En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

söndag 26 september 2010

Fruar och färs?

Svenska fruar i New York
Ligger i soffan och tar en kopp kaffe samtidigt som jag slötittar på TV:n, det är ett program om svenska fruar i New York, ett fruar-program till!!?

Naturligtvis är de snuskigt rika, puckade och opererade så att de ska passa in på våran älskade hatbild av rika fruar over there.
Den ena av dem verkar faktiskt ganska vettig, hon kan hitta damsugaren, sätta i sladden, starta maskinen och själv städa upp en skräphög från mattan.
Dessutom samlar hon in pengar till hund- och katthem.

Skånefruar
Funderingarna går ju igång, varför är vi så intresserade av att se det här? Varför är det i stort sett bara kvinnor som verkar ha huvudet bara till att sticka botoxsprutor i som är med?
Kvinnor som vi föraktfullt och fnysande kan se ner på, de har ju bara tagit den där karln för pengar!
Kvinnor som vi tycker vanställer sig med plastikkirurgi och som säger så dumma saker så att vi själva kan känna oss väldigt smarta, för att inte tala om hur jordnära och äkta vi är!
Jag undrar varför det tydligen finns ett så stort intresse för den här sortens dokus-såpor, jag menar: hur många programserier har gått nu? Med svenska, norska, danska, skånska och vi kan slänga in de här Real Houswives också så blir det ännu fler.

Kan det kanske vara så att i dåliga tider, så kan vi äta våran falukorv, sköta hushållet själva, hoppas att pengarna räcker till det viktigaste på ett mer tillfredsställt sätt om vi ser de här programmen?
Vi har det taskigt ekonomiskt, vi sliter och släpar, men.....vi kan slå oss för bröstet och säga att vi är minnsann äkta och smarta! Men dom....hahahahahaa!!

Och senare i höst kommer ju en serie till om Östermalms-damerna:
Undrar om det blir samma stuk?

Jag bara undrade lite......

Förresten skulle jag aldrig säga nej till en i övrigt bra karl bara för att han var rik, så det så!!
Och vad gäller föryngringsindustrin så är det väl med den som med ICA:s köttfärs - det funkar inte i längden att bara fixa förpackningen, det lär surna iaf!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar