En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

lördag 9 maj 2015

Är det dina ungar som är lata?

Dagens ungdom.
Vi har alla varit "dagens ungdom" någon gång. Alltid har det sagts lite nedlåtande och klagande, de är lata, ouppfostrade och bortskämda. De tackar inte, de reser sig inte på bussen för gamla, de tar inte jobben som finns.
Jag har massor av ungdomar runt benen, de tar jobben som finns, de är empatiska, de har stor kunskap om omvärlden, mycket större än vad vi hade i den åldern. De har så mycket större krav på sig och annorlunda krav än vad någon tids "dagens ungdom" någonsin haft.

Jag känner inte igen bilden som ges av ungdomarna så jag bara undrar vems ungar det är som beskrivs. Det är inte mina och inte de som jag möter.
Är det dina? Antar att det aldrig är "mina barn" utan alltid "andras ungdomar".

Ska det klagas så är det väl i så fall på "dagens föräldrar"? De som skapade ett samhälle som gett "dagens ungdom" och fostrat en sådan generation?

4 kommentarer:

 1. Vi tycker också att större delen av "dagens ungdom" är bra mycket trevligare än vad ungdomar var på vår tid ;) De hälsar glatt, pratar med en som man är en av dem osv. Mamma hade fått hjälp upp för trappan en dag när hissen strejkade. Det var två nysvenska killar, den ena bar upp rullatorn, den andra tog mamma under armen och hjälpte henne upp till tredje våningen. Blir man glad eller?

  SvaraRadera
 2. Ja, jag tror att dagens ungdom är så mycket bättre än vad vi var när vi var dagens ungdom ;) Och man blir glad!

  SvaraRadera
 3. Jag kan bara hålla med - det var absolut inte bättre förr!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe, det där "ju förr desto bättre" funkar inte på allt ;)

   Radera