En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

onsdag 16 februari 2011

Det osar katt!

Ibland vet man inte vad det är som gör det men ibland blir man mottaglig för något speciellt. Ni vet när man bytt bil och plötsligt så ser man massor av sådana.
 Jag har under de senaste dagarna hört engelska uttryck där katten varit uttryck för olika saker. Har du hört de här förrut och vet du vad som menas?

No room to swing a cat
Let the cat out of the bag
A cat may look at a king

All cats are grey in the darkCuriosity killed the catThere are more ways of killing a cat than choking it with creamWhen the cat is away, the mice will play------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det här djuret har inget med katten att göra men jag hittade bilden när jag googlade runt och jag tror aldrig jag har sett något så sött och gulligt se så ondskefullt ut!!

Snacka om att jag skulle ha bra lås på den buren!!!!

7 kommentarer:

 1. Oj vad många talesätt man aldrig hört talas om! Jag har pratat mycket med mina utländska kollegor om detta och just talesätt måste vara något av det svåraste att lära sig med ett nytt språk.

  SvaraRadera
 2. Gillade det där med grädden, har inte hört den tidigare, och eftersom det är ett mycket användbart uttryck är det bäst att lägga det på minnet ;)

  SvaraRadera
 3. Har oxå upptäckt bilfenomenet. Innan vi köper bil ser man ingen sån bil och när vi har köpt ny så ser man likadana överallt

  SvaraRadera
 4. Nä, det var inga ordspråk jag kände igen! svar på din kommentar hos mig: Nja, så duktig vet jag inte om jag var som gick ut i snålblåsten. Hade inte L ringt och tjatat hade jag suttit kvar i soffan :) Så det var hon som var duktig! kram!

  SvaraRadera
 5. De där med kungen och grädden har jag inte hört förut. Kaninbilden fick mej att skratta högt, skulle också ha ett ordentligt lås på den buren. ;)

  SvaraRadera
 6. Ha ha ha
  Vilken Killer Rabbit!!!!
  Huvva
  Tänk att få med sig en sådan hem i en bur, vakna upp på natten av att den står på täcket och tittar ner med sina ondskefulla svarta ögon på en...
  Fy fasen!!!
  Ingen kanin för mig inte!

  SvaraRadera
 7. Hahahaha en mördarkanin!!!! Snacka om att ha ett BIG lås på den buren, japp!

  snörvelkram/caja

  SvaraRadera