En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

lördag 23 mars 2013

Världen är full av halmstrån!

En som är sjuk eller skadad har bara en önskan!
Nu anser ju jag att bara ligga i fosterställning och önska tar mig inte så långt.
Jag har ju numera min dator i vardagsrummet så jag kan leta och forska ganska mycket.
Finns något som heter Atlaskotan.net där de har en teori om att det mesta kan lösas bara man återställer atlaskotan i dess rätta läge. 
Lite nyfiken på det men det kostar ju lite med resa och behandling och om det hjälper är det småpengar men man måste ändå få tag på de där kronorna...

Nästa halmstrå är magnesium, det här är i mina ögon ett riktigt halmstrå! Men nu har jag läst om flera som blivit av med sina muskelkramper genom att äta ett tillskott av det så nu är det införskaffat. Och om jag blir bättre och det skulle visa sig bara vara en placeboeffekt så säger jag välkommen till den effekten!

Ett annat halmstrå är ju den där remissen som ligger och väntar. 
Om jag blir antagen och de vill operera ska jag då försöka få en steloperation till eller ska jag försöka få en diskprotes? Eller kanske det hjälper om jag plockar ut skruvarna från förra steloperationen?

Det värsta är att det finns inga svar, ingen kan säga vad som är bäst och när man gjort en operation så vet man inte ens då om det var den sorten som var rätt. Mycket hänger på en själv, hur man tänker och resonera och hur man tränar och sköter sig.
Det är därför det känns så jävligt när det inte blir bättre fastän man gör allt rätt. Man får då känslan av att folk tycker att man själv satt sig i sin situation eftersom man inte kämpat tillräckligt.

Många tankar idag.....
Och medan jag tuggar magnesium så lyssnar jag på musik av Beth Hart. Blir mycket musik när jag ska försöka koppla bort tankarna.
Så om du ringer och jag inte svarar så kan det bero på att här i stugan används hög volym.11 kommentarer:

 1. Känner igen tankarna kära du... Tänk om man kunde få se facit innan! Magnesium käkar min mor mot sina kramper, hon tycker det hjälper henne. Placebo eller ej, funkar det är det ju kanon! I mitt fall gjorde det inte det men alla funkar ju olika..på gott och ont.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis!! Jag provar iaf. Varje liten, liten förbättring mottages tacksamt liksom!

   Radera
 2. Ja, tänk om man visste... Kvittar varför man får effekt, bara man får det!

  SvaraRadera
 3. Jag har fått bra hjälp av magnesium. Senast igår på gymmet märkte jag skillnad när jag tok stretcha ryggen. Innan jag började med magnesium var det ett säkert sätt att få låsta ryggmuskler. (Även om det gick ganska lätt att få ryggen fatta att den inte behövde skydda sig längre, nu slipper jag momentet att få ryggen förstå).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Jag har redan tuggat i mig första och väntar med spänning! Nu har det gått en kvart ;) och än har jag inget märkt. Otålig? Jag?

   Radera
 4. Hoppas att det hjälper!!

  SvaraRadera
 5. Man kan ju tycka att du gjort allt rätt hittills med träning och annat. Jag har en väninna som äter magnesium mot kramper. Hon tycker det hjälper så det är ju värt ett försök i alla fall. Jag önskar verkligen att du någon gång ska få ordning på den där skruttryggen.

  SvaraRadera
 6. Kanske du ska vänta lite längre än en kvart ;-)
  Googla ME - myalgisk nånting, de är ganska säkra på att Guldlock har det..... KRAM <3

  SvaraRadera
 7. Eventuellt kan det ta längre än en kvart att få effekt. Kanske en hel halvtimme. Har du märkt nåt än? ;)

  SvaraRadera
 8. ..och jag hoppas att du hittar ett halmstrå, eller många, det är dags! :)

  SvaraRadera