En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

tisdag 21 juni 2011

Snälla, snälla läs det här!!

Sjukförsäkringsdebatten beräknas börja 19.00!!

Även om ni tycker att det är jobbigt att läsa allt som skrivs om sjukförsäkringen så läs iaf det här. Jag vill inte att det ska gå omkring någon och tro att systemet fungerar, att vi har ett fungerande skyddsnät!
Sedan ändringarna i sjukförsäkring genomfördes 2008 har massor av folk fått det sämre ekonomiskt och fått sina medicinska tillstånd försämrade. Ansvariga politiker biter envist som grävlingar fast vid sina argument att "nödvändiga förändringar har gjorts och varit lyckade"!
Otaliga är de berättelser om enskilda fall som blivit så många att de inte vågar kalla dem för enskilda längre utan nu heter vi "olyckliga fall" som hamnat mellan stolarna. Regeringen har lämnat förslag på kosmetiska ändringar och hoppats att vi skulle vara nöjda med det. Naturligtvis var vi inte det!!
Nu har det kommit ett utskottsinitiativ från S, MP, SD som yrkar på större förändringar. Nu börjar det hända saker.
Om regeringen fortsätter att bita ihop och hävda att det var nödvändiga förändringar som gjordes och att de större förändringar som nu föreslås inte godtas kommer det till sist att bli en ketchupeffekt där det kan bli ganska stökigt för dom!
Det går inte att bita ihop om samma gamla ben hur länge som helst när exemplen, utredningarna och granskningarna pekar åt ett annat håll!! Idag kan man lyssna på Aftonbladets webb-TV om hur regeringen bemöter diskussionen och hur argumenten låter!

Debatt och beslut om förslag

(beslut klockan 15.30)
Riksdagen ska ta ställning till socialförsäkringsutskottets förslag om att riksdagen ska ge regeringen i uppdrag att ändra i sjukförsäkringen. Det ena förslaget till ändring gäller reglerna för prövningen av arbetsförmågan. Det andra förslaget gäller personer som tidigare har haft tidsbegränsad sjukersättning och som har förlorat rätten till sjukpenning efter sjukförsäkringsreformen 2008.


Ärligt talat ser jag fram emot en ketchupeffekt!!



9 kommentarer:

  1. Den som lever tills dess, får se..

    SvaraRadera
  2. Jag har läst och noterat :) Vi får se hur det blir!

    SvaraRadera
  3. Återkommer hit senare och kollar hur det blev för när beslutet ska tas ligger jag i käftisstolen (kanske)

    SvaraRadera
  4. Det gör jag med, ser fram mot en ketchupeffekt, alltså!

    SvaraRadera
  5. Läste om det här med "fallen mellan stolarna" idag och vissa saker borde ju enl. lag bara inte få förekomma. Ser fram emot ketchup effekten =)
    Ha en bra kväll!
    Kram
    Helena

    SvaraRadera
  6. Tack för att du orkar skriva om det här! Jag orkar inte, inte just nu. Hoppas bara på bättring. Och det snarast. För egen del är det väl kört skulle jag tro. I alla fall för stunden.

    SvaraRadera
  7. Vadå? Kan du inte jobba ihop brödfödan själv kan du vara utan. Sluta vara så lat och simulera att du är sjuk/har ont, eller förresten spelar det ingen roll om du simulerar eller inte.

    Inget jobb = inga rättigheter!


    Obs: Inte mina ord. ;)

    SvaraRadera
  8. Som du säger så är det nog på gång

    SvaraRadera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera