En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

fredag 8 april 2011

Karolina och bloggandet

När jag började blogga gjorde jag det för att jag ville dokumentera och följa min väg tillbaka till ett "riktigt" liv igen. Sen har det ju tagit lite tid då ;) Så bloggen har utvecklats från att vara någon sorts anteckningsdagbok till att vara ett sätt att kommunicera med en massa sköna männinskor, här får man stöd och kärlek dagligen! Jag är fortfarande helt förvånad över att de elaka bloggarna inte finns!!

Jag började med att leta efter folk med trasiga ryggar och helst sådana som var stelopererade. Att hitta folk med samma diagnos blev också en grej att sysselsätta sig med!
Jag har Dan Jonsson, Hörni, 4U2 och Onda ryggen som är "stelisar" som jag. Jag känner en samhörighet med de som jag förstår och de förstår mej. Andra kan naturligtvis förstå smärtan och situationen men ändå känns det som att man behöver inte förklara för de här bloggarna för de vet!

Genom en sida på FB kom jag i kontakt med Karolina. Vi är så lika varandra på många sätt. Vi är ensamstående kvinnor med eget hus, vi är tvåbarnsmammor, vi har SRS i ländryggen, vi är opererade av samma kirurg med bara tre veckors mellanrum. Jag har redan nämnt henne i ett tidigare inlägg.Vi lider av och genomlever samma känslor och problem och glädjs åt samma företeelser.
Vi hånar oss själva med humor och beklagar oss med allvar, vi har båda en galghumor som hjälper över de värsta svackorna, vi driver med problemen och tar så udden av dom. Så skönt att dela med någon!!
Vi är båda egentligen  självständiga, duktiga, starka, intelligenta, kapabla tjejer som är jävligt frustrerade av att vi kan så mycket mer än vad våra förbaskade kroppar kan!!


Vi har kontakt med varandra över FB och skrattar och skojar, gnäller och klagar om vart annat. Jag är så glad att vi hittat varandra för jag känner att hon är ett stort stöd. Tänk om vi kunde hamna på rehabveckan i Strängnäs samtidigt! Tror vi skulle kunna göra ett och annat rackartyg!
Men nu till den stora nyheten!!
Hon som, liksom många av oss hihihi, aldrig skulle blogga har startat en blogg! Gå och titta in hos en tjej som kämpar för att komma upp på banan igen. Ska bli så spännande att följa hennes väg tillbaka och att stötta med glada tillrop  och kommentarer :) på hennes blogg : Förhoppningsvis vägen tillbaka från en jobbig tid.


Karolina


10 kommentarer:

 1. Jösses vad söt hon är! Ska ta en titt :-)

  SvaraRadera
 2. Visst är det skönt att ha en likasinnad som vet vad det handlar om

  SvaraRadera
 3. Hallå goa du, det finns ett gulligt äpple att hämta inne hos mig:)

  SvaraRadera
 4. Gulliga gulliga du : ) Tack! Är oerhört glad att ja "hittat dej" oxå Lippe, så skönt att bolla med dig, få gnäll och att ha ngn som förstår!
  Å visst vore det grymt kul att hamna på rehabveckan samtidigt, haha....då skulle de bli bus för fulla muggar så gott vi klarar av : )

  SvaraRadera
 5. Härligt med en så "speciell" vän och en sån sötnos!

  SvaraRadera
 6. Ja, man har stort behov av att "höra" mer om folk i ungefär samma situation. Man är ju lite annorlunda när man fått extra delar av metall i sin kropp!;)
  När kommer dina citat i Expressen? Har svårt att läsa den sidan, har inte brukat besöka den och jag vill förstås inte missa något! Varm kram och ha en trevlig kväll helst utan smärta då! (så härligt att du kan om än sällan, uppleva att vara helt utan!) Varma kramar.

  SvaraRadera
 7. Kära goa älskade Lippe.....du har ett sms att hämta på din mobil..../c

  SvaraRadera
 8. Vad härligt! Så söt hon är! Och du...inlägg och kanske bilder, det blir tidigast i morgon :)

  SvaraRadera
 9. Fina Karolina! Håller tummarna på att ni hamnar på samma rehab samtidigt!
  Mitt i allt jobbiga är det skönt med någon som förstår. När min olycka hände hittade jag en m¨ånga år yngre tjej som fått samma skada ungefär samtidigt. Vi har fortfarande lite kontakt, men har aldrig träffats irl, tyvärr. Nu ska jag sova... KRam!

  SvaraRadera
 10. Nämen, kollade alla kommentarer här nu och vill tacka er alla : ) Söt, fina Karolina m.m. Jösses, tack! Gulliga ni är, känner mej mest naggad i kanten minst sagt men era ord värmer! Tack.

  SvaraRadera