En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

onsdag 29 juni 2011

Fusk, fika och ett frieri!! En ledamot i mitt kök och en utmaning!

Reinfeldt höjde sin månadslön med fyra tusen så nu har han 144.000:- i månaden.
Det är en steloperation med tillhörande rehabiliteringsvecka i månaden.
Det är nästan dubbelt så mycket som jag ska klara mej på ett helt år.

Nu ska man kanske inte jämföra mej med landets statsminister, det blir ju lite fel. Jag är egentligen inte ute efter att räkna kronor utan bara att få bort den dåliga smaken i munnen som det ger.
Just nu pågår det en debatt om bidragsfusket bland sjuka och arbetslösa igen.
Ulf Kristersson går ut och jämför det med rattfyllerister?  Läs den länken! Att bara för att de inte är så många så skulle de inte jagas?
Men han blir upprörd eftersom Björn Jonsson och Petter Larsson i en artikel påstått att fusket inte är så stort.

De skriver bl.a.:
"För att uttrycka det lite mer tillspetsat: kampen mot fusket är en bärande del i Moderaternas försök att hetsa medelklass och skötsam arbetarklass mot en vagt definierad underklass som simulerar, latar sig och fuskar. Det ska nog tyvärr mer till än en kritisk rapport från Riksrevisionen för att rucka på den framgångsrika fiendebilden."
Läs gärna artikeln i sin helhet. Jag blir så trött!!! Fatta någon gång!! Sjuka och arbetslösa är inte per automatik fuskare och bedragare!!! Det är där pudelns kärna i debatten är!! Motivera inte hetsjakten och ättestupan Utförsäkring med att det ska löna sig att arbeta och fuskare ska klämmas åt.Vem tycker inte att det ska löna sig att arbeta och vem vill inte att fuskare ska åka dit? Om jag vill stoppa utförsäkringarna så betyder väl inte det att jag godkänner fusk?

Att man sedan inte ägnar så mycket tid och kraft åt att jaga skattefusk ger ju bara ett stort frågetecken? Nu blev det skillnad på fusk och fusk tror jag!! Skattefusket bara i Malmö är 18 gånger så stort som bidragsfusket i hela landet!?!
Och hur tänkte dom då? När de inte tycker att det är lika illa att skattefuska som att bidragsfuska? Det är ju samma pengaflöde fast i olika ändar!
Men nu går Reinfeld ut och friar till arbetarklassen, visst vill ni inte ha lite mer? Visst?!?

Corren idag:
"Statsminister Fredrik Reinfeldt tänker inte avstå från att föreslå ett femte jobbskatteavdrag bara för att det kan stoppas av oppositionen.

-Det vore märkligt om inte jag skulle lägga fram detta i grunden populära förslag, säger han i en TT-intervju.
-Jag måste kunna titta alla undersköterskor, busschaufförer och metallarbetare i ögonen när jag sagt att det ska löna sig bättre att arbeta."

Faller man för det frieriet så åker man räkmacka ända tills man blir sjuk eller skadad!
Jag tycker att det känns fuskigt att fusk med skatter är helt ok när fusk med bidrag drar igång så starka reaktioner.
Jag förstår inte hur det här fungerar! Hur tänker dom? Vad har de för värderingar och synsätt? När jag tänker på det är det som att skrapa på en glasskiva, det blir inget resultat.

Därför har jag bjudit hem Finn Bengtsson (M), som tackat ja, till mitt köksbord så att vi kan sätta oss ner över en fika och snacka om etik, moral, värdegrund och solidaritet.
Lugnt och fint ska det bli, inget hets utan bara ett samtal.
Han tror kanska att han ska komma hit och förklara hur saker är men se där tänker vi lite olika! För hur han tänker måste inte nödvändigtvis vara verkligheten, inte de stora massornas verklighet iaf!

Alla ni där ute i Blogglandia är så empatiska och rara! Alla jag pratar med tycker som jag om socialförsäkringar och skatter. Om du läser det här och inte tycker som jag, kan vi inte diskutera då? Ha någon typ av bloggduell? För jag börjar tro att de som röstar på Alliansen inte har tänkt till! Har de en enda tänkande anhängare så vill jag komma i kontakt med den!!
BRING IT ON!!!

11 kommentarer:

 1. Kan tyvärr inte ställa upp, för Alliansen har aldrig fått och kommer heller aldrig att få, min röst!

  SvaraRadera
 2. Håller med Ezter i det fallet, hellre får jag en yxa i knät, blir kölhalad och jagad av en ilsken tupp runt hela Mjölby än lägger min röst på dem. För övrigt, så blir jag så förbannad, när jag läser om en av alliansens heligaste stöttepelare; "Bidragsfuskarna"! De biter sig fast i det benet som tjuriga taxar och vägrar att ens höja på ögonbrynen och mer än i förbigående kommentera alla som hamnat, eller kommer att hamna "mellan stolarna" som det så vackert heter!
  Jag har sagt det förut, men regeringen visar prov på en sällan skådad inhumanitet och en cynisk blick på deras så kallade verklighet!
  För övrigt, lycka till med kaffegästen, kör så det ryker, Lippe!

  SvaraRadera
 3. Nu är jag här igen, läste just det här i Newsmill http://www.newsmill.se/artikel/2011/06/28/eneroth-s-och-oppositionen-s-ger-en-sak-men-g-r-en-annan

  Gunnar Axen uttalar sig....

  SvaraRadera
 4. Men GUD vad du är bra alltså!! Go girl GO!!!

  Skånska hejjarop/caja

  SvaraRadera
 5. Är det bara du och han på fikat, eller ska det vara nån journalisttyp med?

  SvaraRadera
 6. Lycka till. Bra initiativ.

  Och du! Jag har röstat på Alliansen, bägge gångerna. Jag anser mig som skapligt intelligent och kanske till och med lite till. Jag tycker som du i alla demokratiska frågor. De får min röst av ideologiska skäl. Jag tror på den personliga friheten och inte på kollektivet. Hoppas du gillar mig ändå.....:-)

  SvaraRadera
 7. hejja hejja håller verkligen med dig!!! det är bara så himla synd att de som inte är drabbade av sjukdomar inte vet hur reglerna är...då tror jag verkligen att fler skulle tänka om innan man röstar!! eller är svenskarna så egoistiska??? de få som fuskar kommer ändå undan och andra riktigt sjuka drabbas!!

  SvaraRadera
 8. Det var just kollektivavtal och det kollektiva tänkandet jag avsåg. Det är inte alltid rättvist att alla ska få och ha lika mycket. Ibland kan det vara rättvisare att någon får lite mer och en annan får lite mindre. Det lär man sig när man har och jobbar med barn med funktionshinder.

  SvaraRadera
 9. Å du, jag gillar dig också.....:-)

  SvaraRadera
 10. till de som redan har skall också varda givet. så har det alltid sett ut. eller: mer vill ha mer.
  kram från en sosse i dalsland//

  SvaraRadera
 11. Det enda jag kan bringa on är ett fett JAAAAAA!
  Så skönt att höra en motröst för en gångs skull. Hatar misstänkliggörandet och misstroendet som sprids människor emellan. Alliansen och privata näringslivet bidrar starkt till det.

  SvaraRadera