahaha..som om det där var jag!!!! Fast visst är det fräscht!?

12 kommentarer:

 1. Hade massa svar på dina funderingar men det blev bara en kvar i skallen när jag hann ända ner hit. LILA! :)

  SvaraRadera
 2. Ujuj, det var många tankar. den här nattugglan satt ju uppe till 01.40 eller vad det var igår natt så jag kan inte påstå att mina grå är så välfungerande just nu...men lite ord kom det ur mig..men jag får nog avsluta utan råd och säga go' natt och kram till dig.

  SvaraRadera
 3. Lippe, kära vän.
  Man lever bara en gång - så vitt jag vet - i den här jordiska kostymen!
  Självklart ska du "flasha på" med det mest blingiga du kan komma på - och har lust att bära.
  Oavsett om det är lite "för höga" klackar, lite för "kort" klänning eller "fel" färg på naglarna - utifrån din förväntade ålder/heder/jiddajaddatrams!
  Jag blir dagligen beskylld för att vara yngre eller mer ungdomlig än vad jag är - utifrån mitt utseende.
  Som. Om. Jag. Skulle. Bry. Mig.
  Jag försöker inte leka tonåring, jag bara är! JAG!
  Gillar det som är lite för mycket i alla sammanhang och kör stenhårt på min linje.
  Jante och åldersnojor kan gå och dö!
  Jag är bäst - och du med!
  Superkramen! <3

  SvaraRadera
 4. Jag hade blått nagellack på tårna nästan hela förra sommaren, så välj den du tycker är fin är mitt förslag.

  Angående sonen, det går SÄKERT jättebra allting! Men.. OM det skulle bli något problem så kan du maila mig. Jag vet inte hur långt du har till Uppsala, men vi bor ju där (här) och kan i värsta fall ha ett par ungdomar sovande hos oss, eller försöka hjälpa till om det händer något i största allmänhet.

  SvaraRadera
 5. Om jag varit som du (och haft pengar) skulle jag köpa alla färgerna och sedan variera mig utifrån klädvalet. När jag jobbade på Konsum hade jag knallgrönt nagellack som matchade de asfula rockarna. Då var jag 50+.....:-) Gissa om det uppskattades av kunderna.

  SvaraRadera
 6. Ta en av varje vet ja :) annars gillar jag rosa,lila,ja faktiskt alla pastellfärger är lika fina älskar färger den gröna va också fin :) Förstår vilken beslutsångest du måtte ha när alla är fina..
  Ha en underbar och solig helg

  SvaraRadera
 7. Klart du kan ha de färgerna om du vill! Jag gillar ju den lila, men det är väl en smaksak antar jag.
  Visst är det underligt det där med barnen, när de var små så sa jag alltid att jag skulle komma ihåg vad jag gjorde när jag var ute så att de skulle få göra något...när de blev äldre försökte jag glömma vad jag gjorde så att de skulle få göra något...
  Lycka till med allt - det löser sig säkert! Kram

  SvaraRadera
 8. Förresten, tänkte på haren...vi hade faktiskt en katt som gjorde precis så, och lämnade resten åt oss på farstukvisten att ta reda på.

  SvaraRadera
 9. Jag är fel person att kommentera nagellack, gillar det inte! Posa eller de understa hade varit valet för mig, om jag var tvungen!
  Lider med din vattenpump, eller snarare med dig!
  Dyrt, dyrt, dyrt är tankarna som dyker upp.
  Angående sonens husrum...hoppas det är bra, han ska ju bara sova där. Men varför driva med en mamma som kollar upp? Det borde man väl se som positivt??? Kram på dig!

  SvaraRadera
 10. Sonen har säkert vett att ta sig därifrån om det behövs.
  Jävla vattenpump... det är värdelöst när någon större grej i huset inte vill fungera.
  Klä dig som det passar dig, MED vilket pastellack DU vill!!
  Angående det där med förnedring... Det kan de kanske göra när man är svag, men saker kan vända och då är rollerna ombytta. Jag håller precis på att bygga upp en sådan grej nu. Vänta bara.
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Kommer att tänka på filmen "The Shining" när du beskriver pumpen. :D

  SvaraRadera
 12. Självklart kan du ha läckra naglar. Välj någon färg som matchar kläderna.
  Ha en fin helg!

  Kram
  Therese

  SvaraRadera