En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

onsdag 14 september 2011

Vassaste kommentaren om Kulturarvsinventeringen!!

Det här med att kulturarvet ska vårdas, digitaliseras och inventeras av sjukskrivna och utförsäkrade är fel på så många plan!

Är man sjukskriven så är man det för att man är sjuk och är man utförsäkrad så är man antingen fortfarande sjuk eller till arbetsmarknadens förfogande. 
Hur kan de bestämma att de här sysslorna kan skötas av folk med vilken utbildning som helst?
Vad säger det om deras syn på den yrkesgruppen, varför blir dom inte skitarga?
Om man nu hittar arbetsförmåga hos en människa varför inte först undersöka vad och hur mycket den kan jobba inom sitt yrke? Erfarenhet och kunskap går förlorad och självkänslan har jag inte räknat på...

Varför inte gå ut och säga att man vill rusta upp kulturarvet och det kommer att ge si och så många jobb....åt arbetslösa?
Varför denna häxjakt på sjuka och skadade?
Varför mörkar man eller tystar ner all statistik om de utförsäkrade?

Och varför är det så tyst från de som faktiskt också borde känna sig kränkta....de som redan gör de här jobben.
Jag har sett några få artiklar där någon framfört kritik men det händer inget mera.
Men någon som tog bladet ur munnen förra gången jag skrev om det här var Snygghexan...förlåt, Pockethexan.
Om du missade hennes kommentar förra gången så läs den här! (republicerat med tillstånd)

Pockethexan sa...

"Jaha, så de människor som är långtidssjukskrivna o utförsäkrade är bara de som inte har någon utbildning o som aldrig tidigare har varit på arb.marknaden för det är väl de arbeten som de har tänkt sig att de här människorna som belastar skattesystemet ska ha de okvallifiserade jobb på museum. o .

Men visst har vi glädje av att narkos-sjukskötersor som har fått diskbråck o inte blivit bra på ett år ska räkna benflisor från utgrävningar i stället för att komma tillbaks till sjkh där de skriker efter dem för att det inte finns tillräckligt många utbildade sjksköt.

...eller en högstadie skola som saknar kvalificerade lärare har ju stor glädje av att en utbrännd Ma/No-lärare o sitter o räknar hur många runstenar som behöver tillsyn, i stället för att få hjälp att kunna trappa upp sin arb.belastn. i lugn takt.


...eller en snickare, socialsek., bilmekaniker osv.


Nej att alla som har varit vitt anställda o har betalat skatt o arb.givare har betalat in arb.givaravgift till systemet för att det ska finnas pengar till rehab. o förtidspension till de som inte klarar att arbeta mer.
Men nej vi är bara myglare! Jag kan ju ringar till er som tror att det är så nästa gång jag får mitt smärtskov jag ligger o skriker i smärtkramper tills jag kommer tills sjukhus o får morfindropp. Eller så kan nu ju fråga min tre barn som har fått växa upp o se den här mamman ligga o skrika av smärta o vara helt okontaktbar o det är de som måste ringa ambulans o försöka få mig att andas fast jag inte kan, det gör man ju också bara för att man vill ha de futtiga kronorna som man får när man är förtidspensionär...


Jo då kanske ni kan ha lite förståelse att det inte är alla som blir helt bra hur gärna man än vill o hur starka medeciner man än tycker i sig o ni kan kanske tänka på det ni som bestämmer, men ni läser väl inte bloggar för det är väl för hemst att få höra hur det verkligen är...

Kramis o stort tack till dig <3 Lippe för att du tar upp de här viktiga sakerna när vi andra har nog med att bara vara el. dövar sinnet med att tänka på annat som tex. böcker.

PS;Ursäkta Lippe att det är din blogg som jag vräker ut all min frustration men ibland blir det för mycket o då vill man bara få ut allt "jobbigt" när DE vill göra det ännu värre, Tack <3 Du igen!DS"

Arg så det ryker och med all rätta!! Och så bra skrivet och om inte budskapet går fram när man läser det.....
Kan säga att Pockethexan är en riktig tuffing och har varit svensk mästare i ishockey så hennes verbala tacklingar vet hur de ska ta!! Och att hon vräker ur sig på min blogg gör mig bara hedrad!

6 kommentarer:

  1. Oj! Nu har jag läst ikapp här och jag måste nog ta ledigt nån dag och fördjupa mig i allt. Men du, sök Apoteksjobbet, man vet aldrig ;-) KRAM

    SvaraRadera
  2. Bravo!!! *stående ovationer*

    SvaraRadera