En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

måndag 12 december 2011

På förekommen anledning...

..vill jag, hoppas jag och önskar jag att jag alltid kommer att reagera på orättvisor, rasism, trångsynthet, elakheter och ondska och okunskap!!
Ren jäkla dumhet kanske inte går att göra något åt men jag hoppas att jag kommer att försöka!!
Vad får någon att tro att dennes människovärde skulle vara högre än någon annans??
Hur kan man vara så fantasilös och helt utan empati??

Och mitt i natten sitter jag och funderar......kan man förbruka sitt människovärde genom onda handlingar?
Om man ska dra det till ytterligheter, Hitler?
Aset från Utöja?
Ingen av dessa herrar var ju friska, men iaf, de var så fulla av onska. Jag vill att alla ska vara värda lika mycket men när det kommer till de som dräper i tron att de står så mycket över andra att det är deras rätt att ta liv.
Var hamnar vi då? Hur tänker du?

7 kommentarer:

 1. Å sånt sitter du och funderar över mitt i natten. Gå och lägg dig. ;)

  (det ska jag göra nu)

  SvaraRadera
 2. Jag är nyvaken och det finns inte en chans att min hjärna klarar så djupa och viktiga frågor. Ber att få återkomma... om jag har några vakna celler kvar efter denna måndag

  SvaraRadera
 3. Om man kunde skicka alla onda, dumma, elaka (mm) till en annan planet så skulle de ha det så himla roligt ihop att bara hetsa upp sig på varandra, samtidigt som vi goda, snälla, omtänksamma (mm) kunde leva här på jorden i harmoni, med kärlek och evig vänskap, det skulle jag vilja. Men tyvärr så är den ny upptäckta planet med liv, vatten och 22 grader varmt (från en annan solsystem) är så långt borta som 600 ljusår och det går inte att skicka all ondskan dit med dagens teknik...
  Önskar dig en trevlig dag! :)

  SvaraRadera
 4. Man behöver inte dra upp en massa kända namn för att hitta folk som tror att deras liv är mer värda än andras. Det förekommer i mindre doser överallt. Överallt!

  SvaraRadera
 5. Jag är nog ganska skeptisk när det gäller mänskligheten. Tyvärr finns det allt för många "onda" på denna jord som begår övergrepp på levande och låter pengar få styra ..Är nog därför jag ofta hårddrar och föredrar de fyrbenta..Nää framför mer godhet i världen =)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Nää, jag vet knappt hur jag tänker, förstår inte vad som hänt med världen och mänskligehetn! Det händer bara dåliga saker hela tiden!

  SvaraRadera
 7. många är det som tror sig stå över andra. jag har levt elva år med en. inget dräpande dock. det fanns hat och dagliga utsagor om pack och patrask.
  - jag glömmer aldrig en oförätt, var en daglig fras.
  jag tror dessa människor kräver beröm och upphöjelse till himmelen dagligen. och "gör" man inte det blir det surt och otrevligt.
  alla som yppar ett inte-ord eller fnyser på nått sätt är helidioter.
  ja fy fan vad gott att vara ifrån den jäveln.
  pappan till mina flickor.
  kram lippe - du är kanon ♥

  SvaraRadera