En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

fredag 28 januari 2011

Bryt ihop och gå vidare

Det finns ju egentligen inget alternativ, om man vill vara ovan jord.
Antingen kan man fortsätta att snyta sig i kökshandduken och låta sig sköljas över av missmodet.
Men jag vägrar!


Jag vet inte vilka vägar jag ska söka eller vilka lösningar jag ska använda.
Det visste inte handläggaren på FK heller och hon var jävlar i min låda inte intresserad heller! Jag frågade henne om råd flera gånger: hur ska jag göra? Vad kan jag söka? Kan du ge mej ett råd? Du är min handläggare, ska inte du kunna råda mej??
Så dumt! Att tro att handläggaren fanns för MIN skull!


I morgon börjar jag om på ruta ett för om det är något jag har så är det tid! Jag ska ringa och ställa frågor och när jag får nej ska jag snällt lägga på luren....sen ringer jag igen.
Jag har alltid varit saklig och hållt mej till kalla fakta, sett mej själv som ett "fall" som ska lösas, ett problem som det ska hittas en lösning till. Men det är slut på det nu.


Nu är det personligt!!


Mitt i allt elände har jag min Arbetsförmedlare som varit helt fantastisk, hon hann inte prata så mycket med mej idag men lovade ringa i morgon.


Det är NU det slår mej att på måndag är sista dagen hon är min arbetsförmedlare!
Synd!

5 kommentarer:

 1. Alltså, jag beundrar ditt ork! Själv har jag precis tackat ja till nåt projekt för kvinnor som blir utförsäkrade. En grupp får alla möjlig hjälp, en grupp psykologhjälp och en är kontrollgrupp. Var jag hamnar vet jag inte med hoppas på förstnämnda! Jag har mått så jädrans dåligt över det där med utförsäkring så länge nu, så nu när det närmar sig rycker jag nästan bara på axlarna, det blir som det blir.
  Jag fattar verkligen inte hur det kan få gå till så här i "trygga" sverige!!

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas att allt ditt jävlaranamma, som du trots allt verkar ha, kan hjälpa dig dit ska! Hade jag varit du så hade jag nog gått till media...så att alla får se vad denna jävla regering ställer till med. (ja nu får ni ursäkta ni som röstade för dem)

  Hoppas du har fått sova något i natt vännen, vi "ses" senare idag. Kram/c

  SvaraRadera
 3. Man måste vara frisk för att orka vara sjuk... Ett jädra jytter är det. Och att handläggarna inte vet sin grej, du kan ju inte precis vara den förste! Kram på dig

  SvaraRadera
 4. Vilket trassel :(
  Som det ser ut och funkar nu för tiden med FL kan jag inget annat än skämmas. Tyvärr är det allt för många som inte skäms, utan glatt röstade fram en blå regering till.

  SvaraRadera
 5. Det är en skam att det är så här, men många vill tydligen inte ha någon välfärd i vårt samhälle. Tills de själva råkar illa ut.. Håller tummarna för dig. Kram

  SvaraRadera