En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

tisdag 7 februari 2012

Vet inte om jag ska gråta eller skrika...


Jobba tills du fyller 75!!!


Så här går Reinfeldt ut och säger, och ingen reagerar??
Borde vi inte ta och åka upp till riksdagshuset och tippa av en massa koskit likt fransmännen gör när de blir förbannade?
Eller vippa bilar och kasta gatsten?
Om alla som blir arga på det här reagerar så måste det väl höras??


Tv-inslag:
Aftonbladets TV


Här kan du läsa om hans utmärkta förslag till studiestödsprogram till de över 50 år!
http://www.dn.se/nyheter/politik/fler-maste-kunna-byta-karriar-mitt-i-livet


Det här skrev jag 5 juli 2011

Nu har du tur igen!! Reinfeldt har räknat ut att de flesta av oss kommer att leva 30 till 40 år efter pension, ja, han menar att de flesta av oss, eller iaf hälften, blir typ 100 år.
I min värld är det fortfarande ovanligt, händer, men som sagt det är ovanligt!
"Inte vill ni leva största delen av erat liv som pensionärer", ropar han och ser helt frågande ut.
"Nu ska vi inte fråga barnen vad de ska bli när de blir stora. Vi ska fråga vad vill du bli första gången? Andra? Tredje...""Omskola er vid 45 och skaffa ett nytt yrke, starta företag vid 70, sluta aldrig att utbilda, lära er och vara lönsamma!!"Näe, det där sista om lönsamma sa han inte men han kunde gjort! Nu vill de ta bort rätten att ta pension när man vill.
Vem ska bestämma när du får ta pension?
Kan du vid 65 säga att nu vill jag ha pension och så får du inte det??
Vem eller vilka ska bestämma att du får gå eller inte gå i pension?
Får du inte gå i pension så länge du kan jobba utan blir du av med oket först när du är så slut att du inte orkar mera?
När det bara är några år på hemmet kvar och hela din pension går rakt tillbaka in i systemet igen eftersom äldreboendet kostar i stort sett din hela pension!
Alla som inte tycker som Reinfeldt är bakåtsträvare och tycker att det var bättre när Domus hette Domus, när filmerna på biograferna var sönderklippta och censurerade och när de fick komma hem till en svart/vit TV!
Nu ska vi arbeta tills vi stupar så att vi inte hinner ta ut pension och vara en belastning, ha färg-TV och vara nöjda.
För vem vill väl vara en bakåtsträvare?? När vi dessutom får hjälp att hasa oss framåt!
Det här skrev jag 2 november 2011:
Såg ett inslag på nyheterna häromdagen där de talade om att nästa år läggs ett förslag på att ingen får pensionera sig före 69 års ålder. Detta därför att det går omkring en massa människor och har arbetskraft kvar efter pension!!

De hade i de flådiga kvarteren intervjuat några 80-plusare som sa att: - Ooooo ja!! de hade det så bra!!
De åkte utomlands på vinterhalvåret för här var ju så otäckt på vintern! Johodå, skrockade damerna förnöjt medan de drog blåräven och sobeln tätare kring sina kroppar, de var allt ute på små äventyrs resor, tihi!

Jag skulle också göra det om jag kunde! Jag missunnar inte tanter och gubbar som både orkar och har råd att äventyra runt på ålderns höst!
Det som får mig att se rött var att de på nyheterna väljer dessa tanter att intervjua som exempel på att gamla är friska och pigga och minnsan skulle kunna jobba!
Jag vill inte vara oförskämd eller på något sätt nedlåtande men jag tror inte att tanterna slitet så ont i sina liv, inte arbetat delade turer inom vården, inte haft nattskiftet på bruket, inte städat 8 timmar om dagen för att sedan fortsätta städa och laga mat hemma!
Klart att de har både kropp och pengar!!
Varför hittade de ingen kroppsarbetare i 80-årsåldern som käckt förkunnade att han skulle dra till solkusten över vintern tror du???

Börja lyssna vid 17.30 in i videon, när han pratar om att folk är pensionärer för stor del av sitt liv.
Han anser att vid 70 års ålder bör man starta eget företag.
När jag hörde det här från Almedalen i somras fnös jag och tänkte att: - just det!? Lycka till med det du!!

Vet du att det nu sitter en arbetsgrupp och jobbar med det här? Den gruppen ingår i den omtalade framtidskommissionen och lägger nästa år sitt första förslag i förvandlingen av pensionssystemet: att ingen ska pensioneras före 69 års ålder! Det är bara första steget!!

Tycker inte du att det här är ett bra förslag?
Lyssna då på de allra sista minuterna, lyssna på tonläget när han kallar dig för bakåtsträvare, att du antagligen inte är för jämlikhet, att du vill ha censur på bion och att hemma vill du ha en 14 tums svart/vit TV!
För om du inte tycker som Herr Statsminister så är du en bakåtsträvare!! Glöm inte att lyssna på tonfallet!! Och håll dig för fan frisk så du inte belastar samhället! För det är det som är det värsta, inte att du far illa....


http://svtplay.se/v/2471473/se_hela_reinfeldts_almedals-tal

15 kommentarer:

 1. Fast nu börjar visst folk reagera!!! Äntligen slipper jag att känna mig så ensam som när jag gått här och gnisslat tänderna i min ensamhet i ett halvår!! :)

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14332406.ab

  SvaraRadera
 2. Klart att folk reagerar! Jag vill gå i pension snart! Allra helst vill jag att Maken får gå i pension i morgon helst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte sett några vidare reaktioner förrän nu så jag hoppas att det håller i sig så att det inte bara tystnar efter ett tag och så genomförs det och vi sitter som blåsta fån vid våra köksbord! Jag har ingen lösning på vad man ska göra men jag mår bra av att flera blir upprörda, att flera tycker att det är helt åt skogen!!
   Så tack och välkommen till " De Upprördas Gäng" ♥

   Radera
 3. Du är verkligen inte ensam om dina åsikter! Ring när du ska dit och tippa dynga eller välta bilar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ringer direkt!! Vet du, egentligen skulle jag vilja starta en aktion där vi fixar traktorer och skitlass och sedan tippar utanför riksdagen!
   Undrar vad straffet skulle bli? ;)

   Radera
 4. Ja, jag läste ju om detta (som du kanske såg i min blogg).
  Helt jävla galet!
  "Kanske kan vara provocerande" var det någon som sa... Nähä? Tror du??? :-O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag såg ditt inlägg! Helt sjukt är det!

   Radera
 5. Men höga chefer och bolagsdirektörer, de förhandlar sig till sänkt pensionsålder! Många går redan innan de fyllt sextio. Ska de också tvingas jobba till sjuttiofem? Det har jag väldigt svårt att tro att Reinfeldt tycker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och så ska man ju byta karriär där vi 55-60 också. Vad skulle Reinfeldt jobba med på ålderns höst???
   Saltgruva kanske?

   Radera
 6. Det jag ser som positivt är att det vore en förmån att ha möjligheten att studera längre utifrån det perspektiv jag nu står inför. Jag behöver tid till att skola om mig om jag överhuvudtaget ska kunna ta mig tillbaka till arbetslivet och med förlängd möjlighet till studietid etc så skulle jag kanske hinna att arbeta ett par år till.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis!! Ett utökat stöd för studerande innebär inte tvång! Det finns de som vill och kan jobba eller studera i hög ålder och då ska man ju få möjlighet till det!
   Folk som kroppsarbetat hela sitt liv kan kanske inte jobba till 75 år.

   Radera
  2. Glömde att nämna att jag absolut inte har tänkt att arbeta längre än till sextifem...bara så att du vet, hihihi. Glömde det i debatten...fastnade för det som tilltalade mig positivt :)
   Kram

   Radera
 7. Jag hörde det på radio idag och sa högt för mig själv: Jävla idiot! Om du städat åtta timmars dagar i trettio år, ska du sen skola om dig för att jobba med något "lättare i tjugofem år till!? Och med vilka pengar, alla dom du kunnat spara från din städlön?? Idioter....

  SvaraRadera
 8. Jag är också vansinnigt förbannad och har precis svurit ve och förbannelse över den där karln (den jävla idioten).. Ja alltså, jag är så arg så jag vet inte vad jag ska ta mig till! Vara beredd att byta karriär... studera.. på ålderns höst. Herregud vilken fantasivärld han lever i.

  SvaraRadera
 9. Hej dig Lippe. Blir på imponerad av din energi - hänger med på det mäta du fixar.

  SvaraRadera