En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

måndag 21 maj 2012


I dag har jag gjort gastroskopi på Lasarettet i Motala. Det gick bra, inga stora farliga saker hittades. Om du ska göra gastroskopi så tro inte på alla som säger att det är hemskt. En del tycker det och en del tycker det inte. Klart att det inte är ett nöje men det går fort och det gör inte ont, det är obehagligt bara. Man kan andas hur bra som helst under tiden och nu har jag gjort det här två gånger och bägge gångerna har det varit urgullig personal!
Om man vill får man bedövningsspray i halsen, ville inte jag för jag är kontrollfreaket from hell. Sedan kör de ner kameran i halsen och ber en svälja, och svälj så bra du kan för sedan är det värsta över. Man känner lite när de pumpar in luft men annars gör det som sagt inte ont. Försök att slappna av i tunga och svalg, försök inte svälja när du har slangen i halsen för då klöks du bara. De lägger en duk under kinden och den ligger där enbart för din skull så det är bara att låta saliven rinna ner på den.
Efteråt kan man ha lite ont i halsen men det klarar man väl?
Nu ska jag bara vänta på de sista provsvaren, en del togs direkt på plats i dag, och sedan får den här historien gärna vara slut!
Har ätit soppa i flera veckor nu, två gånger har jag fuskat och hamnat på akuten. Men nu borde det snart gå att prova igen, magsåret var läkt och jag får nu äta Omeprazol igen så ska det nog ordna sig.
Om jag är sugen på grillat med tillbehör och en kall öl?? 
SKULLE TRO DET!!!!

8 kommentarer:

 1. Yngsta säger samma, efter att ha gjort gastroskopi två gånger. Själv har jag sluppit!
  Soppa måste vara jobbigt att äta när det är så här varmt!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig, jag tycker också det gick bra. Inte kul, men inte så hemskt som jag trodde. Jag fick bedövningsspray och alltihop gick hur fort som helst, Mumannen bara gapade när jag kom utskuttande och glad efter fem minuter, han som trodde han skulle få vänta länge för att sedan ta hand om en gråtande fru. :)

  SvaraRadera
 3. Det är nog en av de undersökningar jag skulle fasa mest för. Får nästan panik bara av att tandläkaren kommer för nära halsen. Men du kanske har rätt och det är inte farligt. Beundrar dig iallafall för att du fixade det!
  Krya på dig!
  Kram ♥

  SvaraRadera
 4. Har aldrig testat men nog tycker jag att du är värd lite grillat och öl

  SvaraRadera
 5. Jag säger det igen: Du är min idol!!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag har inte gjort det. Men tycker ändå att du är värd en applåd.

  SvaraRadera
 7. Du kanske inte ska chocka magen med grillat när du levt på soppa så länge?!

  SvaraRadera