En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

tisdag 23 juli 2013

Drar förtvivlat i handbromsen

När jag är riktigt dålig i ryggen går jag in i något "stand-by-läge" och jag kan på något lustigt, men bra, sätt ta att dagarna går utan att något händer. 
Nu när jag börjar komma upp på benen igen så ska jag göra allt! Hatar att gå och vila nu när jag kan stå på benen. Skillnaden på värsta smärtan och den jag har nu är milsvid så att gå och lägga sig för att vila nu känns som slöseri.
Jag ska bara...och så gör jag det.
Och så får jag skitont och blir kraftlös i rygg- och benmuskler och då går jag och lägger mig. En kvart. För den smärta jag har nu är ju så långt ifrån den värsta så då vill jag bara upp igen. Jag tvättar, städar (lite) lagar mat, kör bil, klarar att sitta upp och sola, tar mig i och ur poolen.
Men jag slarvar med träningen! Jag behöver en handbroms för att se till att vila mera effektivt och så behöver jag ett saltskott i röven för att komma igång med träningen igen.
Bara för att jag skrev det här nu så vänder jag bort blicken från hushållsarbetet och ger mig ut och stavgår, så det så!

4 kommentarer:

 1. Åh vännen, stavgå är bra men du måste vila ibland också <3 KRAM

  SvaraRadera
 2. Ååh så jag känner igen det du beskriver! Det är tufft med nyckfulla skruttiga kroppar. Känslan av att KUNNA är så frisk och härlig, efter dagar av stand-by läge...

  Kämpa på!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Du ska vila. Annars kommer jag och piskar dig redlös.
  Puss!

  ( http://springasiglite.blogspot.se/ )

  SvaraRadera
 4. Lite arbete, lite vila och mycket kul ska det vara! Var rädd om dig <3

  SvaraRadera