En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

onsdag 19 juni 2013

Full

Hela huvudet fullt med tankar som snurrar.
I morgon ringer läkaren från smärtkliniken och jag ska lämna besked om i fall jag vill delta i deras Multimodala rehabiliteringsprogram med KBT och antidepressionpiller.

Det ska jag inte.
Så mycket har jag bestämt.


Vilken väg ska man gå? Vilken behandling ska man försöka få? Vem kan hjälpa mig att få den och vem kan ge den?
Idag har jag både fått brev och telefonsamtal från Mario Ruiz, min kirurg i Strängnäs.
Han anser att de har fel i sin bedömning av mig, att jag visst har inflammationer och att jag ska kunna bli mycket bättre än vad jag är nu bara man lyckas häva inflammationen och jag kan börja träna igen.
Vi är så himla överens.
På förslagen åtgärd skriver han:
Ingen ryggkirurgisk indikation längre beträffande patientens nuvarande symtomatologi. Fysikaliskt inriktad behandling rekommenderas istället i form av stabiliserande ländryggsträning både på land och i varmbassäng i kombination med smärtlindrande mjukdelsbehandlingar lokalt vid det onda området samt medikamentell behandling med både muskelrelaxerande, antiinflammatoriska och smärtstillande läkemedel intensivt under minst sex månader. Detta företrädesvis vid rehabiliteringscentrum inledningsvis. Även hel förebyggande sjukskrivning rekommenderas under de första månaderna av rehabiliteringsperioden.

Då tänker jag så här att vad jag behöver är en behandling som kan hjälpa mig bryta inflammationen och i dag i telefon diskuterade vi om inte det bästa är att gå direkt på kortisoninjektion.

Sådana här träningskläder ska jag ha!
Sedan träning, träning och behandling med typ massage, infraröd, laser, TENS, akupunktur eller vad jag kan komma över.
Min största dröm vore att hamna på någon sorts träningsläger där man kan få både träning och behandling under ett par veckor.

Tror ni smärtläkaren är intresserad av att skriva en sådan remiss åt mig?Ibland när jag letar bilder att lätta upp mina inlägg med så kommer det upp en del bildförslag som jag bara inte förstår kopplingen till.
Det är ju inte rätt att undanhålla er alla dem bara för att jag inte förstår.
Så här har ni en för mig helt omotiverad bild. Var så goda.3 kommentarer:

 1. Tycker du har tagit rätt beslut ! Ja det vore väl bra med en rehab/träningsläger som är individanpassat. Borde du abselut få komma till, tycker jag, hoppas du inte beter sig som några principiella tjurskallar och inte hjälper dig för att du inte gick på deras linje.
  Håller tummar för dig.
  Kram ♥

  SvaraRadera
 2. Jag menar ju inte du.. utan dom.. skall bete sig....Man bör läsa igenom det man skrivit innan det skickas iväg i cyberrymden =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, jag har selektiv läsförmåga, jag såg det inte innan jag läste din sista kommentar ;)
   Har just pratat med dem och de kommer inte att hjälpa mig men jag är inte ledsen för det, hade det på känn. Vi är nog lika tjurskalliga, om de inte gör som jag vill så tänker inte jag vara med och om jag inte gör som de vill så får jag inte vara med!
   Så nu letar jag vidare, ska bara ta lite midsommar först!

   Radera