En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

tisdag 17 april 2012

Vart tar det vägen?

När det var Earth Hour så pratade de mycket om att spara energi i media. Bland annat så var det en som pratade glödlampor, som vanligt. Att inte låta saker stå på stand-by och så vidare.
En nyhet, för mig i alla fall, var att man inte ska låta mobilladdaren sitta kvar i uttaget när man laddat färdigt.
Jag gör det alltid! Låter den sitta kvar alltså. 
Och nu undrar jag: hur kan den dra ström när inget laddas? 
Och om det är så att den drar ström, vart tar den då vägen?? 
Jag som laddar min mobil vid sängen och oftast bara drar ur mobilen och låter kontakten falla till golvet, kan inte låta bli att i nästa steg fundera på om det är så att det nu har runnit ut en massa ström på mitt golv?!!
Ska vara försiktig nu när jag ska lägga mig, så jag inte åker på en snyting från "utrunnen" ström på golvet!

12 kommentarer:

 1. En synnerligen intressant tanke! Bäst jag kollar mitt golv åxå för jag gör likadant. Knepigt hur det kan dra ström till ingentinget?!!?!??? Kram, Moj

  SvaraRadera
 2. Passa dig - ström på rymmen kan inte vara att leka med!

  SvaraRadera
 3. Kan vi inte gå vidare med frågan för jag har undrat detsamma. Å andra sidan... folk som tar i mig får stötar och jag får stötar när jag tar i metallsaker. Svaret kanske är att strömmen är i mig...

  SvaraRadera
 4. Tror inte den tar så mycket ström, kanske inte alls, men laddaren går slut, blir lite sämre för varje dag. Den "tar" ström men har ingenstans att göra av den, "äter upp" den inifrån. Morgonkram.

  SvaraRadera
 5. Jag har börjat göra så nu,men vet egentligen att man inte ska låta den sitta i. Venus visste ju... får börja dra ur den igen!

  SvaraRadera
 6. Har dock hört att laddare är en av orsakerna till brand i hemmet, då de ofta blir nästan överhettade...att man därför inte skall ha den kvar i uttaget.
  Ha en braig dag!
  kram ♥

  SvaraRadera
 7. Lyssna på de kloka kvinnorna här ovan - de har alla rätt i vad de säger!
  Vissa mer än andra.
  Vilka de är får du klura ut på egen hand ;)

  Kram

  SvaraRadera
 8. Nämennä! Och jag som alltid låter alla laddare sitta i! Får visst lära om! :O

  SvaraRadera
 9. Jag har hört att den inte ska sitta kvar i väggen eftersom det kan börja brinna. Att den drog ström visste jag inte. Men det kanske är all ström i sladden som börjar brinna...

  Ack alla dessa tankar och frågor - vem kan ge mig svar?

  SvaraRadera
 10. Är man gift med en elektriker vet man att man alltid drar ut alla kontakter. det finns ström i själva laddaren. Det är inte bra!! :-))

  SvaraRadera
 11. Och inte visste du vad menskopp var heller....du behöver uppdatera dig om lite allt möjligt märker jag.
  Kände sönerna till det här, kanske dom kan lära dig grejer? Kanske mer saker som är självklara för andra som du inte vet? Hur 17 ska man veta om du inte vet eller vet? :P

  SvaraRadera