En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

torsdag 29 september 2011

Om du läste förra inlägget........

Den 11 oktober kommer Ulf Kristersson, vår socialförsäkringsminister, att får svara på en interpellation från Tomas Eneroth om vad han anser om förändringarna i sjukförsäkringaen, om hur beslutet togs och om effekterna av detsamma. Här nedan följer interpellartionen och om du vill vara med och vara lite jobbig för  Kristersson så kommer det efter adresser till Kristersson.

Interpellation 2011/12:19

den 26 september
Interpellation

2011/12:19 Fortsatta utförsäkringar
av Tomas Eneroth (S)
till statsrådet Ulf Kristersson (M)

Sedan de nya sjukförsäkringsreglerna infördes för mer än tre år sedan har över 50 000 utförsäkrats och de kommande åren beräknas ytterligare tiotusentals utförsäkras från sjukförsäkringen.
Effekterna syns inte minst i kommunernas kostnader för försörjningsstöd som ökade kraftigt under samma tid.
Medierna har återkommande redovisat hur svårt sjuka personer stängs av från sjukförsäkringen och kritiken mot reglerna, såväl processen som bedömningarna, har varit mycket hård.
Kortsiktigt drabbas enskilda hårt när såväl rehabiliteringsinsatser och ekonomisk ersättning uteblir. Långsiktigt drabbas naturligtvis samhällsekonomin, när tusentals slås ut från arbetsmarknaden i stället för att få stöd och insatser för att återkomma i arbete utifrån de förutsättningar man har. Statens kortsiktiga utgiftsminskning kommer att bli samhällsekonomiskt dyr långsiktigt – därom råder det nog ingen tvekan.
Tidigare har regeringens företrädare sagt att man inte haft någon kännedom om att regelförändringarna skulle leda till massutförsäkringar.
Men både remissvaren på de olika förändringarna och medieuppgifter visar att det inom Regeringskansliet fanns underlag som tydligt redovisade de effekter som de nya reglerna skulle få.
Regeringen har alltså vetat om – men struntat i – att effekterna av de nya reglerna skulle resultera i massutförsäkringar. Mot den bakgrunden är det därför rimligt att ställa sig frågan om regeringen egentligen tycker att utförsäkringar är ett problem eller bara en önskad effekt. Därför blir frågan:


Anser statsrådet att det är ett problem att tiotusentals människor blir utförsäkrade, och avser statsrådet att vidta några åtgärder?

Inkom: 2011-09-26
Sista svarsdatum: 2011-10-17
Planerad dag för debatt: 2011-10-11


Ulf Kristersson
Socialdeprtementet
Fredsgatan 8
103 33 Stockholm


Mail:
http://www.regeringen.se/pub/road/Classic/article/117/jsp/Render.jsp?a=152848&m=popup&l=en

Så här skrev jag och om du inte kan komma på något att skriva får du gärna kopiera eller hitta på något eget!

"När du nu får chansen att svara så gör det på riktigt! Inget slingrande utan ärliga svar! Tycker du verkligen att det blev bra när massor av människor hamnade utanför?
Var det det löftena om arbetet med utanförskap handlade om?
Om de sjukskrivna varit lata fuskare så hade det kanske fungerat eller om arbetslösa bara var lata och skulle fatta att det ska löna sig att arbeta.
Men nu fanns det inga jobb och utbildningarna försvann och de sjuka blev inte friska!
Tänk dig för innan du uttalar dig den 11/10 så att du inte kränker oss ännu en gång!!!"

7 kommentarer:

 1. Applåd till dig Lippe som inte tiger still... och självklart skall vi andra haka på och göra vad vi kan också =)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Heja Lippe!! Lippe for president! =D

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet och en stor eloge för att du orkar kämpa!

  kvällskram/caja

  SvaraRadera
 4. Bra där Lippe - you go girl!!

  sv:Våra pappor verkar ha haft samma sorts humor! Min pappa brukade stänka vatten(?) i ansiktet på mig när han kom ut från toa samtidigt som han sa "Vatten elller kiss? Avskydde det då nu hade jag gett vad som helst för att han skulle göra det igen.....

  SvaraRadera
 5. Hallå! Var är du? Tagit plats i riksdagen (hoppas jag)? KRAM

  SvaraRadera
 6. Den politiker som inte slingrar sig är inte född än...
  Att reta de jävlarna är toppen!!

  SvaraRadera
 7. Följande skickade jag:
  Till Ulf K
  När du nu får chansen att svara varför gör du det inte på riktigt utan politiskt svammel! Ärliga svar, tack! Tycker du verkligen att det blev bra när massor av människor hamnade utanför? Förstår att du inte har någon närstående som är drabbad eftersom du inte har någon insikt i problemet. Maktspråk är ett sätt att visa förakt för sina medmänniskor!

  Tänk dig för innan du uttalar dig den 11/10 så att du inte kränker oss ännu en gång!!!

  En drabbad och nu även kränkt

  SvaraRadera