En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

tisdag 11 juni 2013

Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs

I går var jag på ryggkirurgiska i Strängnäs och fick goda besked! 
Jag har hundraprocentig benläkning vilket tydligen är ovanligt. 
Han undersökte rygg och höft/bäcken grundligt och kom fram till att mina skruvar inte är orsaken till mina bekymmer utan att det beror på att alla muskler och ligament i ryggslut och bäcken är
tokinflammerade. 
De knölar jag har och de svullnader som slår upp beror på dessa inflammationer så nu måste den här onda spiralen brytas. 
Jag ska ta tre gånger så mycket muskelavslappnande som nu och dunka på ordentligt med antiinflammatoriskt. Han trodde dock inte att det skulle räcka med detta för att häva mina inflammationer och de knölar som blivit av dem utan han gav mig en hel radda på behandlingar som han tyckte jag skulle prova. 
Jag ska ju till Smärt och rehabcentrum i Linköping på fredag så jag tar med den listan dit. Är så glad att det inte var skruvarna som bråkade, jag får ha mina skruvar kvar! 
Och slipper lägga mig under kniven igen.

17 kommentarer:

 1. Underbart!! Så glad för din skull <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack gulliga Karolina! Jag är så glad att jag i dag fullständigt skiter i att det är kajko i ryggen efter den resan. Jag ska häva de här inflammationerna och sedan ska jag jobba igen! Så det så :)

   Radera
 2. Härliga nyheter! :) You can do it! :)

  SvaraRadera
 3. Perfekt svar att få, inflammationer försvinner ju nån gång iallafall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, kommer att bli mycket jobb o piller för jag har ju dragits med det här ganska länge. Och sådana där kroniska inflammationer tänker jag absolut inte ha!

   Radera
 4. Goda och glada nyheter! :-)

  Lycka till på besöket hos Smört- och Rehab, de är otroligt duktiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Du har god erfarenhet alltså :)

   Radera
  2. 12 veckor långt Rehabprogram i början av året, vilket har hjälpt mig mycket! :-)

   Radera
  3. Jag hoppas verkligen att de har en plan som kan hjälpa mig! Sist jag var där skulle de bara ha mig till att acceptera men jag hoppas det hänt lite där i Linköping de sista tjugo åren ;)

   Radera
 5. Underbara nyheter. Jag får också sådana där onda knölar men till mig säger de att det är normalt när man har fibromyalgi och inget att göra åt.....:-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min kirurg satte tummen i en av mina största hårdaste knölar och sa att den nog inte gick att häva med bara piller utan att någon mera behandling skulle krävas. I värsta fall kan det behövas en kortisonspruta i den sa han. Men tyckta att det fanns annat att prova först. Bland annat infraröd behandling och det har jag hört att en del med fibro blivit hjälpta av.

   Radera
 6. Hej Lippe!

  Har följt din blogg ett tag.
  Så fantastiskt roligt att det har läkt så bra för dig!
  Hur kan man få bukt på inflammationerna? Vilken medicin hjälper då?
  Och muskelavslappnande, skriver du att du ätit, vilken typ? Och hjälper de, tycker du?

  Hälsningar
  Ingela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ingela :)
   Jag äter Paraflex 2 st 3 gånger dagligen men meningen är att jag ska öka till tre morgon och kväll. Och så äter jag 2 st Pronaxen morgon och kväll. Men jag hoppas att jag ska få någon mera behandling som förslag på fredag.
   Muskelavslappnande hjälper på så vis att man i vila får mindre ont men vid belastning är de inte så effektiva, eller inte på mig iaf. Men kanske sedan när jag kommer upp i rekommenderade dosen. Hoppas jag har mera bra info till dig efter fredag!

   Radera
 7. OK, ska kolla upp det. De smärtar så fruktansvärt ibland.

  SvaraRadera