En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

fredag 8 april 2011

Oooa hela natten

Jag bestämmer att innan tolv ska det vara tyst och släckt i stugan, nu jäklar ska kroppen tvingas till sömn! Jag drar intill mej Vreskatt som spinner belåtet på min arm. (jag veeet, ohyginiskt med husdjur i sängen!)

Det blåser och det skramlar och visslar i röret till braskaminen men de ljuden kan vi. Svarte Katt ligger på en stol och sover så ungefär som gamla tiders brandvakter kan jag ropa: klockan är tolv och allt väl, alla kissar inne!!

Det är då det startar: hooooooooooooo eller mer: håååååååååååååååååååå!
Vreskatt sätter klorna i armen på mej och Svarte katt far upp och morrar, grrrrrrrrr...
Jag tror ugglekräket sitter på hustaket och ropar in i ventilen!
Håååååååååååååååååå - grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! Uggla - katt.

Ugglan varierar sig, inte bara håååååååå utan ibland det klassiska hååååhååhååååååååå.
Svarte katt rusar runt i huset och morrar och Vreskatt står upp i sängen och kollar när brodern rusar runt i huset mellan fönstren och morrar. Stämningen är milt sagt upprörd. Jag funderar en kort stund på om det hjälper att öppna fönstret och ropa otidigheter över fågelskrället. Jag lägger ner iden, någonstans inom mig finns ju en slumrande ornitolog som tycker att det är lite häftigt.
Istället börjar jag uggleforska. Hur långt är det mellan håååååååå och hååhååhåååå? Jag ligger och räknar sekunder men ugglan har ingen ordning på det viset. Kan det vara att hon håller en slinga ? Jag lyssnar och räknar igen. Näe, ingen ordning på den ugglesången.
Jag känner igen sången och konstaterar skrattande för mej själv att kattugglan sitter på mitt tak och jammar! En jazzare!

Jag ligger och lyssnarpå ugglan och Svarte Katts morrande raider runt husets fönster. Och plötsligt är det över! Det är bara blåstens ljud kvar. Skönt, jag drar intill mej Vreskatt igen stryker honom lungnade över ryggen, Svarte Katt hoppar upp och rullar ihop sig på stolen igen.
- Ingen fara på taket längre era nervvrak, kattugglan är borta nu, säger jag. Jag blir full i skratt när jag tänker på vilka bilder mina katter antagligen får i huvudet när de hör namnet Kattuggla!


 

Om du vill höra samma som vi hörde i natt har du länken ovan.

Somnade vi sedan då? Ja, katterna gjorde det men jag blev plötsligt klarvaken när jag kom på att jag skulle blogga om det! Då låg jag där och funderade på formuleringar. Bloggstörd? Jag?

13 kommentarer:

 1. Det enda som kommer ur mig som har fägelfobi är: Å fy fan va hemskt! Kusligt ljud desssutom. Vilka kloka katter du har.

  SvaraRadera
 2. Vilken äventyrlig natt :) Ugglor ser man sällan eller hör heller förresten. Vilket privilegium att den valde ditt tak...kanske var den lockad av att veta att det bor en "nattuggla" inuti huset *ler*
  Bilderna var heltokigt roliga. Dagens första asgarv är nu avklarat, skratt.
  Härlig fredag på dig och sitt nu inte uppe och uggla hela nätterna, hohoho, fyndigt eller "ho".
  Kram

  SvaraRadera
 3. Antar att det är lätt att befinna sig på Lagomt avstånd och säga: Vad kul, att ha ugglor alldeles inpå knuten" - men det låter faktiskt rätt härligt! Kanske kan försöka omvända dom till att prata med dig på dagtid? ;)

  SvaraRadera
 4. hahahaha, ja..det blåste en del med :D

  SvaraRadera
 5. Ler när jag läser. Kanske är det ohygieniskt, men Sigge ligger alltid bredvid mig sängen...annars skulle nog jag inte kunna sova...han snarkar som en hel karl och jag sover gott ;-)

  SvaraRadera
 6. Jag kan meddela att Asta Katt och Styre Långskank säger att det är ohygieniskt med sängar utan katter i ;)

  SvaraRadera
 7. Tjo vad det var livat i holken.... Värsta skräckfilmen att gå och lägga sig till såna skrik

  SvaraRadera
 8. Vi har fem stycken pärluggspar i våran by. Så det hohohoar hela natten hos oss. Mysigt är det.

  SvaraRadera
 9. Japp, det är mysigt om de inte har näbben i ventilen!! När de sitter en bit ifrån går det bra :) Gilar dom ju!

  SvaraRadera
 10. Ett mycket roade inlägg från Östergötland denna dagen ;-) Det är faktiskt så att om jag blundar så spelas denna filmen upp för mig i mitt inre...jominsann jag kan både se och höra det...

  *asg*/caja

  SvaraRadera
 11. Nu har jag tittat lite närmare på din blogg. Du skriver ju värre "rövarhistorier" än jag!
  Katter i sängen är underbart. Det är om inte annat hygieniskt för själen. Jag har också en (förbaskad) kattuggla härute i bland. Det är rätt faschinerande med uggleleäten men inte när man behöver sova. Mina katter bryr sig inte om den alls, men lätet håller en vaken. Så blir den tyst en stund tills man hinner somna och så sätter den igång igen. Grrr...
  Kram

  SvaraRadera
 12. Håller med Shirouz och Kajsa här ovanför, klart katten ska vara i sängen. =)

  SvaraRadera