En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

söndag 21 april 2013

Flera bevis under dagen.

Våren är här, på riktigt!
Humlor stora som sparvar flyger runt mig när jag ligger i solstolen, fjärilar fladdrar runt, sädesärlan knallar runt på gräsmattan och solen värmer gott.
Kaffet står på stolen bredvid mig och jag har det riktigt, riktigt bra.
Då händer det.
Årets första bi kommer, jag håller ögonen på det och ser därför när det med dödsförakt kastar sig i min kaffekopp.Suckar, häller ut kaffet, kollar var jag har mitt kortison och min adrenalinspruta. Tar nytt kaffe och lägger fram en flugsmälla för kommande stickinsekter...


Joråå, nu är våren här!

Ett annat säkert tecken såg Super-Snälla-Silver-Syster när hon tog en skogssväng på sitt ryska sto.
Hon ser något blänka till i solskenet en bit längre fram på stigen och tänker att det är en kastad ölburk som reflekterar solen.
Men det förstår ni ju alla att det inte var?
Naturligtvis var det en blank flint på en karl i kamouflagekläder som låg och solade. Och ja, han var naturligtvis dansk!

(Hon tog ingen bild?)

Nästa sak som jag tillskriver kategorin vårtecken är lite vidrig.
Någon av katterna tog en mus för ett par dagar sedan och eftersom det var en näbbmus lämnades den kvar på stenkanten vid gräsmattan. Idag rör den på sig!
Insekter äter och mumsar, sliter och drar så att den lilla kroppen vrider och rullar runt på stenkanten. Lyssnar man riktig noga så kan man höra hur det liksom småknastrar och låter.

(Jag tog ingen video på det!)

Det är spännande nästan jämt.....

7 kommentarer:

 1. Uppskattar att det inte bifogades video på insekternas skrovmål...;)

  SvaraRadera
 2. Härligt med vårtecken!! Vi har premiärfikat på altanen i dag!!

  SvaraRadera
 3. Vi har satt igång operation lekstuga i dag :)

  SvaraRadera
 4. Har ni nån snö kvar där borta? Här är Wanda lite ledsen över att högarna blivit så små..inte så mkt att klättra på längre.

  SvaraRadera
 5. Full fart med våren hos er! :) Vi ser också tecken på våren. Varit ute och röjt i rabatterna. Mina vackra rosor tog skada av den tunga snön men jag tror dom klarar sig.
  Ha en fin vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hihihi, jag är glad över att du inte filmade näbbmusen. Däremot hade en bild på en blankpolerad dansk varit lite småskoj, hahahaha. Usch, vad rädd hon måste blivit din Supersnälla silversyster.
  Ha det gott i solstolen, kram Milla

  SvaraRadera
 7. Jag är både glad för att du inte filmade näbbmusen (ska fika snart) och att du inte drack kaffet. Tänk vilken "bismak". Jobbigt när du måste vara extra uppmärksam på de jobbiga elaka djuren. Trista inslag i vår Herres hage. Däremot hade jag gärna sett dansken. För att få bekräftat att S-syster inte behöver kolla synen snart. :)

  SvaraRadera