En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

lördag 25 december 2010

Att spränga en gräns!

Om man ligger i soffan x antal månader, slutar röka och inte klarar röra sig, vad händer då???
Jo, man växer och växer och växer.....
Om man dessutom, för värkens skull, aldrig har kläder som sitter snyggt och lite tajt så märker man det inte förrän det har gått lååångt.
Först gick jag upp två kilo, det är lungt tänkte jag.
Jag har satt gränsen vid fem och tänkt att såååå långt kommer det aldrig att gå.

HA!

Den gränsen sprängdes i dag :( med ett hekto!!!!!!

Vad gör jag nu?? Under tiden jag funderar stärker jag mej med mat från Mc Donalds, det måste väl funka?


16 kommentarer:

 1. Vet hur det känns. Har gått upp massor av kilo (ca 20 kg) sedan olyckan. Men nu känner jag att det har vänt i och med jag slutat med de antidepressiva som smärtrehab tvingade mig att pröva. Det är jättetufft men klarar jag det så kan du!
  Ps! Skit i McD, det är bara skräp! Ska du synda gör det på något riktigt gott!!!

  SvaraRadera
 2. Du väger nog inte för mycket, du är bara för kort för din vikt!
  God fortsättning!
  kram Elle

  SvaraRadera
 3. Jag har funderat på hur jag ska kunna fixa att gå ner i vikt mer organiserat utan att gå på gym eller dyl. Har man en så skröplig kropp har man inte självförtroendet att gå på gym. En kompis rekommenderade Paulo R nya sida http://motimate.se/home .
  Funderar om jag ska utmana dig, Caja och Venus på att vi går med ett år bildar en grupp och peppar varandra till att träna med det vi orkar!Fundera på det och hör av dig...

  SvaraRadera
 4. Elle: just det!! Och efter min steloperation blir jag eventuellt längre! Hade kontakt med en kille som opererat sig och han blev 3 cm längre!! Men blir det lättare att knäppa jeansen då?

  Midnattstänkaren: ska kola det! Jag har alltid gått på gym två gånger i veckan och varit mycket fysiskt aktiv men det senaste åren har inte ryggen fixat det. Men jag läängtar. Om man går till en sjukgymnast och tränar så slipper man det "vackra" folket!

  SvaraRadera
 5. Jag har gått upp 5 kilo, slutade röka för drygt 5 månader sen. Det är jobbigt. Men nu har jag planerna klara. Redan går jag lite längre promenader varje dag, jag tänker på vad jag äter och just tre dagar runt nyår är det okej att jag äter och dricker som jag önskar. I och med att jag vanligen följer LCHF vet jag vad jag kan strama in på och det utan att jag behöver gå hungrig. Men det är jobbigt att känna sig tjock. Om fyra veckor skall det vara borta har jag bestämt. Jag har lovat mig att för första gången i mitt liv ha min trivselsvikt OCH samtidigt vara icke-rökare.

  SvaraRadera
 6. Det är nog lätt gjort. Jag har aldrig själv haft problem direkt, men vantrivs bara jag går upp ett kilo, så jag förstår att det inte är kul.

  SvaraRadera
 7. Rökning och myter...en av dem är just det där om vikten :)
  Knappa 7% påverkas näringsupptaget av rökning, du kan lika gärna dra i dig 5 koppar starkt kaffe...så var det med den ursäkten ja :D
  Det är nog mer den där biten att man tuggar lite ovanligt mycket när man slutar röka, morötter kanske?

  Gå ner i vikt när man har ont i kroppen blir ju stolligt, för troligtvis finns risken att du får mer ont i kroppen av övervikt..tänker jag. Så då finns det bara vettig mat kvar att välja på.
  Lycka till ! <3

  SvaraRadera
 8. Onekligen en ond cirkel och även om jag inte har haft någon värkproblematik så har jag definitivt erfarenhet av hur två kilo blir fem kilo och tio och femton...

  Kanske, kanske skulle du kunna få bra kunskap och inspiration av min "bibel" Hjärnkoll på vikten av Martin Ingvar. Jag köpte min från Adlibris i somras och den har bidragit till de 13 kg jag gått ner hittills.

  SvaraRadera
 9. Om en rökare blir hungrig kan en kopp kaffe och en cigg ersätta en måltid. De gånger jag slutat röka brukar jag gå upp ca tre kilo. Den större viktuppgången denna gång beror till största delen av påtvingad orörlighet. Bara jag kan börja röra på mej så försvinner det!! Att dra på extra kilo vid värk är naturligtvis helt fördärvligt, prova att släpa runt på fem mjölkpaket dygnet runt...
  När man är nyopererad får man inte lyfta något så naturligtvis gör varje kilo skillnad!

  SvaraRadera
 10. Hrm....jo tack jag känner igen allt som du skriver....måste nog ta en "kur" nutrilett efter nyår....ska sen kolla in det där motimate.se....

  Kram till dig denna vita måndag/caja

  SvaraRadera
 11. Tack min goa, goa östgötska bloggis för inlägget i min blogg...hade jag inte haft öron så hade huvudet kluvits i två delar som jag ler...och skrattar....handvänder..men det ÄR ju faktiskt sant....hahahahaha massor, massor av kramar tillbaks till dig! Jag lovar att om jag åker norrut åt ditt håll någon gång så kommer jag och ger dig en kram IRL!

  Ho ho ho....kom det nån tomte till Lippe??? Kram/c

  SvaraRadera
 12. Pricka rätt kan du, det är en bedrift!
  ;)

  SvaraRadera
 13. Jag har lust att göra så som din bild visar!
  Här har det på ett år blivit +10 kilo:(:(:(
  BRA att du slutat röka!!!! Jag slutade för 13 år sedan och är fortfarande jäkligt stolt över det!!!
  Har du mer värk nu när det är så kallt??? Isf skickar jag över VARMA KRAMAR!!
  Eva

  SvaraRadera
 14. sommar...sommar..sommar.....Om vi hjälps åt med att mässa ordet om och om igen så kanske....

  Eller...nähä så lätt var det inte....

  Så din katt sover idag med öronen på skaft....

  OJOJOJ...kom just på...jag högg tag i min ena gråa katt och puttade ut honom vänligt men bestämt för en friskluftsrunda....får nog ruuuusa och öppna......


  heeejjjjjjjjjjjjj dååååååååååååå

  SvaraRadera
 15. Och där stod han...kall. snöig och glad för att komma in...

  matte skäms lite..

  SvaraRadera
 16. Hopplöst svårt att få ordning på vikten bara med mat. Jag ...äh, du vet det lika bra som jag :)

  SvaraRadera