En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

lördag 5 februari 2011

Haters gonna hateHar ni stött på bilder med texten: haters gonna hate? Eller bara hört någon ur den yngre delen av befolkningen slänga ur sig det?
Jag har och blir nyfiken och använder min tid på ett alldeles förståndigt sätt till att forska lite.
Jag hittar lite info på nätet:
Haters gonna hate är ett populärt slagord som används för att ange en fullständig likgiltighet för en individ eller en grupps fientliga anmärkningar riktas mot ens person.
Detta uttryck har sina rötter i amerikansk hip hop.
Men det har även skapat en serie bilder på kändisar, djur och seriefigurer struttande eller poserar på ett inbilsk sätt.


Sedan dök det upp en tecknad liten gubbe och sedan följde det en massa bilder där människor, djur eller figurer avbildas i vad som ska tolkas som kaxigt kroppsspråk, ofta mitt i ett kliv.
Det hela började med en ofarlig animerad GIF av en knubbig liten sprätt med en självsäkra steg.
                                         
Så ett fenomen - som blev en video - som blev en tecknad gubbe - som blev en massa bilder på nätet!

Det förekommer oxå en massa variationer.
 1. Figuren måste vara i mitten av ett steg eller ägna sig åt någon form av linjär rörelse, som om att säga "Jag är på väg till toppen, bara att försöka stoppa mig."


2. Figuren måste ha några löjliga karakteristiska, som en fånig hatt eller en tokig enhjuling. Det understryker tanken att han har anledning att vara hatad.


3. Rubriken "Haters gonna hate" eller liknande fras skall ingå. Frasen kommer från hip-hop kulturen, framför allt 3LW sång "Playas Gon 'Play". Det betecknar självsäker likgiltighet för "hat" från andra. Det är ett annat sätt att säga "jag kan se fånig ut, men jag bryr mig inte vad andra tycker om mig så jag ska hålla mitt huvud högt."

8 kommentarer:

 1. Gillar kissen och den springande gubben(?) ser ut som jag bara han/hon skulle ha längre hår... Varför kan man bara inte säga som det är idag?

  SvaraRadera
 2. Jösses! Här var det mycket jag inte visste!

  SvaraRadera
 3. ögonen blöder av trötthet...så mycket text..jag skiter i det för jag kan inte fokusera på det ändå...läser sen!

  Kraaam/caja

  SvaraRadera
 4. Detta hade jag ingen aning om. Har missat uttrycket helt och hållet

  SvaraRadera
 5. Nämen! Varje dag lär man sig något nytt!

  SvaraRadera
 6. Totalt missat - hade inte en aning! I ärlighetens namn hade jag inte ens hört uttrycket...har väl varit från jobbet för länge!! Kul info var det i alla fall, kan aldrig veta när man behöver den...

  SvaraRadera
 7. Vad kul att veta! Hade ingen aning om vad som menades med det.:)

  SvaraRadera
 8. Bra blogginlägg!! Tack :D

  SvaraRadera