En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

måndag 16 maj 2011

Yrkesvägledning

Jag har en förmåga att alltid tro att imorgon är/blir det bättre! Så även om jag nu har ett bakslag, som ibland gör mej iskall när tanken slår mej att det kanske inte blir bättre än så här, så drömmer jag!
- Vad ska du jobba med sedan då? frågar folk och undrar om jag ska gå tillbaka till något av mina förra yrken. Jag brukar svara att jag kan väl göra precis vad som helst!! Bara kroppen hänger med. Nja, jag kommer väl  inte att bygga stenmurar nere i Småland eller hugga skog i Norrland precis men annars så!! Då tänker jag på vad för nya yrken jag skulle kunna ha. Men nya tänker jag sedan, varför nya? Varför inte välja ett gammalt? Kanske ett utdött t.o.m.? Hmm...så jag googlar och här är vad jag skulle kunna syssla med:

Skärslipare - det fanns när jag var liten!! Det var en luffare som kallades för Gotlänningen. Vi ropade när vi såg honom och då slipade han knivar och saxar åt oss för ett mål mat, matsäck att ta med och en stunds vila under tak.
Gördelmakare
Kyrkiostöten
Ängevaktare
Schäfer?
Ullkrämare
Pipförare

Ja, ni ser att möjligheterna är många! Undrar om AF kan tala om vilken utbildning man behöver för de olika yrkena? Hittade en lista över utdöda yrken och där var hovslagare med!? Det måste jag tala om för hovslagaren som syrran har till sin häst för han kanske inte vet om det!
Och så surfar jag vidare och ser att Cickis Designblogg tagit ett personlighetstest och jag gör det också och får detta som resultat:

Din personlighetstyp:
Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.


Karriärer som skulle kunna passa dig:
Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.

Personlighetstestet har fel! Jag tycker om att vara ensam när jag valt det själv och jag tycker att jag kan vara objektiv vid problemlösning fast å andra sidan håller jag ju på och tjatar om medmänsklighet i sjukersättningsdebatten :)

Undrar om jag ska satsa på en karriär som filmstjärna?? Eller hemmafru, fast då måste man ha en karl antar jag.

Om du skulle börja på helt ny kula, vad gäller jobb, vad skulle du hitta på då?

8 kommentarer:

 1. Du kan visst bli hemmafru och du behöver ingen karl som försörjare *blink, blink*, varför inte filmstjärna du är ju nästan en kändis redan...
  Nu undrar du vad jag skulle tänka mig, varför inte åka runt i världen och kontrollera lyxhotell så de sköter sig och testa restauranger mums... med den lönen har jag råd att köpa mig ett hus vid skog och hav(sjö)och bara vara andas umgås med vänner och min kärleksfulla man.....
  Annars blir jag en dyr konsult till fk å sjukvården, då dj-lar.....
  Kärlek till dig(hjärta)
  Ps. Kan fortfarande inte göra hjärtan trots din vägledning.

  SvaraRadera
 2. Du kan också bli politiker, eller journalist...nu måste jag prova att göra hjärta, <3 nä det blev ju inget...kanske sen?

  SvaraRadera
 3. För det första är maken hovslagare =)
  Jag skulle kunna tänka mig traktorförare eller jobba på maskinstation och köra jättestora tröskor eller plöja med tolv skärs växelplog när solen skiner och jorden är blank och måsarna flyger och...
  Eller spåkärring ;)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att jag konstant funderar på vad jag ska bli när jag blir stor, så vi får väl se...;)

  SvaraRadera
 5. Jag skulle nog ha försökt besinna mig och verkligen, verkligen skaffat mig EN utbildning, istället för ha hoppat runt som en tokspeedad kanin på extacy, bland alla olika typer av jobb jag fuskat mig fram med.
  Eller kanske inte..?
  Inte hittat rätt än..?
  Ullkrämare eller pipförare kanske skulle vara något?

  SvaraRadera
 6. Schäfer? Det jobbet finns ju. Det är jättemånga som jobbar som det. =)

  http://www.schäferhunden.se/index.html

  SvaraRadera
 7. Politiker hade du passat som, eller krönikör för nån tidning. Möjligtvis en i redaktionen till Uppdrag granskning. :)
  Vad jag skulle göra.... tja, hitta mig en prins och bli prinsessa på riktigt. Fast det räcker med en väldigt rik snubbe också. Haha! Om jag nu måste jobba så hade jag nog valt konsthistoriker.

  Sv: Det spelar ingen roll om man gillar vodka eller ej, dessa flaskor får inte öppnas. :)

  SvaraRadera