En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

torsdag 16 juni 2011

Det smyger igång

Nu har värsta stoppet lossnat! Det rör sig i poolen och jag har vräkt i all klor jag hade kvar, nu jäklar börjar snart badsäsongen!
Syrran som tänker tillbringa sin semester vid poolen sponsrar med nytt klor så det ska jag fara iväg och köpa imorgon! Saker och ting ordnar sig ska ni se!!!

Måste nog skaffa lite badleksaker också!!

Imorgon har Betasonen avslutning och jag ska träffa min nya sjukgymnast för första gången, nu blir det styrketräning igen!


I helgen får jag bägge sönerna hemma och vi ska försöka börja elda så att vi kan värma poolen också. Jag har hur mycket ved som helst och tar den slut så fäller vi ett par träd.
Tänk att elda så att man får en riktig varmvattensbassäng, snacka om rehabilitering!


Dessutom är det idag tretton veckor efter operationen och jag har tagit i för hårt igen och ligger nu i sängen med max-dosen på pillren så snart dregelsover jag. Men sömnen är överhuvudtaget helt annorlunda nu, jag sover ca 6 timmar på raken varje natt och jag som tyckt att det inte spelat någon roll att jag sovit tokdåligt ett år känner världens skillnad nu.
Att sova är viktigt för mej också!!


Z-z-z-z-z-z......

Så god natt allihopa ♥

19 kommentarer:

 1. Sömnen är så oerhört viktig för resten av kroppen. Inatt har jag sovit sju timmar i ett sträck. De nätterna är sällsynta och värdefulla. Oftast sover jag bara två timmar i taget. Hoppas vi får ihop fondmedel så vi kan köpa en ny säng i höst.

  SvaraRadera
 2. Sömn e verkligen jätteviktigt, men jag fick förra året höra av företagsläkaren att jag översov. Sov alltså hel natt... sen en powernap på 2-3 timmar på e.m. sen hel natt igen. INTE bra! Så det gäller att hitta en balans vilket inte är det lättaste. Så är det i alla fall när hjärnan e trött. När jag hade diskbråck (innan op) sov jag en timma i taget varje natt för att sen ändra ställning genom att dra mig runt med hjälp av lakan eller bäddmadrass. Inte heller nån optimal sömn kan jag säga.

  SvaraRadera
 3. Jag kan sponsra med drickbart och badringar *skratt* sedan gör jag bomben . Nä bomben är ingen bra idé om jag gör för då får du börja om och fylla på poolen från grunden =D
  Sov gott.

  SvaraRadera
 4. Bara du inte använder Arnold som leksak....det verkar inte vara nån direkt utmaning.....så härligt med varm pool!
  Agnetakram

  SvaraRadera
 5. Bra att Arnold inte kommer ner i din pool.
  Benet, jo tack, hon var tillbaka idag och blev ultraljudad och sen skulle hon få sitta och vänta på akuten igen för besked, men då sa hon stopp och då kom i alla fall en läkare. Det var ingen propp, men vad det är vet dom inte.....dom föreslog att hon skulle gå till Vårdcentralen. Det var liksom där hon började igår...man blir matt. Hon är tämligen krasslig överhuvud taget, har bla stelopererat ryggen mellan 4:e o 5:e kotan, har Parkinson mm mm så det här tynger ner henn. Hon kan knappt gå.
  Ja, sjukvården, den sjukvården....
  Nattkram

  SvaraRadera
 6. SV: Ja, det var en bra idé.
  En kladdig mjukglass i handen brukar också fungera mot folk som knuffas ute på stan har jag märkt. =)

  SvaraRadera
 7. Med en sån leksak kan du nog få hjälp med smekmånaden. :)


  (Som du märker på klockslaget för den här kommentaren verkar jag inte tycka det är så viktigt med sömn. Fast nu ska datorn stängas av och kudden dreglas ner.) Natti natti

  SvaraRadera
 8. Jag kan också fixa badleksaker, hur många Arnold vill du ha?
  När ska jag komma?

  SvaraRadera
 9. Badanka...du måste ha en badanka! ;)

  SvaraRadera
 10. har jag en redan - inte pool.
  sover gör jag som hulda för mycket... men det är gott med båda.
  kram från dalsland//
  tycker du skriver väldigt roligt och med driv å flyt :)
  ha en fin fredag//

  SvaraRadera
 11. Härligt med pool, skulle gärna komma och ta ett dopp. Men får väl ta hästarnas gamla vattenbadkar och lägga mig i istället..hmm.
  Känner igen det där med sömnen, blir så nöjd när man får sova flera timmar i sträck.
  Ta det nu inte för hårt med träningen..
  Kram
  Helena

  SvaraRadera
 12. Det är lätt att vänja sig vid att sova lite och så TROR man att det funkar, men det är som du säger - när man väl börjar sova mer igen så märker man skillnad. Jag är hysterisk rädd för att få sömnproblem igen. Ett par års tid sov jag 3-4 timmar per natt. När jag gick in i väggen förstod jag inte att sömnbristen var en del av problemet.

  SvaraRadera
 13. Med badleksaker, menar du simringen eller han som satt i? ;)

  SvaraRadera
 14. Hmm, såg att jag fick inloggning på Egoinasmamma-kontot på Google. Försöker kommentera en gång till för att se om det kommer Svorskan istället nu. Sorry.

  SvaraRadera
 15. Tänk vilken mardröm att komma till sjukgymnaste och upptäcka att det är Arnold, han skulle säkerligen jaga en fram och tillbaka mellan styrkemaskinerna tills man önskar att någon skulle komma in med en sådan där filmklappa och skrika "Cut!" :D
  Bra att det fixar sig med poolen, och sömn, jaa, det är skitviktigt, det konstiga är att man vänjer sig att inte sova och först när man sover igen märker man hur mycket bättre man mår.

  SvaraRadera
 16. Gullevännen, har du sådana där badleksaker så kommer jag över på studs!! ;-))

  SvaraRadera
 17. Och jag följer med fru Venus och agerar pressfotograf för DETTA måste förevigas ;-)
  massor av mjuka varma och lååånga kramar till dig och din ömma kropp.

  puss/c

  SvaraRadera
 18. Ja, utan sömn vore man inte människa och blir det för litet mer än ett par dagar, då är inte JAG människa. Så skönt det måste vara att kunna få sova så mycket mer än tidigare.

  Har du varit till sjukgymnasten nu? Hur var han/hon?

  SvaraRadera