En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

tisdag 20 september 2011

Har du någon gång gjort det här? Tips?

Har du gjort något liknande någon gång? Gjorde du ungefär så här?
Fick skaldjurscheesecake på bröllopet och det var så gott!!
Vill bara göra och äta upp!!


10 portioner
5 kokta humrar

Botten:
200 g smulad kavring
75 g mjukt smör

Fyllning:
600 g philadelphiaost
2 msk riven pepparrot
200 g skalade, hackade räkor
200 g tärnad gravad lax
2 msk hackad dill
1 krm salt efter smak
1 krm peppar efter smak

Dekoration:
250 g löjrom
40 g dill, på kvist

Basilikaolja:
2 dl färsk basilika
2 dl olivolja

Gör så här:

Kör den smulade kavringen med smöret i en matberedare till en fast massa. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Låt den stå kallt en timme.
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Bred den över botten och låt cheesecaken stå kallt ett par timmar eller över natten. Tag ut en stund innan servering så att den inte är kylskåpskall. Dekorera med små teskedsstora ägg av löjrom på varje bit.

Mixa basilikan i mixer eller matberedare med olivoljan. Servera en bit cheesecake med en halv hummer per person och basilikaolja. Dekorera med dillkvistar.

Tips:Ev kan hummern uteslutas och löjrommen ersättas av caviar.

14 kommentarer:

  1. Fisk/skaldjurscheesecake är så gott, men jag hoppar pepparroten :-/ Kram vännen :-)

    SvaraRadera
  2. Ser fantastiskt gott ut! Kanske provar det nästa gång vi ska ha gäster!! Alltid roligt att prova på nåt nytt!

    Kram

    SvaraRadera
  3. åååååååå visa sånt gott när man inte har hunnit äta :-) nice

    SvaraRadera
  4. Aldrig gjort men ätit. Sååå gott! Tack för receptdelningen

    SvaraRadera
  5. Nej men har ätit pepparrotschescake med rökt lax och den var to die for!

    Hummer får man börja fiska på måndag =)
    Bara att ge sig ut!

    SvaraRadera
  6. Ser ruggigt himla gott ut...och tack för recept...mums!!
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Låter väldigt gott! Och ser så fint ut!!

    SvaraRadera
  8. Jag har gjort två olika varianter. En med lax och pepparrot och en med matjessill. Goda bägge två men laxtårtan vinner nog lite ändå. Den här varianten som du ätit låter också väldigt god.

    SvaraRadera
  9. Mumma!! Detta ska provas :)

    SvaraRadera
  10. Har aldrig gjort, men hjälp vad gott det ser ut!

    SvaraRadera
  11. Låter underbart men ingår inte i min budget... Kaviaren du nämner i slutet - går det lika bra med Kalles ;D

    Den klämmer vi till champagnen när miljonerna rullar in!

    SvaraRadera