En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

onsdag 9 maj 2012

Datormografi av tjocktarm

Började i går med att dricka något tarmrensande för att sedan resten av dagen dricka, dricka, dricka och så på med en omgång drickbart lavemang igen. Mådde väl inte så bra, inget man vill göra på en lördag precis.
Men jag hade förväntat mig att det skulle vara mycket värre än det var faktiskt. Min mage är ju en sådan dramaqueen så jag hade inställt mig på stora smärtor och kramper men jag slapp dem.
Så i dag var det då dags för själva undersökningen och den var väl ganska tuff men var snabbt över och nu fram på eftermiddagen mår jag skapligt igen. Fast trött som ett snöre. 
De börjar med att ge ett tarmavslappnande medel via blodet och sedan pumpar de in gas i tarmen för att de ska få bra bilder, det var  milt sagt den obehagliga delen men inte det så farligt som jag trodde. Sedan åker man in och ur den där tunneln och det gör ju inte ont. "STIRRA INTE IN I LASERN" stod det med stora bokstäver så jag tog det säkra före det osäkra och blundade hela tiden.
Värst var det efteråt faktiskt, gasen som de blåst upp tarmarna med gjorde några knivhugg men efter ett par timmar så släppte  det med. Så ska du göra den här undersökningen och får höra samma skräckhistorier som jag fick så tro inte på dem, det kan gå jättebra!
Nu ska man bara vänta på svaret och under tiden kommer jag väl att hinna med en gastroskopi och en provokation på allergen. 
Det är mycket nu....

18 kommentarer:

 1. Låter ju inte fullt så hemskt som man hört! Hoppas du får bra svar :)

  SvaraRadera
 2. Det var bra kämpat, för det där kan vara riktigt jobbiga undersökningar! Nu är det gjort i alla fall.... Skönt att ha det överstökat! Nu är det en jobbig del kvar... att vänta på svar! LYCKA TILL!

  Varm kram!

  SvaraRadera
 3. Kramar i flock till dej!

  Moj

  SvaraRadera
 4. Hoppas de inte hittar ovälkomna fynd. Kram

  SvaraRadera
 5. Du är min HJÄLTE och det vet du! ♥

  SvaraRadera
 6. Nja, det låter ju inte som en söndagspicnic i solskenet heller!
  Hoppas du får "bra" svar!

  SvaraRadera
 7. Hoppas det går bra med ALLA undersökningar och att dom fixar till det dåliga, snabbt och lätt. Så du får leva "lycklig i alla dina dar", och kan fortsätta att ha ork till att stå upp för de svaga och utsatta.
  Styrke-kram ♥

  SvaraRadera
 8. Ingen vidare undersökning det där. Hoppas åtminstone att den kan hjälpa dig att må bra så småningom = snabbt.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Skönt att den där är gjord nu så du kan få svar snart så du kan börja må bra igen.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Jobbigt med mage som är dramaqueen, räcker väl att ryggen är det. ;)

  SvaraRadera
 11. Åhh, mycket var rätt ord.
  Kramar.

  SvaraRadera
 12. Uj, det där lät inget vidare trevligt! Hoppas du snart får svar som talar om att allt är som det ska. *bamsekramen*

  SvaraRadera
 13. Inget jag hade gjort frivilligt, men måste man så, för en vill ju må bra och ha ett fungerande liv........

  Massa Kärlek till dig

  SvaraRadera
 14. hoppas verkligen det ordnar upp sig snart!

  SvaraRadera
 15. Skönt att det är över. När jag gjorde mina magundersökningar i forntiden så fanns inte datorerna med i bilden så om jag måste göra om det nån gång, så vet jag nu att det är hyfsat OK att göra det. Jag har en konstig mage och det har jag alltid haft. Hoppas dom inte hittar något eller att dom hittar något som går att rätta till fort och lätt.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 16. Är det inte ryggen så är det magen. :(
  Jag hoppas att resultatet av undersökningen är positiv och att du kryar på dig!
  Kram!

  SvaraRadera
 17. Jag har också gjort den undersökningen och tyckte också det gick riktigt bra. Kul är det ju inte, men inte alls så farligt faktiskt. Dock har jag en kompis som har inflammationer i tarmarna och på henne gör undersökningen ont.

  SvaraRadera