En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

fredag 30 augusti 2013

Efterlysning!

Solrosuppropet.se ger även i år ut kalendern Vanligt Folk. 
Till den söker vi nu modeller. 
Du som tillhör de grupper som Solrosuppropet jobbar för är välkommen att söka, d.v.s. alla som på något sätt erhåller ersättning från Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Socialkontoret alternativt har en funktionsnedsättning.

Fotogaf John Ash
Vi önskar en så stor mångfald som möjligt. Olika ursprung, kön, ålder, delar av landet, stilar, storlekar… Fotograferingen kommer att ske i Norrköping och eventuellt i Stockholm, helgdagar under andra halvan av september och/eller första halvan av oktober. 
Ni modeller kommer att bli stylade av sminkör och frisör. 
Fotografen och produktionsledare kommer med idéer om miljö, kläder m.m. 
Då föreningen har knapp ekonomi kan vi tyvärr inte erbjuda någon ersättning eller bekosta några resor. Varje modell får dock fem gratisexemplar, värda 100 kr styck, och fina foton på sig själv. 

Avsikten med kalendern är att visa upp oss som det vanliga folk vi är, vem som helst kan när som helst bli sjuk eller arbetslös. Regeringen tjatar fortfarande om hur de sett till att vanligt folk fått mer pengar i plånboken. 
Något som är mycket provocerande då vi vet att bland de vi arbetar för finns många av de fattigaste 10 procenten av befolkningen, de som fått lägre inkomst sen 2006. 
Kalendern säljer vi fr.o.m. november för att få in pengar till föreningen så vi kan fortsätta debattera trygghetsförsäkringarna m.m. 
Partiledare, ministrar och andra som har makt över beslut som rör Solrosuppropets intressegrupper får också varsitt ex för att uppmärksammas på våra frågor. 
Varje månad publiceras också den aktuella månadsbilden här på hemsidan tillsammans med en text. Här miss Juni. 

Sista datum för anmälan är 7 september. Mejla till carina.wellton@solrosuppropet.se. Skicka med en bild på dig själv, kort beskrivning av vem du är och vilka helger du skulle kunna ta dig till Norrköping eller Stockholm, ange gärna flera alternativ. 
Kort tid efter ansökningstiden gått ut meddelar vi vilka som kan bli aktuella för fotografering. 

OBS! Det här är såklart ingen skönhetstävling utan vi vill få en bra mix och ett schema som fungerar. Även om kalendern för fram ett allvarligt budskap var själva fotograferingen (var själv modell förra året då John Ash fotograferade; se bilden ovan) vansinnigt roligt. Så tveka inte att ansöka. Välkomna!

Texten är skriven av Solrosuppropet.se:s Carina Wellton och finns på Solrosuppropet.se

1 kommentar:

  1. Hmm...
    Nu fick Fru Fransson något att fuundera på?
    Låter ju lite lockande...

    SvaraRadera