En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

måndag 22 augusti 2011

Jo då!

De hade så att man kunde trycka så att de ringer upp! Så då gjorde jag det! Ringde de upp? NÄ!
Så då ringde jag igen och gjorde på det gammeldags sättet - väntade.
Du har nu plats 109 i kön.....det är 45 handläggar som jobbar för att det ska bli din tur!
Ibland var det nere på 38 handläggare? Sitter och fnissar och undrar varför det är olika antal hela tiden? Leker de hela havet stormar? Går de och fikar? På toa? Nåja, jag kom till sist fram till en trevlig Susanne (faktiskt)!
MEN....de kan sitta med i planeringen av min återgång till jobb men kan inte hjälpa till med varken ersättning eller annat stöd!
AF sa att jag skulle ta kontakt med FK och FK säger att det är AF som ska hålla i trådarna.
Förvånad? NÄ! Jag avtackade mig "hjälpen" från FK för de kan ändå inte hjälpa mig med något så då slipper jag gärna dem!
Trodde i min enfald att när en halt och lytt vill tillbaka i egen försörjning så skulle man få allt stöd man ville ha men tydligen så får jag inte det eftersom jag har SGI 0:- utan jag ska fixa allt själv! Jag ska till att börja med fixa en plats att arbetsträna på, sedan ska jag skaffa en arbetsplats att söka nystartsjobb på! Alla ansökningar och papper ska jag sköta själv.
Fint!! Då vet jag!
Jag börjar med att anmäla mej på AF.
Och lämnar in sista ansökningen om försörjningsstöd till soc...

7 kommentarer:

 1. Telefonköer är något mycket speciellt! Frågan är bara hur lång tid det tar innan vi kan ringa 112 och få till svar att "det är många som ringer just nu, men vi tar ditt samtal så fort vi kan...och för att handläggningstiden ska bli kortare ber vi dig att knappa 1 för ambulans 2 för brandbil - knappa gärna två gånger om det brinner mycket...- 3 för polis (glöm inte att knappa in personnumret på den du vill anmäla för att det ska gå snabbare)..."

  SvaraRadera
 2. Jag läser och får ont i magen!
  Tänk att FK och AF kan få en att känna sig så förbaskat liten, ja liten som en flugskit...vem är lilla jag som kommer här o kommer???:(

  Känner på mig Lippe att du kommer fixa det här....hoppas det iaf!!!

  Hihi..jag tycker du är så lik författaren Bodil Malmsten på ditt lilla kort, under, "om mig", eller hur hihi...

  Det är en av mina favvo författare. Du är också en favvo bloggare:)

  SvaraRadera
 3. Men jag glömde ju tacka för dressing receptet!

  T
  A
  C
  K

  :)

  SvaraRadera
 4. Fy vad jag hatar dessa myndigheter! Mitt test gick nog FÖR bra, förresten. :)

  SvaraRadera
 5. Det är bra om du slipper FK, om de inte hjälper behöver de ju inte stjälpa en heller! Men märkligt att man ska fixa allt själv! Fast jag är ju övertygad att du klarar det!!!

  SvaraRadera
 6. Vad har hänt med gamla hederliga AMI de som hjälpte till med att handikapp anpassa arb. platsen el. om man skulle arb. hemifrån att man fick de bord o stolar man behövde för att klara av det o så hjälpte de även till med att ordna arbete som skulle kunna passa, finns det kvar för jag fick hjälp av dem innan vi visst hur illa det var med mig, men de försökte i alla fall!

  Otack för att jag fick ett recepttips utan fisk, ja jag vet att jag e kikig men det ingår i min personlighet det gör mig unik...el. bara svår..?!

  Kramis från en som vet vad du går igenom o jag e glad att höra/läsa mellan raderna att du ändå kan ta det lite med en glimt i ögat, för du vet nog att det inte går att kämpa emot utan man får följa med o hoppas på att det trillar av en godbit som man kan tugga i sig, som ett bra betalt arb. som är specialanpassat för dig!!!/från Pockethexan som är en glad pensionär <;D

  SvaraRadera
 7. hatar dem, telefonköerna. De skulle ha uppringningssystem istället. vi kommer ringa dig kl 1820. Det är bättre så.

  SvaraRadera