En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

tisdag 1 november 2011

Idag ett år sedan jag blev utförsäkrad!! Jag vill vara med och stoppa utförsäkringarna!!!

Det finns en sida på Facebook som heter


där man kan in och trycker "Gilla" och i och med det har man lagt sitt namn i en namninsamling för att stoppa utförsäkringarna.
Om du har ett konto på Facebook och inte redan varit på sidan och gillat så gör det, idag, på min påtvingade ettårsdag!!
Jag lär inte ha någon nytta av det i nuläget, du kanske inte heller har det just idag men vi vet så lite om hur morgondagen ser ut och just nu finns ingen trygghet om du eller dina nära blir allvarligt sjuka eller skadade!
Så, för att "fira" min ettårsdag : gå in och tryck Gillla...

Om du sedan vill vara med och sprida det här på din blogg eller på din Facebooksida, ja, då kanske det fanns någon sorts mening med mitt år av ekonomisk katastrof och oro!!
Tack ♥

13 kommentarer:

 1. Har gillat :) och delat hoppas jag...

  SvaraRadera
 2. Grattis tror jag.
  Kram gumman

  SvaraRadera
 3. Jag har gillat!

  Igår hade jag ju besök. En f.d. studiekamrat från högskolan. Hon har hamnat just på FK och jobbar med de som ska bli eller har blivit utförsäkrade. Hon var såååå förbannad på media som bara skriver om det negativa och nämnde flera exempel på personer som var supernöjda. Jag ska erkänna att jag fattade nada... men är det nån du ska diskutera med och ställa frågor till så är det henne. Hon gav mig en bild om dilemmat jag aldrig hört förut. Men å andra sidan... har är inte helt insatt och har härdsmältshjärna så jag kan ju ha missförstått henne... Men det är en BRA tjej som vet vad hon snackar om. Engagerad!

  SvaraRadera
 4. Grejen är det att det finns de som det blivit bra för! Men den saken ska inte ursäkta dem som det gått åt helvete med!! Så är det. Och det verkar som att alla i den där "branchen" gått en kurs i att "media överdriver". Vet inte hur många gånger jag fått det i ansiktet både från FK och arb. förmedling. Inte nog med det, En fk-personal sa: "alla KAN ju bli friska, till och med en dödssjuk, mirakel händer ju!" På vilket sätt hjälper det uttalande de som dött under sin utförsäkring? Säg mig det....

  SvaraRadera
 5. Svar: Klart det finns idioter på alla ställen. Personer som valt fel jobb. Jag ursäktar INTE FK:s regler alls om nån nu trodde det. Jag vet att det gått åt helvete för många. Vad jag menade var att det inte skrivs om dom det faktiskt gått bra för. Det är inte att ursäkta. Bara fakta. Att handläggarna på FK inte själva skrivit reglerna men får ta skiten är en annan sak. Om dom är oproffsiga ska dom jävlarna ha skit... annars är dom fel personer att gå på. Om dom är trevliga alltså...

  SvaraRadera
 6. Hulda, jag förstår hur du menar!! Och jag vet att du fattar hur jag menar :)
  Som jag skrev hos dig.
  Saken är väl den att när man hamnar i utsatt läge är det FK:s personal man har att göra med, inte de politiker som sätter reglerna. Fast personal på FK som inte ser bristerna eller vågar kalla oss långt över 50 000 st för enskilda fall ger jag inte ett skit för!!
  Anledningen till att man inte talar om de som det fungerar för är att den summan över tid varit ganska konstant, det är de som hamnat utanför som ökat i antal.
  Kram igen!

  SvaraRadera
 7. Vad jag är grymt irriterad på är att Regering och handläggare på förskräcklings-kassan ANSER sej ha större kompetens än Läkare med lååååång utbildning, vad gäller att bedöma arbetsförmågan. DET går inte in i min skalle!
  När man har och haft FLERA kontakter med expertis så ska man ÄNDÅ bli nekad!?!?
  Nej, usch fy fasen för sånt översitteri och förnedring! Det är inte ett värdigt liv många nu lever där dom tvingas till socialbidrag och dessutom lämna sina tidigare hem och ALLT vad värdesaker heter, för att få en slant till ett minimalistiskt uppehälle. Människor som ofta jobbat i många år och betalat skatt och slitit på alla vis...
  Försäkring????? Bah!

  Själv var jag utförsäkrad i dryga 8 månader, men tack vare en bra läkare och en hygglig handläggare så fick jag tillbaka min ersättning. För en stund framöver i alla fall. Hur det blir i framtiden vet ingen.

  Denna sidan på FB har jag "gillat" länge nu, och tycker den är bra som uppmärksammar detta. Om bara nu alla kunde läsa den också... så...kanske fanns det ett hopp för alla drabbade.

  Hoppas VERKLIGEN det ordnar sej för Dej, goa Lippe, och alla andra som sitter i "rävsaxen"!

  Kramar!
  Jenni

  SvaraRadera
 8. Hulda, jag fattar hur du tänker, men vi ser på helt olika sätt på detta.
  Det handlar inte om fel person på fel plats för mig. För min kontakt på arb.förmedlingen är jättebra, till exempel. Ändock är det samma ramsa. Ungefär som att om alla de som det gått bra för på något sätt rättfärdigar alla de som det gått illa för. I min värld är det bakvänt. 1000 rätt gör inte ett fel till rätt. Det är fortfarande ett fel. Och i det här fallet handlar det inte ens om ett fel, utan tusentals. Och nu pratar vi inte om felgjutna muttrar. Vi pratar människor. Sjuka människor vars lilla trygghet, någorlunda lugn och trygg ekonomisk tillvaro dras bort under deras fötter.
  I min värld spelar det inte någon roll om man så berättar om en miljon lyckade utförsäkringar. De misslyckade kommer ändå finnas där som en rutten jäsdeg och pysa och lukta illa.
  Förstår du hur jag menar Hulda?

  Lippe, säg till om jag inte ska tjöta om detta här. ♥
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Inte tjöta??? Blir varm i hela kroppen när det blir diskussion i ämnet!!! Här är det välkommet med synpunkter, när jag färgade håret fick jag typ 24 kommentarer och det här är viktigare! Just utförsäkringarna har jag skitsvårt att se nyttan med, antingen så går människor att rehabilitera eller också går de inte, ingen har blivit frisk av själva utförsäkringen!! Om man inte klarar att jobba så ska man inte för den skull ställas utanför systemet, snacka om utanförskap!!! Utförsäkringarna innebär total rättsosäkerhet, förnedring och utanförskap!

  SvaraRadera
 10. Hej Lippe! Du är en av de första bloggvänner jag kommer att tänka på idag när jag sätter mig vid datorn, hmm....fast i ärlighetens namn så brukar vi, jag och Lilla Frun fundera lite över dig annars också, men vi ska ju ses med tiden! (ler)
  I vilket fall som helst så har jag gjort en skum vridning samt lyft vinterdäck, något har gått sönder i ryggen på mig, ont så det slår gnistor. Nu är jag ju en lycklig man med ett sådant eget hemmapotek att jag kan göra mig i princip smärtfri. Dessutom ledig idag och behöver inte köra bil idag så det gör ju inget om jag har lite spännande läkemedel i mitt blod!
  Ska ta en långpromenad nu, det brukar fungera för mig, har ju lyft Lilla Frun i många år så ryggen har tagit ordentligt stryk!
  Det här med utförsäkringarna...katastrof....jag jobbar som fasiken just nu för att försöka koma på fötter efter mina 2 års sjukskrivning, då jag hade borrelia, kanske det komer fungera, hoppas det! Hoppas att nästa år kunna ta det lite lugnare och få fart på Smärtföreningen Jernsaxen igen, har fått många förfrågningar via nätet sista tiden!
  Är övertygad om att det skulle kunna bli ett kraftfullt forum både på nätet och i verkligheten, med mycket jobb och rätt personer i styrelsen, som du och jag exempelvis! Fast jag vill gärna lämna över ordförandeskapet till någon annan, jag vill tillhöra festkomiten numera! (ler)
  Kram och allt stöd till dig och det du skriver!
  Varma hälsningar ifrån Oumberlige Peter!
  PS: Kan inte sitta så länge vid datorn idag, det blir bara en komentar idag och den är till dig!

  SvaraRadera
 11. Hm....intressanta stavfel jag gör idag....undar vad det kan bero på?
  (ler)
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 12. Hulda, en sak jag glömde säga i min iver. Jag menade inte att du ursäktar, jag menade att FK, arb.förmedling och andra myndigheter ursäktar de som de gått illa för med all dem som det gått bra för.

  SvaraRadera