En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

måndag 16 maj 2011

Jag mår illa, blir ledsen och förbannad.

Läs det här om en utförsäkrad kvinna som sökt hjälp hos socialen. Om du blir upprörd så scrolla ner och läs kommentarerna. Jag mår illa, blir ledsen och förbannad. Frustrerad och livrädd. Folk är så jävla rädda om sitt och fulla med fördomar så jag blir gråtfärdig! Jag skrev en kommentar till en Peter som tyckte att det kändes hemskt att miljontals kronor gick rakt ner i fickan på friska, fuskande människor.

"Naturligtvis ska det finna regler och kontroll men det får vara måtta på hur kränkande den får vara!! Stoppa fusket!! skriker de ogina som hellre ser flera fara illa än att en skor sig! Hur stort tror du fusket visade sig vara i sjukförsäkringen?? Fuskets avskaffande skulle vara en av anledningarna till reformen.
0,04 % var fusk! På fyra år har det kostat 546 miljoner att få in 315 miljoner i sjukförsäkringen, själva kontrollenheten på FK kostade 300 miljoner i öronmärkta pengar att bygga upp!
Hon är utförsäkrad och får lämna ifrån sig alla uppgifter som kontoutdrag och kvitton så förnedringen  finns redan där!
Har du suttit på socialkontoret och blottat dej och lyssnat på vilka straff du kan dömas till om det skullle visa sig att du lämnat oriktiga uppgifter?? Miljontals kronor går ner i fickorna på fullt friska? Var har du siffrorna? Var är siffrorna på de polisanmälningar som gjorts och de återbetalningar som krävts? Eller är det bara grundlösa antagande? Som de flesta gjorde om sjukförsäkringen? Om sjukförsäkeringen fungerat skulle hon kanske inte behövt gå till socialen?? Bevare oss för människor utan medmänsklighet och som tror sig själva vara så osårbara att de inte kan råka illa ut och som tar myter för sanningar!"

8 kommentarer:

 1. Bra svarat! Känns som det mest är empatilösa, IQ-befriade galningar som kommenterar i tidningarna. Jag får nog sluta läsa dem, mår bara dåligt av det.

  SvaraRadera
 2. Det finns fler idioter än man kan räkna!

  SvaraRadera
 3. Kära Lippe, Det gör mig så ont att människor ska behöva råka ut för dessa jubelidioter som tror de vet och kan allt. Har man inte varit så långt ner att man måste få gå till socialen då vet man inte om hur jävligt livet kan vara - för det är det lägsta du kan sjunka. Där får man hela sitt liv vänt ut och in för att därefter få ett nä. Socialtanten jag råkade ut för var en liten flicksnärta på knappt 25 år, hon pratade som om hon läste innantill. Vad vet hon om livets skuggsida??? Att köpa en dags- eller veckotidning har jag inte gjort på evigheter pga både ekonomi och avsky. Önskar och ber dagligen att livet ska ta en vändning till ekonomisk bättring.

  SvaraRadera
 4. PS! bra inlägg du skrev! Gillas

  SvaraRadera
 5. Det jag skulle skriva lämpar sig inte för tryck på någon annans blogg. Men det börjar med j***a idioter.
  Det är fullständigt skrämmande hur en del människor är fullständigt renons på allt vad empati och solidaritet heter. Sådana människor skrämmer mig och jag är så glad att jag inte är som dem.
  Och bra rutet, Lippe.

  SvaraRadera
 6. Ännu en gång sitter jag bara o skakar på huvudet. Hur kunde vi låta det gå så långt? Jag blir rädd när jag läser sånt här, så undrar jag ju vad ska de hitta på nästa gång? För nu har de ju redan tryckt ner de svagaste, vem står på tur nu? För inte tänker de väl sluta nu heller, det kan jag ju inte tro, de kör ju Robin Hood metoden bakvänt , tar från de fattiga och ger till de rika.

  SvaraRadera
 7. Läste igenom alla kommentarerna och din fanns med två gånger.?

  SvaraRadera