En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

lördag 20 april 2013

Skjutjärn

Ger mig in i vapendebatten.
Nu är den väl mest aktuell i USA och kanske jag skulle ha skrivit det här på engelska men de har väl google översättning over there också?
Jag gillar gevär, pistoler och revolvrar. Det är skitkul att skjuta och jag är bra på det.
När vi sköt lerduvor förr så var jag bäst!
Att ladda ett gevär, kasta upp det mot axeln, sikta och trycka av ger en skön känsla. En känsla av hehehehe...
Kan inte förklara riktigt, det är inte en känsla av makt och av lust att döda, det är något annat. Det är helt enkelt obeskrivligt kul.

Men aldrig att jag tycker att jag ska ha rätt att äga en hagelbössa! 
Jag jagar inte, tävlar inte och har därför ingen användning av gevär.
Jag har luftvapen och kan skjuta prick med dem men inte ha ihjäl någon. Jag kan avstå från den där goa känslan därför att jag anser att kraftiga vapen inte har i privathem att göra.
Jag har en långskaftad yxa och ett jävla humör att svinga mot inkräktare. 
Amerikanarna pratar om rättigheter och frihet och jag idiotförklarar härmed hela bunten! Vad i hela friden ska en vanlig privatperson ha ett halvautomatiskt vapen till? Det är inget annat en en leksak eller ett vapen för kriminell verksamhet.
Varför är de emot registrering? 
Och kommentaren att det är inte vapen som dödar, det är människan bakom. Vad är det för resonemang? Vem behöver oskyldigförklara vapen? Om det finns en stor tillgänglighet är det lättare för puckon att komma över vapen.
Som sagt, det är skillnad på leksaker och leksaker, gillar den här bilden som dök upp på FB.


Jag är uppvuxen i ett hem där det alltid funnits vapen eftersom min far jagade. Jag kan höra skillnad på om det är en hagelbössa eller ett kulvapen som avlossas. Jag har lärt mig att ha respekt för vapnen och det har aldrig varit några problem med något men jag inser att så är det inte överallt och jag tycker att det är så mycket konstiga argument i den amerikanska debatten.
När pappa bestämde sig att det var dags att lägga vapnen på hyllan ville han inte sälja sina gevär.
Jag tyckte först att det var en konstig inställning, han hade flera riktigt fina och dyra vapen.
- Sälj dem, sa jag.
- Nej, svarade pappa, de ska skrotas hos polisen.
 - Men varför? De är ju jättefina och du kan få en skaplig slant för dem.
- Om jag läser om att någon skjutits så ska jag inte behöva fundera på om det gjorts med någon av mina gamla bössor och det finns så många idioter och de ska fan inte ha lätt att får tag på bössor. Desto färre som finns i omlopp desto bättre!

Han var så klok min far.

8 kommentarer:

 1. Din far var klok och jag delar dina åsikter i detta ämne! Helt sjukt hur det "fungerar" over there! Eller, inte fungerar!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar din fars resonemang, vilken klok man. :)

  SvaraRadera
 3. Din pappa hade väldigt mycket rätt i det där.
  Registrering såklart när det gäller vapen. Antar att den där "rätten" till vapen i USA är väldigt djupt rotad i landets historia.

  SvaraRadera
 4. Det verkar som om vi är överens. Och visst är det skillnad i kultur och historia mellan Sverige och USA. Men iofs så är den inte så lång historian i USA och om man tänker på hur det var när landet invaderades av folk från världens alla hörn så är det väl inte så konstigt att de bar vapen. Mycket strider om mark och rättigheter. Men den biten finns inte längre. Jag kan känna ibland att visst skulle jag vilja ha vapen att försvara mig och mina kära med men jag tycker att man får se det i ett vidare perspektiv, vad det skulle göra med samhället om en massa vresiga klimakteriekärringar satt med laddade vapen hemma....

  SvaraRadera
 5. Klok pappa!
  Jag var/är? en hejare på kulgevär :-) bara på burkar för skojs skull men annars emot allt vad vapen och "vanliga" människor heter!
  Vännen, du måste byta bort din vinter-headerbild ;-) KRAM

  SvaraRadera
 6. Tänk om alla vore lika kloka som din pappa. USA och deras sk. "frihetstänkande" kommer förmodligen att sätta landet i riktig kris en dag. Det finns så mycket droger och konstigt tänkande i det stora landet....

  Kramen ♥

  SvaraRadera