En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

lördag 8 oktober 2011

Juholts (och Fru Gårmans) pudel

Juholt har haft hel ersättning för sin bostad.
Han borde bara haft halv eftersom han var sambo.
Nu talar han om att det var ett misstag.
Han betalar tillbaka det han fått för mycket.
Han har lämnat riktiga uppgifter, tex sitt hyreskontrakt där hans sambo står med. Det han gjort är att han kryssat fel ruta, hel ist för halv.
Han säger att det rör sig om ca tre tusen i månaden och att han aldrig skulle riskera så mycket för så lite. För honom är tre tusen inte så mycket att det är värt att fiffla.
Hur ställer du dig till det här?
Jag blir lite ledsen, jag ville att fokus skulle kunna ligga på hans politik. Undrar om han gjort det här medvetet eller om det är som han säger, att han fortsatte att kryssa i samma gamla ruta av gamal vana.
Som sagt lite ledsen och bekymrad blir jag.

Här kan du se intervjun:
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/samhalleochpolitik/article13744203.ab

Vad får du för känslor?
Stärks ditt politikerförakt eller tror du på honom?
Jag vill tro!!

Kopierat från AF om att göra en pudel:

Den svåra konsten att ”göra en pudel”

Debattskolan del 8 – om misstag

”Pudel” är det nya ordet för det urgamla sättet att be om ursäkt när man gjort bort sig eller haft fel offentligt. Det låter lätt men är i själva verket en svår konst.

Spontant vill man skylla ifrån sig. ”Jag visste ju inte vad Phuket var.” ”Det är minsann inte bara jag som missbrukar mitt kontokort.” ”Jag förstod inte att det var en porrklubb taxin åkte till.” ”Det berodde på min inkompetenta chef.” ”Jag fick fel siffror från mina inkompetenta underordnade.”
Men vad man talar om på det sättet är att man helt saknar kontroll och just därför kommer att göra samma grej igen.

Vad läsarna, tittarna, väljarna, kunderna, hustrun, polisen eller domstolen vill höra är i stället:

1. Jag har gjort fel och erkänner att det var mitt fel.
2. Jag är fruktansvärt ledsen och ber alla om ursäkt.
3. Jag ska göra något konkret för att rätta till saken!

”Jag har slarvat. Jag skäms. (I antiken klädde man sig bokstavligen i säck och aska. Numera räcker det med svart klänning eller mörk slips.) Nu ska jag anställa någon som kollar. (Eller gå terapi.) Jag har fått mig en läxa. Men om andra ser det och slipper göra samma misstag, så har det hela kanske också haft något gott med sig!”

Zendry Svärdkrona

Och så sökte jag efter en bra pudelbild, vad tror ni jag fick upp??!!
Hahahaha!! Några jag känner!

16 kommentarer:

 1. Bullshit! Han har INTE kryssat fel. Det gör man EN gång om man nu gör det. Vad han står för politiskt känns oväsentligt numera... han är en bluff som bara bekräftar för MIG att jag inte ska börja förstå mig på partipolitik nu heller. Hade tänkt att... "bättre sent än aldrig".... men jag skiter i det :(

  SvaraRadera
 2. Oftast så vet man bara halva sanningen. Tror de flesta människor har gjort pudlar i sitt liv. I det här fallet så känns det inte så viktigt..tyckte nästan det var värre med Sahlins grejer..
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det bara förstärker min tro att när man blir politiker blir man det för att sko sig själv. Misstag nej det gör man inte flera gånger på rad om man är tillräckligt intelligent för karln kan väl läsa? Dessutom varför är det alltid folk som redan har pengar som vill sko sig och fuskar? Om nu inte pengarna betyder så mycket för honom varför har han då ens sökt detta bidrag?

  SvaraRadera
 4. Bah, han har tänkt, "går det så går det"!

  SvaraRadera
 5. Förresten, inte så mycket pengar. Nähä. Det är mat i tre veckor för oss!

  SvaraRadera
 6. Hahahaha.... hahaha! Hahaha... misstänkte att det skulle vara den bilden!
  Jag tror inte att det var medvetet av Juholt. Faktiskt inte. Idiotiskt och slarvigt, ja. Men inte medvetet. Oj vad alliansen myser nu. Idiotiskt också att inte ställa upp på partiledardebatten. (ändra färgen på dina länkar, nu ser man inte att du lagt in en länk i texten förrän man besökt den) Snygg bloggfärg! :)
  KRAM!

  SvaraRadera
 7. Hulda: visst är det tråkigt!! Fast jag kan inte låta bli att peta och kommentera på politiska sidor iaf! Min största drivkraft är nog vreden!

  Kaiza: jag hoppas och tror att en del blir politiker för att de vill förändra, det skulle vara min drivkraft iaf!

  Fru Venus: om jag hade tretusen till mat skulle jag slippa falukorven!!! Undrar hur mycket man tjänar när tre tusen inte gör någon skillnad?

  SvaraRadera
 8. Fru Gårman: Ville ju också vara lite rosa i oktober!!
  Jag VILL tro som du och det är nog som han säger att för honom är tretusen så lite att det inte var värt risken!!
  Och att han inte ställer upp i debatten är sjukt dumt! Alliansen kommer att säga att det beror på att han inte vill svara på frågor om bidraget och att han inte kan stå för sitt budgetförslag. Han kunde varit med och på annat sätt tydligt tagit avstånd från SD!!

  SvaraRadera
 9. När såna här saker kommer fram i ljuset så tänker många att nu skiter jag i detta och jag tänker fan inte rösta....och det kan jag INTE förstå hur man kan tycka. Om han har gjort det med flit eller inte är av mindre betydelse just nu...för det primära är att få bort höger alliansen så vi vanliga människor kan få tillbaka vårt land innan allt är utsålt och privatiserat och vi är i samma läge som Usa där "vanliga" tvingas ha 2 - 3 jobb bara för att överleva medans dom med mycket pengar har det ännu bättre...men Svensson i Sverige tror dom är höginkomstintatagre bara för att dom har fått en hundralapp eller två mer i bakfickan..dax att vakna upp och fatta att man vi alla måste rösta samt använda våra grå till att tala om för andra att göra samma sak !

  SvaraRadera
 10. Tror Juholt tjänar 144.000:-, har hört det, har egentligen ingen koll. När man har den lönen är 3000 inte ens en droppe i havet....
  Klart du får ta bakgrunden! Denna bakgrund tycker jag ska spridas hur mycket som helst! :D
  (Om du är supertrött på din bloggdesign för övrigt, be mig om hjälp! Jag gillar och pilla, vettu. :D, säg bara hur du vill ha det på ett ungefär i såfall)

  SvaraRadera
 11. Rose Law: håller med dig! Alliansen kommer använda det här mot Juholt. Men hur var det med Reinfeldts barnflickor?? Man ska inte kasta kniv i gummibåt! Och det viktiga är precis som du skriver att vi måste ha en annan politik NU!!!!

  Fru Gårman: kan hända att jag bara tröttnar och ger upp och då ber jag gärna dig om hjälp!! Datorn är så seg nu så bara att göra ett inlägg eller en kommentar är en bedrift!!

  SvaraRadera
 12. Jag tror inte på honom. Jag hörde på någon av nyhetsprogrammen att man (de som betalar ut ersättningen) hade påtalat felet tidigare. Ändå fortsatte han att söka hela bidraget. Då tror jag inte man kan skylla på misstag.

  Det han tjänar på en månad lever vi två personer på i ett helt år. Till och med lite mindre. Jag får drygt 120 000:- per år. Sambon ingenting. Tack och lov att vi i alla fall får ett ganska högt bostadsbidrag. Annars skulle det aldrig gå.

  SvaraRadera
 13. Jag tror inte heller på honom.

  SvaraRadera
 14. Skit i partifärgen - han har gjort en tavla som oavsett om den var avsiktlig eller ej, ställt herr Juholt i ofördelaktig dager!
  I mina ögon är det anmärkningsvärt att en partiledare för ett stort oppositionsparti inte kan läsa innantill.
  Inte ens andra gången en liknande blankett ska fyllas i - nu för några veckor sedan!
  Han är väl inte analfabet - eller direkt korkad?
  Vet inte vilket som vore värst - en girig (?) eller en korkad partiledare?

  SvaraRadera
 15. Om man är sambo i Stockholm förstår jag inte varför man ska ha ersättning för dubbelt boende över huvud taget. Ska man ha det ska man verkligen bo på den andra orten och det verkar han ju inte göra

  SvaraRadera
 16. Det är tråkigt det här, man vill ju gärna tro att det faktiskt var ett misstag...Han har ju verkat så bra i det mesta annat. Jag är nog beredd att ge honom en chans till!

  SvaraRadera