En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

lördag 2 juni 2012

Blatteförmedlingen AB

Blatteförmedlingen AB gör stora vinster och det är DU som betalar!!
35 miljoner av våra skattepengar gick till Jobbfabriken som bedrivs inom Blatteförmedlingen och de pengarna stod för 95% av omsättningen, alltså var affärsiden förvaring av FAS3:are vilket betalas av staten - av dig med andra ord. 
Någon annan vinstgivande verksamhet verkar knappt ha förekommet.
Om du inte orkar engagera dig i politiken och FAS3 så borde du iallafall bli upprörd av detta. Med en annan fördelningspolitik kanske våra gamla föräldrar kunde fått en bättre omvårdnad sina sista år? 
Eller något annat som du tycker är viktigt!
Jobbfabriken hade förra året 622 stycken FAS3:are som de fick 35 miljoner för. Av dessa fick 85 stycken jobb och 21 gick vidare till studier. 
Det ger en kostnad av 330 000 per "lyckat fall" och man kan inte låta bli att fundera på hur många som kanske skulle gått till studier i vilket fall som helst. Jag tror nog att pengarna kunde använts effektivare.
I hela landet finns nu 30 875 stycken som någon anordnare får femtusen i månaden för att förvara.
Förra året kostade FAS3 skattebetalarna ca 1,5 miljarder.
Och antalet i den här sysselsättningsfasen bara ökar, fler och fler "företag" dyker upp som har som enda affärside att förvara dessa människor.
 Det finns de som får platser på redan etablerade företag eller inom kommuner och föreningar. Många vittnar om att de faktiskt utför riktiga arbeten fastän det inte är tillåtet. 
Jag kan inte låta bli att fundera på hur många jobb som skulle frigöras om man på måndag lät alla FAS:are stanna hemma.
Plötsligt skulle det arbete som nästan 31 000 personer utför inte göras.
Jag tror att det nog skulle bli en del som fick anställa istället.


Artikeln om Jobbfabriken kan du läsa HÄR.
Att sedan VD Ivan Daza inte vill svara på frågor är inte förvånande.


Som vanligt kan du hålla dig uppdaterad med vad som händer med FAS3 och sjukförsäkringen på en annan sida där jag skriver och verkar ihop med flera andra. 
Kom gärna med synpunkter och tips till oss på  
                                                                              
                          SOLROSUPPROPET.SE

11 kommentarer:

 1. Sagt det förut och säger det igen: Lippe for president!!! :D

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Håller med Helena!!!!!!!!!! eller iaf "henns" samvete.........

  Kärlek

  SvaraRadera
 3. Där fick du in en fullträff. Låt FAS3:orna stanna hemma på måndag. Jag är en av de som vill se vad som händer. Jag tror nämligen du har rätt. Företag och kommuner måste anställa. Personer som kräver lön. Tänk vad förvånade de ska bli... eller??

  Vår kommun redovisade ett underskott på 20 miljoner förra året. Efter att revisorer kollat närmare på räkenskaperna visade det sig att underskottet var 70 miljoner. Å politikerna bara... "va.. vad hände"? PUCKON!!!

  SvaraRadera
 4. Uuuh...inte ett dugg förvånad.....

  SvaraRadera
 5. Skulle ocksa vara tacksam om jag fick själv bestämmande rätten för mitt liv vad jag gör för att skaffa mig ett betalande arbete och återgång till samhället efter lång sjukskrivning, men att någon anordnare skall förvara mig någonstans att räkna galgar eller andra dumma uppgifter känns som tillbaka till slaveriet, och inte ett steg framåt i utvecklingen. Kränkande verkligen! Allt för egen självstyre och kreativ utveckling.

  SvaraRadera
 6. Håller med Helena.
  Kramen

  SvaraRadera
 7. Ställ upp i nästa val! KRAM

  SvaraRadera
 8. Man blir bara så trött...
  Bra skrivet!

  SvaraRadera
 9. Jag har haft tillräckligt många möten med Ivan D för att veta att jag ALDRIG skulle ha släppt till de här statsmiljonerna - om jag varit i politisk ställning...

  SvaraRadera
 10. Samma koncept som Socialdemokraten Jan Emanuel ( från tv. Robinson) skapat sig en förmögenhet med. Fast hans " vårdföretag" omsatte 200 miljoner av statliga pengar och stöd. Sen sålde han allt för något år sedan och lever gott.

  "Det är tufft att betala skatt" citat Mona Sahlin.

  Men vad går skatten till ???

  SvaraRadera