En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

tisdag 19 april 2011

Påskuppropet ger hopp, framtidstro och mod i barm!

Påskuppror mot utförsäkringarna

Hur har Påskuppropet påverkat DIG? Jag vet att det har tänts nytt hopp på många håll där det hade slocknat. Jag vet att det har bidragit till att rädda minst ett liv. Jag vet att det har fört människor samman från väldigt olika håll. Mer vet jag inte. Berätta!

Så där skrev Påskuppropets grundare, Charlotte Therese, på sin Facebooksida idag.
Jag tänkte skriva något snabbt i kommentarsfältet om vad det betytt för mej men insåg att det skulle inte bli en kommentar, det skulle bli ett helt inlägg.

Vad har Påskuppropet betytt för mej?
När jag sakta, sakta blivit sämre och sämre i min rygg för att till sist bli liggande har jag haft en förskräcklig massa tid att fundera, tänka och fantisera. Jag har sett fram emot att bli opererad och komma på benen för att ta tag i en del saker i olika system som inte gangnar de individer som byggt upp och betalat till systemen.
Jag pratar om sjukvården och sjukförsäkringssystemet, naturligtvis!
Ni som varit med ett tag vet att min syster fick låna 140.000:- på sitt hus för att betala min operation som landstinget inte ville utföra. Vet ni att jag fått den betald om jag åkt till t.ex. tyskland och gjort samma operation? (men den diskussionen tar vi inte nu)
Ni vet också att jag är utförsäkrad, nollad och lever på socialbidrag och har nu till augusti på mej att skaffa jobb annars blir jag av med mitt hus. Måste läka och rehabilitera mej också bara......

Men jag har alltså legat här och gjort upp planer om hur jag ska få folk att förstå utan att göra en snyfthistoria av det hela, hur ska jag få dem att förstå att det här kan hända vem som helst!? Funderat på hur jag ska nå ut och det utan att det bara blir en blänkare.
Då startar Påskuppropet! Jag har genom det kommit i kontakt med så många människor, både människor som vill ha stöd och de som vill ge.
Jag har kommit i kontakt med människor som jag aldrig skulle ha träffat egentligen och en del känns som vänner man kommer att ha kvar!!
Jag har genom Påskuppropet fått göra min röst hörd!! Två tidningar har intervjuat mig och jag har blivit inbjuden som talare på Påskuppropet på måndag! Jag har fått vara med och påverka, jag har en känsla av hopp!
Jag upplever att människor i grunden vill så väl! Att det inte är ett kallt Sverige som så många säger, det verkar som om folk kommer att ställa upp och visa att de bryr sig, det verkar som om medmänskligheten lever!

För mej betyder Påskuppropet att vi visar att vi kan samsas för en och samma sak även om vi kommer från så olika ställen i livet. Vi har sympatisörer i alla läger och på alla nivåer, läkare, rörmokare, moderater och kommunister, friska och starka, poliser, rörmokare...alla finns representerade.
Påskuppropet ger mej inte bara hopp om en ändring av sjukförsäkringen, den ger hopp om människan och medmänskligeheten, hopp om att vi kan förändra om vi bestämmer oss för att göra gemensam sak!

Påskuppropet ger hopp, framtidstro och mod i barm!

"Jag vet att det har bidragit till att rädda minst ett liv" skriver Charlotte Therese och redan där är ett stordåd uträttat!!
Men tänk på nu hur många som får tillbaka en vilja och ork att fortsätta leva om vi lyckas förändra det här snabbt!
Tänk vilken tröst för de som mår allra sämst att se att andra ser dem och bryr sig. Jag tror det blir många tårar av alla de sorter på måndag. Och det ska bli så kul!!!!

Kolla vad som händer nära dig på måndag!!

2 kommentarer:

  1. Jag ser en eldsjäl i dig och det är så bra och så gott att det finns sådana som du och alla andra som verkligen gör något!
    Ska kolla vad som är på gång i min bygd.
    Kramar

    SvaraRadera