En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

fredag 9 augusti 2013

Första inlägget i ny kategori

Tänker inte starta matblogg, inte heller blir det någon diet eller kostråd i den här kategorin. Den enda röda tråd som står att finna är svaret på frågan: 
- Vad faaan ska vi äta??!

Du kan laga och äta kött med bacon, vitlök och gorgonzola!

Stek en massa bacon ihop med skapligt mycket vitlök.



Marinera kött i honung, grillkrydda, timjan, salt och svartpeppar.



Lyft ur bacon och vitlök ur grytan och bryn köttet för att sedan slänga i baconfräset igen.



Häll i grädde och en bit gorgonzola, ett tips är att dela osten först.



När osten smält ska creme fraichen i, har du glömt att köpa det får du gå och köpa det - om du inte har någon att skicka.
När allt smält ihop så ta och smaka av. Jag hade i mera vitlök, mera peppar och lite buljong och sedan redde jag av till önskad konsistens.

Jag använde:
1,2 kilo kött
3 paket bacon
en massa vitlök
4 matskedar honung
3 teskedar grillkrydda
4 teskedar timjan
3 teskedar salt
3 teskedar svartpeppar
5 dl grädde
150 gram gorgonzola
1 liter cremefraiche
(lite buljong)

Serverade det hela med ris.
Om du tycker att det blev mycket mat så blev det det också! Här fixas matlådor.

7 kommentarer:

  1. En "matblogg" helt i min smak! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Kommer jag att kunna se dig på TV snart också? Du och PM ihop? Han skjuter med gevär och du med glimten i ögat.
    Det är alltid bra när det blir mat över. Jag gillar de där burkarna i frysen.

    SvaraRadera