En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

måndag 10 september 2012

Hjälp!! Hur gör man?

Ok, ni brukar kunna det mesta därute i etern, nu får ni slå era kloka huvuden ihop och tala om hur man gör.
Om man träffar någon för första gången så tar man i hand, presenterar sig och tar ett steg tillbaka.

Men hur gör man om man ska träffa någon över länk? 
Ni vet en videokonferens? 


Höjer man handen till hälsning och säger: hej, det är jag som är Lippe?
Eller säger man : hej, och så vinkar man samt presenterar sig.
Eller ler man in i kameran, nickar lite och säger : hej och så presenterar sig.
Var sjutton gör man av händerna och vad gör man med dem???
Kan tillägga att det är ett viktigt möte och jag vill göra bästa möjliga intryck.
Jag hade inte funderat ett dugg på det och sedan tänkte jag att,    asch, jag tar det som det kommer men sedan kom jag på att det kanske finns någon vett o etikett för sådana möten?
Så...hjälp mig nu!

11 kommentarer:

 1. Jösses vilken fråga!
  Kanske ett tjaba och höjt ölglas inte är att rekommendera, men jag tror det kommer naturligt när du ser vem det är som sitter där på "andra sidan" :-) KRAM!

  SvaraRadera
 2. Jag har tyvärr ingen aning men om jag skulle gå på ett sånt möte hade jag försökt bete mig som om de satt mittemot mig på riktigt.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Hjälp..Jag hade nog tänkt som dig. Kan inte råda då jag aldrig haft möten på det viset..Men Fru Venus tankar var nog bra =)
  Lycka till iaf
  Kram ♥

  SvaraRadera
 4. Låtsas att du inte ser något på skärmen och låt de andra hälsa först?

  SvaraRadera
 5. Beror på situationen men det brukar falla sig naturligt när man ser de andra. Det enda jag har reagerat på är att det är lättare att lägga märke till småsaker. Typ om man kliar sig eller skruvar på sig.(Jag tycker alltid att det kliar någonstans, när jag känner mig obekväm)
  Händerna avslappnat på bordet eller armstödet, sen ger resten sig. Det är mitt tips.
  De på andra sidan skärmen är förmodligen lite pirriga de med, inför vem som är på andra sidan.
  Lycka till, det kommer säkert att gå bra!

  SvaraRadera
 6. Både alternativ 1 och 3 låter bra. Vinka är kanske lite för mycket, men en liten viftning med handen är ju inte helt fel. Eller bara le och nicka med huvudet. Äsch jag tror det löser sig, jag har aldrig varit med på någon videokonferens.

  SvaraRadera
 7. Ingen aning, men du gör säkert rätt!

  SvaraRadera
 8. Läste hela min utbildning på distans. Lärarna fanns i Vänersborg och Trollhättan och vi studenter här i Värstingvik. Man vänjer sig men det var riktigt läskigt i början. Är man många är det väl läge att räcka upp handen om man vill säga nåt... annars finns nog inga rätt eller fel. You can do it!!!

  SvaraRadera
 9. Den som leder konferensen brukar, de gånger jag varit med, presentera alla vid bordet och så får de andra via länk presentera sig. Om man inte redan känner varandra till utseende. Men ett hej och så "det är jag som är Lippe" funkar alltid. Jag har haft så många olika konferenser att jag glömt bort hur det kändes första gången. Det kommer säkert att gå bra. Och jag brukar säga mitt namn när jag vill komma in och prata. Typ, hej Singelmamman här...
  Lycka till!

  SvaraRadera
 10. Jag förstår din rädsla! Jag vet inte hur jag hade reagerat alls.

  SvaraRadera
 11. Har aldrig varit e en sån situation.
  Det finns såna lotsats händer som man kan köpa som läggs vid bilens ruta och när man kör så viftar handen med vinden. Kan det vara nåt? (skojar)

  SvaraRadera