En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

torsdag 27 januari 2011

Där fick jag för att jag skulle vara så jävla duktig!!

När ryggen började bli så att jag fattade att jag inte skulle klara av jobbet som förskollärare längre fanns chansen att ta friår.
Den tog jag, jag ansökte och fixade själv en tjej som skulle vara min vikarie och först gick allt i genom. Sedan visade det sig att  min vikarie skrivit på pappret en dag för tidigt och friåret drogs in! Där fick jag för att jag skulle vara så jävla duktig!

Då tog jag tjänstledigt ett år och drog igång en verksamhet med tapetserarverkstad med huvudsaklig inriktning mot den marina sidan.
Jag hade ekonomisk buffert i fonder och en sparad slant så jag trodde jag skullle fixa det. Min dåvarande partner hade en firma där min verksamhet passade in, så som tur var startade jag inte eget utan betalade fakturor och skickade fakturor genom hans företag.

Det blev snurr på firman och jag blev sämre och sämre för att till sist bli skitdålig. Jag gick hos privat sjukgymnast och tränade tre gånger i veckan samt till kiropraktor en gång i veckan.  När ett år gått och min tjänstledighet tar slut försöker jag jobba som förskollärare igen men det funkar inte men jag vill inte ge upp min verksamhet och gör mitt största misstag: jag säger upp mej, jag klarar ju iaf inte jobbet och jag känns mest som en belastning.
Efter ännu ett tag inser jag att jag inte klarar det hela utan lägger ner verksamheten. Under ca ett år har jag tagit ut ca 25.000 :- i lön. Andra pengar jag fått in har gått till maskiner och material. Att leva på har mina besparingar använts och jag har sålt mina fonder. Nu är allt slut! Där fick jag för att jag skulle vara så jävla duktig!

Jag sjukskriver mej och försäkringskassan utreder min SGI (sjukpenningsgrundande inkomst) till 0:-
Det här är nov 05, april 06 godkänner FK tidsbegränsad sjukbidrag.
Jag har under tiden kämpat med allt som går att kämpa med, jag har provat alla vägar och sätt att komma upp på banan igen.
Jag genomgått två försäkringsmedecinska utredningar genom FK och på båda blivit bedömd som oduglig till arbete.

Sista oktober i år blev jag utförsäkrad och har nu gått på arbetslivsintroduktion i tre månader. Nu är det oxå slut och jag skaffar läkarintyg för att ansöka om ny sjukskrivning.
I dag har jag telefonkontakt med min handläggare på FK som utan empati meddelar att: visst jag kan ju ansöka men det är ingen ide eftersom jag har SGI 0 :-

Jag kan bli sjukskriven men inte få några pengar, för att jag sa upp mej och ville klara mej själv 2005! Jag kan inte gå på KAS eftersom jag är för dålig för att jobba...

Tiden efter operationen kommer jag inte heller att få någon ekonomisk hjälp, eftersom SGI är 0:- och jag kan inte överklaga, det skulle jag tänkt på innan!!

Meeen..jag har ju haft sjukbidrag från er, säger jag, kan inte det räknas?
Det finns inte längre, får jag till svar.
Ja men det fanns ju! framhärdar jag.
Det finns inte.....
Men vad fan kan jag göra då?!?
Du måste höja din SGI och för att göra det måste du arbeta en sammanhängade period!

Någonstans här slutar samtalet, jag lägger på och snyter mej i kökshandduken.

Där fick jag för att jag skulle vara så jävla duktig!!!!!!!!!

17 kommentarer:

 1. Stora kramen utan vidare kommentar...

  ♥ *KRAAAAAAAAAAAAAAM* ♥

  SvaraRadera
 2. Jag får så himla ont i magen av sin berättelse. Jag hatar den här sjukförnedringen vi drabbats av i det här landet. Jag blir utförsäkrad jag med snart.
  Jättejättekram till dig!

  SvaraRadera
 3. Säger som Elle: varma kraaamen!!!

  SvaraRadera
 4. Jag blir alldeles, alldeles förfärad....mycket, mycket ledsen för din skull...rädd för min egen...blir utförsäkrad detta året.

  Hoppas du har någon hemma hos dig till tröst ikväll....

  *kramar om*/c

  SvaraRadera
 5. Känner med dig...

  Kärlek...

  SvaraRadera
 6. jag gråter när jag läser din berättelse. Socialförsäkringssystemet i detta fd trygga land är käpprakt åt skogen!!!! Skriv till alla partiledaren via deras mail i riksdagen och be och få svar. Alla mail där registreras!!! Har du inte fått svar inom en månad så skriv till alla jävla tidningar och tv program och fråga vad som gått snett!!! Har du inte energi till det så hjälper jag dig gärna!!! Jag har råkat illa ut men inte som du... Största kramen

  SvaraRadera
 7. jag har antagit utmaningen och du hittar mina svar på http://tankarvidmidnatt.blogspot.com/
  Kramis

  SvaraRadera
 8. Fy sjutton vilken situation du är i, det är ju inte klokt! Jag verkligen HATAR vad politikerna har förstört för många sjuka de senaste åren, och tackar min lyckliga stjärna att jag inte är sjukskriven längre! Men hur ska det gå för dig? Vad ska du göra nu? Jag känner med dig. KRAM

  SvaraRadera
 9. Låter som väldigt mycket moment 22 där.
  Stackare! jag lider verkligen med dig! Detta är något som kan hända vem som helst. Hur fasen kan de ha så sjuka regler?

  SvaraRadera
 10. Någon borde verkligen se över de där lagarna och reglerna som de har. De funkar ju inte i verkligheten!
  En stor kram skickar jag till dig!!!
  KRAAAM

  SvaraRadera
 11. Snacka om moment 22. Håller tummarna för att det ordnar sig på något vis för dig

  SvaraRadera
 12. Fy så hemskt! Förstår att det måste kännas hopplöst.

  SvaraRadera
 13. Då har vi gjort det igen...21.57....kram systra mi

  SvaraRadera
 14. Sv: Hahaha, jag var tvungen att googla älgläpp, och fick se att det verkligen finns något som heter så! Förutom den riktiga alltså. Den som sitter på älgen...;)

  SvaraRadera
 15. Sv: Hahaha, det tycker jag också! Har aldrig hört det förut.:)

  SvaraRadera
 16. Nej, det är säkert som du säger, fruktansvärt med sant, man ska inte försöka klara sig själv och "vara duktig", men visst är det konstigt!! Jag tycker det låter som om du var fantastisk som vågade, och sen ska man straffas för det...hoppas det löser sig, och att du orkar bråka, för visst är det så många gånger, att du måste vara frisk för att orka vara sjuk...
  Hittade förresten din lilla söta bild hos mig, klickade på den, och tror att jag hamnade hos dig, vet inte riktigt vad det innebär (det är mycket med det här jag inte har förstått än...)men jag provar så får jag se...

  SvaraRadera
 17. Såg din länk inne i mitt inlägg i dag...och läser.
  Ibland undrar man verkligen hur man klarar/klarade allt...
  och när man läser i dag (19 dec 2011) på Aftonbladet...att det inte blir bättre...bara sämre, och Svenska folket FORTFARANDE INTE HAR VAKNAT....
  ...då är det fan inte konstigt att man bölar en skvätt till!

  Varmaste och goaste kramen till Dej, vår Kämpe!!
  Moj

  SvaraRadera