En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

söndag 24 april 2011

Hänger Stålmannen med på Påskuppropet?


I morgon går Påskuppropet av stapeln!
Eftersom min relativt nyopererade rygg inte hänger med på så stora äventyr ännu så blir jag bara där i tanken.
Men jag har skrivit ett tal som helt underbara Ninna Grefbäck, diakon i Linköping, ska läsa.
Hade varit roligt att läsa det själv men jag litar fullständigt på Ninna så den biten känns ok.

Men känslan!! Jag vill åt känslan av att stå med de andra människorna som tycker att medmänsklighet är viktigt, jag vill känna samhörigheten och gemenskapen.
Jag vill hurra och jubla över att vi är så många som förstår nu, jag vill stå bland de andra människorna och se mej omkring och känna att alla vi som står där vill samma, vi vill väl! Jag tror att det blir en solig, kärleksfull och helt underbar dag på vilken det kommer att skrivas historia!

Dagen då vi gick ifrån att vara en social last till en makt att räkna med, dagen då många som hade tappat hoppet fick det tillbaka och de som gett upp fick kämparlusten tillbaka.
Dagen då vi visar de unga att världen går att påverka, de svaga att tillsammans blir vi en kraft, de äldre att vi respekterar och värderar det samhälle de försökte bygga för vår, deras barns, trygghet!!

Åhhh, vad jag önskar och vill!! Vill du, kan du, orkar du??
På de flesta håll finns det någon form av demonstration eller manifestation, kan du lägga ett par timmar av din påsk på att vara med och säkra din sjukförsäkring?
Det är samma försäkring som dina barn, din mor, din vän har och som ni betalat in till.
Det är den du kan komma att behöva om du inte är helt osårbar.
Fast Stålmannen kanske kommer ändå för han brukar ju arbeta för rättvisa!!!
Kolla vad som händer i närheten av dej och ge ett par timmar av ditt liv och ge Stålmannen en puss ifrån mej om han är där! Det är ju en bra grann karl ;)

         

     

10 kommentarer:

 1. Jag hade gärna varit med, men det finns inte på vägen till mamma. Tycker det är en superviktig sak att slåss för. Får vara med i hjärtat iallafall, hoppas det gör lite nytta! Påskkram!

  SvaraRadera
 2. Hoppas jag hinner till Kungstorget!!!

  SvaraRadera
 3. Det har varit mycket, mycket om detta på vår radio idag och det gläder mig, likaså i våra dagstidningar här på västsidan av Sverige och min bästa väninna är diakon i Sthlm och aktiv och jag har alltid litat på henne och jag vill tro att det här måste ta skruv.
  Storkramar
  Agneta

  SvaraRadera
 4. Lycka till. Men Stålmannen - är inte han död?

  SvaraRadera
 5. Vi finns tydligen inte alls med. :(

  SvaraRadera
 6. Christoffer Reeves är död. Han kämpade för sjuka och skadade in till sista andetaget när det gäller stamcellsforskning och främst för ryggmärgsskadade. Han var ju själv ryggmärgsskadad och totalförlamad från halsen. Men han gav sig aldrig!!
  Stålmannen däremot dyker fortfarande upp här och där ;)

  SvaraRadera
 7. Som du kan jag bara vara där i tankarna! Det skall bli så spännande att se hur det går! Kram

  SvaraRadera
 8. Jag är rädd för att jag också bara är där i tankarna, men jag tänkte också säga, att f-n vilken bra jobb du gör Lippe! Jag hoppas att det blir massor med människor i Linköping och överallt, och något säger mig att så kommer det att bli :)

  SvaraRadera
 9. Aj då, det missade jag helt.

  (har för första gången på evigheter äntligen internet! Jippi! Och ond bråd ¤#&%#&#¤ till telia)

  SvaraRadera