En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

fredag 7 september 2012

Nya tider

Ser ni att jag bytt header? 
Nu är det inte grått och tråkigt runt stugan med nakna träd och sunkiga gräsmattor, utan nu är det grönt och hoppfullt med en kruka guld på bakgården.
Lite så känns det nu.
Har varit på ännu ett möte med Samhall och diskuterat vad de skulle kunna hjälpa mig med och det är inte lite. 
Jag får börja med att under tre månader se var jag hamnar i sysselsättningsgrad och jag känner att jag kommer att få hjälp både med stöd och broms, för bromsas kommer det kanske behövas. Är lite ivrig nu och jag vet att det är lätt att jag har en övertro på min kropp när saker är roliga eller intressanta. Så det känns bra att omges av folk som är kunniga och erfarna. De kommer också att försöka hitta uppgifter som passar mig, som passar mig alldeles förträffligt. Mera om det längre fram.
Och vet ni vad? Om jag kommer upp i halvtid så kan jag få något som heter utvecklingsanställning inom Samhall och det innebär inte bara att jag har ett liv och arbetskamrater, det betyder även att jag får lön!! Jag kommer att få pengar, lönebesked, en inkomst och jag är så himla glad just nu. Vet att det kan bli tufft, vet att jag kanske inte klarar halvtid men jag kommer att göra allt som står i min makt för att det ska fungera.
Och man klarar ju så mycket mera när det är kul, visst?
(blundar för att min arbetsträning på Mjölby kommun var jätte-jättekul)
Så på måndag morgon börjar jag min arbetsförmågeutrednig för att se var jag har mina gränser.

14 kommentarer:

 1. Åh vad jag är glad för din skull!!
  Och ja - kul underlättar!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad jag håller tummarna för dig ♥

  SvaraRadera
 3. Jag håller också tummarna!! :D

  SvaraRadera
 4. Äntligen är det din tur vännen ♥
  Låter som ett perfekt ställe att få prova sig fram på... och framför allt att dom även ställer upp med en "broms"

  SvaraRadera
 5. Låter fantastiskt! Jag önskar dig så mycket lycka till som det bara går!

  SvaraRadera
 6. Det där låter härligt positivt och visst är det bra att både få pushar och att någon som bromsar. Önskar dig en trevlig helg och håller tummarna för dig. Kram

  SvaraRadera
 7. Önskar dig allt gott på vägen och skynda långsamt är du snäll........

  Kärlek

  SvaraRadera
 8. Ett stort grattis, som du har kämpat är du värd det. Kramis

  SvaraRadera
 9. Håller tassar och tummar..Go for it !!!
  Kram ♥

  SvaraRadera
 10. Grattis. Vad roligt. Det kommer säkert att bli jättebra.

  SvaraRadera
 11. Det här var verkligen roligt att läsa! Håller tummar och tassar för att det ska gå så smidigt som möjligt på din Arbetsförmågeutredning!
  GRATTIS och LYCKA TILL :)

  SvaraRadera
 12. Blir man glad eller blir man jätteglad? Det sistnämnda så klart...en rad ifrån Lippe! Ja du Kära Lippe, det finns massor at beätta om denna sommmar....en sommar som inte alls blev som det var tänkt...bl a så träfade vi inte dig, fast det är ju ännu inte försent, vi fortsätter väl att blogga några år till åtminstone!
  Ekonomi har vi ju pratat om förr....jag håller bokstavligen på att jobba ihjäl mig, huggen i hjärtat kommer tätare, men jag har en djäkligt fin livförsäkring s går det åt helvete så är i allafall Pockethexans ålderdom tryggad om jag överlever till pension så blir det värre! (ler) Ja, som jag alltid har sagt världen är galen, men det var inte jag som började!
  Ska jobba idag, men ett par rader till dig måste jag bara skriva!
  Stor Kram ifrån din Oumberlige Bloggkompis!

  SvaraRadera