En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

söndag 16 september 2012

Jag och Fru Venus...

..får inte sova ostört.
Båda har vi två svarta katter, hon, Fru Venus, har honkatter och jag hankatter men tydligen så är det lika illa vilket man har.
Fru Venus skriver idag om sin förstörda nattsömn och jag nickar igenkännande.
Min Svarte Katt är ett kuddludd och smyger upp på min kudde när jag somnat. Tar med jämna mellanrum spjärn mot sänggaveln och skjuter bort mitt huvud från kudden eller bryter ut i jobbiga kärleksförklaringar som innebär både klor och spinnande.

Sedan, vid tre fyra på morgonen, sätter han sig vid badrumsdörren och drar med trampdynorna på badrumsdörren så att det gnisslar och ekar i hela huset.
Jag kastar extrakudden, böcker och fula ord efter honom men han bara avviker från dörren för stunden. Snart är han där igen. 
Och jag har aldrig sett det men jag tror att han slickar på trampdynorna för att i rond två få till än värre oljud.
Och det fungerar - jag går arg som ett bi upp och släpper ut kattrackaren.
När jag sedan går upp släpper jag in honom och han hoppar nöjt upp i min säng och sover gott igen - i fotändan.

Den som hittade på en vaggvisa om en liten spinnande, mjuk gosig kisse hade aldrig haft en katt i verkligheten, i alla fall inte av den sorten Fru Venus och jag har!


11 kommentarer:

 1. När jag läser detta är jag glad att jag är allergisk ;)
  Söndagskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är bra att man kan få läsa om hur de som inte är allergiska mot katter får ha det ;)

   Radera
 2. Ha ha ha, "slickar trampdynorna inför nästa rond", det är riktigt säkert så! :-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Erbjudandet kvarstår om ni behöver lite sömn...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju så att om kattrackaren inte kommer in på kvällen så kan jag inte sova för det så någonstans djupt inom mig så älskar jag den rackaren ♥ så jag behåller honom hemma :)

   Radera
 4. Är ni säkra på att de är katter och inte illasinnade varelser från rymden som är utsända för att göra mänskligheten tokig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmmm, nu börjar man ju helt klart fundera!

   Radera
 5. Tror Shamrock är inne på nåt där....

  SvaraRadera
 6. Mycket möjligt att katter har något övernaturligt drag... Störa kan de i alla fall. Rena terrorn - man blir trampad på och översprungen och tassad på och bankad på med klorna ute och jamad i öronen. Alltsammans då förstås helst nattetid eller väldigt tidigt på morgonen... ♥
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vi har inga sådana problem. Grannens katt Sture bor hos oss en vecka nu. Han kommer in och äter på morgonen, går ut och kommer en stund på kvällen igen!
  Jag vill att han ska vara inne lite mer så vi kan kela lite!

  SvaraRadera