En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

torsdag 27 december 2012

Nu jävlar skriver vi om historien!

När ryggen kraschar och man inte får så mycket möjlighet att göra annat än att tänka och fundera tar tankarna ibland underliga vägar. Det mesta förkastas som bara brus i hjärnan men en del kan inte släppas och så finns det det som jag känner mig tvingad att dela med mig av.
Den senaste tiden har press och media varit fullt av kränkta människor. Det har handlat om allt från pepparkakor, luciatåg, tecknade filmer och sånger.
Folk har reagerat och blivit alldeles till sig i trasorna, en del har startat grupper och de andra följer på och trycker gilla samt ger kommentarer som får mig att fundera på hur det är ställt.
Letar man orsaker? Har man känselspröten ute hela tiden för att känna om det möjligtvis inte skulle kunna gå att känna sig iaf lite kränkt? I alla fall så kränkt att man kan starta en Facebookgrupp?
I går såg jag en bild på en insändare i en av våra tidningar. Jag uppfatttade texten som ironisk. Men folk på FB skrev kommentarer och så tog det en sväng till...."sverige blir bara värre och värre, får 1 som den vill så kommer alla få det, så funkar världen, vad händer härnäst? kommer man inte få köpa vit eller svart färg? det här måste fan stoppas" 

"Få ut dom här ifrån nu! Nu är det dags att ta tillbaka vårt land!" 

"Vart fan är Sverige på väg i Eller?? Dom kan ju döpa om det medans dom ändå håller på i så fall!! Men röstar fan på Sverigedemokraterna nästa gång det kan jag ju lova!! Jävla utlänningar som kommer hit o styr o ställer!! Om ni inte trivs som vi har det så FLYTTA HEM!!!!" 

"Skulle vi fara ner till deras jävla land å härja om detta ojojoj då lever ja inte ens i 5 min...... Är inte rasist för 5 öre men nu får de va nog" 

"Man blir fan förbannad asså....finns inga ord... är det SVERIGE vi lever i så låt Sverige vara svensk å låt andra ta seden dit dom kommer Är INTE rasist men har så väl åsikter ... å det e ju inget brottsligt ÄN vad jag vet... vi har la kvar vår yttrandefrihet va????? eller e den oxå ändrad ????" 

Jag suckade och undrade igen vad som triggar igång dessa personer. 184 kommentarer och det flesta i samma tonläge över något som inte innehöll ett dugg av sanning. Bara suga i sig och gå igång.

Nåväl jag surfade vidare på min Facebook och där!
Där kom en kommentar på en väns sida, en vän till en vän har en teori om varför folk reagerar så här. Kommentaren löd:

"Min teori är att ju mer asocial och ju mer oduglig till att interagera med medmänniskor, desto längre från rimligt klimat har man hamnat. Kul att reta SD med. Alla vill bo i medelhavsklimat/mellanöstern. Man drevs liksom iväg för att friska människor kunde inte tåla hur dum man var."

Jag har funderat på den hela kvällen igår och hela dagen idag. 
I början tänkte jag väl precis som kommentatorn, det finns inga historiska belägg och bevis för teorin men ju mera jag funderar så ser jag banne mig inget som talar emot den heller.
Det kan bli att vi från och med nu måste skriva om hela historien!

Vi måste gå långt bakåt i tiden, ända till tiden för folkvandringarna.
(ni förstår vad jag googlat och forskat idag va?)


Ni ser var folk vill vara? Runt medelhavet, där är behagligt att bo och verka. Men så var det ju det här med Hunner som kom och störde och Romare som surnade till.
Nåväl, folk fick flytta på sig, norrut. Där i kylan fanns lediga berg och dalar, sjöar och hav. Men så bar det sig ju inte bättre än att det började bli trångt där också....
Och vilka är det som man gör sig av med och skickar ut i kylan?
Kolla på Robinsson, Farmen eller Big Brother, det är de med minst social förmåga som åker väck först, de som ingen saknar.
Så summan av kardemumman blev att de osociala, kränkta missunnsamma fick flytta längre och längre norrut.

Nu finns det ju en falang här i landet som kallar sig "riktiga svenskar". Och röstar på SD. Och ja, kanske de härstammar i rakt led ner ifrån de där riktigt otrevliga som blev utkastade och bortröstade från värmen?

Och det där som folk säger: - Jag är inte rasist men.....
Jag avslutar med att citera Özz Nujen:
"Att rösta på SD och påstå att man inte är rasist är som att påstå att man inte är pedofil samtidigt som man runkar till barnporr"


13 kommentarer:

 1. Precis som du har jag mått dåligt hela hösten över vad som händer här och nu. När jag dessutom upptäcker dessa tendenser hos goda vänner då vill jag inte vara med längre. Jag har också funderat över vad det är som gör att folk reagerar med denna kränkthet. Jag har inte forskat så väl som du gjort. Men min alldeles egen teori är att det handlar om människor som är rädda för förändringar, har lågt intellekt och inte orkar sätta sig in i hur saker och ting egentligen är. Dessutom tror man på allt som skrivs i tidningar. Att många journalister genar utan att ha faktakollat det man skriver om har man noll koll på. Som den journalisten som påstod att Danmark minsann tagit strid mot Disney om den nyklippta versionen av Tomtens verkstad. Senare meddelade Disney att Tomtens verkstad aldrig funnits med i den danska Kalle Anka-versionen. Så var det med den nyheten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Må inte dåligt!! Jag har inte tappat tron på människan, jag tror fortfarande att människan i grunden är god. Därför tror jag att det är viktigt att finnas som motpol till all skit som väller ut. Speciellt i samtal med de unga. Jag hoppas och tror att det ska gå att lära folk att källkolla den info de får. Det som behövs är utbildning, utbildning och åter utbildning! Därför behöver skolorna värnas om så att det blir en miljö där det är tryggt att vistats och elever och lärare kan ägna sig åt det som var mening, lärande och samtal! Men som sagt, min grundtro är att människan är god! ♥

   Radera
  2. Du har så rätt. Så lätt ger jag inte upp. Kampen för att ta fram det goda inom människan fortsätter. Bekämpa ondskan.....:-)

   Radera
 2. Du är så klok.
  Jag har bestämt mig för att vara tyst. Folk får konstiga uppfattningar om en innan man ens hunnit prata klart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har så svårt för att vara tyst så det kanske räcker till dig också? Kram ♥

   Radera
 3. Haha, ja herregud vilken vädernitlott vi har dragit! Eller ska vi skylla på våra förfäder? Och insändaren var ju kul!:)

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt härligt inlägg! Jag köper din teori helt och hållet, för det kan ju inte ha varit de mest sociala varelserna som bestämde sig för att bosätta sig i ett land där man helst inte sticker näsan utanför dörren största delen av året, då det för övrigt är så mörkt så man inte ser varandra om man mot förmodan skulle sticka ut näsan...
  Hoppas julen varit bra och ha en riktigt god fortsättning!

  SvaraRadera
 5. Det är så lustigt att det ofta är människor som säger att "de minsann inte får tycka något för då kallas de rasister..." som hela tiden tycker och tycker och säger. Men lyssna, och värdera fakta, det kan dessa människor inte.
  Jag är glad att du inte är tyst Lippe!

  SvaraRadera
 6. Aj lav juuu, men det vet du redan.

  SvaraRadera
 7. Jag är glad att du inte är tyst.

  God fortsättning och gott 2013 ♥

  SvaraRadera