En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

onsdag 6 april 2011

Repotaget och svar från Ulf Kristersson

Jag har fått svar av socialförsäkringsminister Ulf Kristersson!!
Jag skrev ju ett öppet brev till honom och nu har Expressen jagat honom i två dagar och till sist fått svar.
Nu har jag kommenterat hans svar och det hela kommer att finnas att läsa på Expressen.se, det kommer alltså inte i papperstidningen men man får vara glad för det man får.
Jag hoppas att det kan bli diskussion iaf. Kanske någon vaknar som inte fattat ännu.

Men jag känner, vilket jag oxå skrev till dem att utrymmet i en artikel inte räcker till allt jag vill säga. Jag vill prata om hur man blir bemött som sjuk eller skadad, både av sjukvård och olika myndigheter och vad det gör med självkänslan.
Jag vill prata om skam, skuld och dåligt samvete. Om dålig samvete mot samhället, sina barn och i största allmänhet.
Jag vill prata om hur dåligt kroppen läker när den är fylld av dessa känslor och när man dessutom har en stor oro för sin ekonomi.
Jag får i försörjningsstöd 7.300:- i månaden och thats it!! Jag kan få extra till läkarbesök och medicin om jag visar upp kvitto, jag måste alltså betala i förväg.

Samma dag jag kom hem från sjukhuset fick jag generalstopp i avloppet och jag var till sist tvungen att ta ut en spolbil. Den räkningen gick på 2.400-:.
Jag ber om pengar till den men det ingår inte i normen så jag får ingen hjälp till det.
Ta 7.300 minus 2.400, där försvann hela matkontot!!
Beach 2011 here I come!!

Det är alltså inte bara oron för att bli av med huset som hänger över mej, utan hur jag ska klara mej fram tills det händer hänger över mej också!!

Så många som inte orkar med det här, så många som går ner sig i hopplösheten.
"Vi ska titta på det, vi ska se över det", brukar politikerna svara. När!!! Det är idag mina pengar är slut!! NU!!

Jag har hopp om att bli bra därför orkar jag ett tag till men de som inte har hopp om att bli bättre? De som inte har möjlighet att komma tillbaka till egen försörjning?

Jag tror att jag kommer att kunna arbeta igen, jag hoppas det. Men om jag kommer att bli både frisk och stark OCH få ett jobb innan jag blir av med huset är mycket tveksamt.......men jag hoppas!

Jag lägger ut en länk när repotaget kommit ut. Jag hoppas att det blir bra! Men det brukar ju gå att kommentera på de här sidorna och man kan ju göra lååååååånga kommentarer, det kanske jag gör ;) Jag bad om att det skulle komma med en länk till Påskuppropet också men det var visst inte säkert att chefredaktören skulle gå med på det.
Men här på min blogg kan jag göra det!! Om du inte gjort det förut så gå in och kolla vad det börjar hända grejer :)


KLICKA :)


15 kommentarer:

 1. Ja, länka när det kommer!
  Jag är nyfiken på både dina frågor och vilka svar du fick..hoppas att det var mer än: Inga kommentarer eller det ligger på nå'n annans bord.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh vad spännande! Jag måste in och titta. Vad fick du för svar utav Ulf? Tell me all!

  Hur är det med dig? Hur är skillnaden i värk och vardag nu snart en månad efter operationen?

  Superkram

  SvaraRadera
 3. Jag känner att jag inte vill dela med mig av "Uffes" svar förrän Expressen publicerat det, för utan dom hade jag inte fått något svar!
  Men det kommer!

  Milla: mina frågor är i det öppna brevet som du kan läsa här: http://hrifrnochvidare.blogspot.com/2011/04/jag-har-skickat-ett-oppet-brev-till-ulf.html

  SvaraRadera
 4. Lippe: De har sytt med någon invändig tråd som ska försvinna av sig själv. Då behöver kroppen strips för extra stöd. Det var i alla fall vad de sa=)

  SvaraRadera
 5. DÆVEN DØTTE! Stå på, jag hejar på dig!

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att han blev tvungen att svara! :)

  SvaraRadera
 7. Du är driftig och dynamisk, jag beundrar dig!
  Kramar

  SvaraRadera
 8. Du är så duktig och jag beundrar dig så! Imponerad!

  SvaraRadera
 9. Fina rara tappra du... Tjejen med klös!
  Vilken tur att det finns människor som orkar agera, agitera, kämpa och slåss med näbbar och klor trots sjukdom och hårt motstånd! Fy fan va du e bra!

  Hoppfulla kramar!

  SvaraRadera
 10. Nu har jag länkat till dig och lagt bild på dig på min sida - hoppas det är ok. Även länkat till dig på facebook. Du är dagens kvinna! Tokbra!!! Massor av kramar ♥ ♥ ♥

  Ps! jag står med dig även när det kommer blåsa orkan - bara hör av di !

  SvaraRadera
 11. Underbart vilken respons du har fått, jag är så imponerad av dig! Ska bli spännande och intressant att läsa Expressen sen.

  SvaraRadera
 12. Herrejisses du måste vara hur stark som helsat som orkar skriva till politikerna och tidningarna det skulle jag aldrig våga.
  BRA GJORT:)) och kämpa på
  kram Sandra

  SvaraRadera
 13. Jag ser fram mot det reportaget! Det är ju precis som du säger, det finns så mycket att lyfta fram, skam, skuld och dåligt samvete, samt att man får hoppas och göra kors i taket att inga oförutsedda utgifter ska dyka upp... Det gör inte att man mår bättre, det minsta man kan begära är att ha en ekonomisk trygghet, och jag kan för mitt liv inte begripa hur man ska bli friskare och mer välmående när man tvingas ut på socialbidrag och får den bördan att bära dessutom. Det rimmar illa med verkligheten, men verkligheten är ju något främmande för en hel del politiker. Så mycket har jag förstått....
  För övrigt, keep up the good work, jag är imponerad som f-n av dig!

  SvaraRadera
 14. Härligt!!!! Vad mer kan man säga? Ju, att de verkligen tar till sig, att de sker något. Om jag inte hade maken skulle jag inte heller ha varken mat eller bostad! Bara smärta, oro, tårar m.m och de kan Ulf få av mig. Redan NU!
  Kramar!

  SvaraRadera