En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

lördag 5 februari 2011

En tiger i harens år

Enligt kinesiskt horoskop är jag en tiger i vattnets element. Förra året, som slutade 2 feb var tigerns år, tänk att jag missade det!!! Nu är det visst harens år.


Om du tycker det är spännande med andras liv och traditioner och då speciellt Asiens så vill jag tipsa om en bloggis jag hittat. Hon är från Karlstad men skriver så himla bra om livet i Singapore där hon lever nu. Hon tar många och härliga bilder så faktiskt kan du ha behållning av ett besök där även om du inte är ett dugg intresserad av Asiens traditioner och levnadssätt! Så det så...
Gå till :

Tigern egenskaper - kinesiskt horoskop
Tigrar är starka, nobla, oberoende och modiga, de är riktiga rebeller. De är lekfulla och romantiska, dock själviska och med kort stubin. Tigrar söker uppmärksamhet och makt, ofta är de svartsjuka och ägande i en relation. Tigrar lever ofta farligt vilket leder ofta till problem. De är otåliga och får kickar av att ta risker och söker alltid spänning.
Tigern har en svårmotsåndlig attraktion och är mycket generös och tar alltid rollen som beskyddare. Tigern frodas av makt och uppmärksamhet och drar fördel av alla situationer den hamnar i. Tigern är en naturlig ledare och älskar att vara i centrum. Som rebell sätter den sig emot överheten och gör sig hörd om samhällets fel och brister, den ställer gärna till med protester. Även om man inte delar Tigerns åsikter så respekterar man dennes sätt att protestera.


Tigern är oerhört talangfull, på gott och ont, den är inte alltid ödmjuk och kan vara temperamentsfull. Tigern är långsint och förlåter sällan en som sårat den. Men trots sina mindre bra sidor är Tigern kärleksfull och gillar att hjälpa till. Som älskare är Tigern passionerad och romantisk, men med en svartsjuk ådra. Tigrar är känslomänniskor och vill leva livet fullt ut. Som partner kan de vara svåra att tygla och de är mycket grälsjuka.
THE WATER TIGER 1902 AND 1962
The Water element gives the Tiger a soothing characteristic making this breed a bit more tranquil. Their ability to consider feelings and ideas from other people makes them quite sensible and understanding. They are also born with a great intuitive power, which gives them accurate and excellent judgement. The Tiger is a bit indecisive, a habit of nature born of his routine of watching and waiting before leaping. Sometimes too, Tigers get caught sleeping or daydreaming, prohibiting them from going for the goals they initially set out to accomplish


Lite slö idag!! Mycket kopierad text som jag inte ens gitter översätta!

4 kommentarer:

 1. Tackar för detta...undrar bara hur jag ska kunna leva upp till det omdömet!!??

  SvaraRadera
 2. ;-) Hos henne har jag redan varit och tassat lite osynligt flera gånger ;-) en trevlig sida!!!

  Kram Lippe och tack för igår, love/c

  SvaraRadera
 3. Hmm, funderar på vad jag är för djur i den asiatiska kalendern...Kanske en "Dårfink" eller en "Gapstare"...eller "Vrålapa".
  Gapskratt.
  Kram och ha en härlig lördag.
  Milla

  SvaraRadera
 4. Säger som Milla, :-))) hur vet man vad man är "over there"?? Flodhäst, pösmunk (är det ett djur?) eller en kamel med pucklorna på undersidan!? Jag är i alla fall inte en kolibri, det är jag säker på. Just idag är Mannen en pungråtta. Lördagskram :-)

  SvaraRadera