En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

onsdag 1 juni 2011

Corren idag!

Friserade sanningar
Linköping. Publicerad 00:01 

Regeringskontakt?  Foto: Bernd Kammerer

Känns det tryggt att de som ska utforma vår grundtrygghet friserar sanningen, vänder på siffror, ignorerar verkligheten och inte bryr sig om fakta?

Förslag till lag- och regeländringar i sjukförsäkringen har gått till remiss på en grund av friserade sanningar, där synen på den skadade/sjuka människan är full av fördomar och utan medmänsklighet.

Glömda är resultaten av ISF:s och KI:s utvärderingar och granskningar. Båda utredningarna visade på stora brister och misslyckande, men regeringen är nöjd och anser att det varit ett framgångsrikt system.

10 procent av de 40 000 utförsäkrade lever på socialbidrag - hur många har sökt och fått avslag för att de har ett ägande eller en partner? Först måste du sälja allt du äger, bostad, bil, fonder och göra av med eventuellt sparande.

Det du har jobbat ihop till och köpt, fått eller ärvt är inte längre ditt att äga, du har förlorat rätten till privat ägande!

Ta bort tidsbegränsningarna och kontrollpunkterna, inför stödpunkter, samarbeta med alla parter för att få människor upp på banan igen istället för som nu ut ur försäkringen. Låt läkare bestämma arbetsförmåga, inte tjänstemän på FK.

Det stora fusket visade sig vara 0,04 procent. På fyra år har det kostat 546 miljoner att kräva tillbaka 315 miljoner till sjukförsäkringen.

December 2008 var ca 530 000 i sjukersättning, av dem var ca 390 000 i åldersgruppen 55-64 år. Var de arbetsskadade och utslitna eller arbetsskygga fuskare? 150 000 arbetade deltid och var sjukskrivna deltid.

220 000 barn lever i barnfattigdom och nu ökar de i antal. Enligt professor Tapio Salonen kostar det 15 miljarder att avskaffa barnfattigdomen i Sverige.

15 miljarder - det är lika mycket som jobbskatteavdraget, det senaste, det femte. Vi vet ju var pengarna till det tas.

Känns det tryggt att de som ska utforma vår grundtrygghet friserar sanningen, vänder på siffror, ignorerar verkligheten och inte bryr sig om fakta?
Läser regeringen samma siffror och utredningar som jag, men läser som fan läser bibeln?

Lisbeth Forsberg


6 kommentarer:

 1. Jag tror på det sistnämnda. Att de läser på samma sätt som Fan läser ur bibeln.

  SvaraRadera
 2. De ser väl det de vill se för att tillgodogöra sig lite mera av det goda själva antar jag.
  Kan du inte bli politiker, du är väl påläst, du har talets gåva och du vågar säga vad du tycker och du skräder inte på orden. Jag skulle rösta på dig, jag lovar.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Bli politiker, då behöver du ingen rygg(rad). :)

  SvaraRadera
 4. Hur kan de sova om nätterna? Kvällskram vännen :-)

  SvaraRadera
 5. Helena!!!! ASGARVAR!!! Igen!

  SvaraRadera
 6. Du borde jobba politiskt på riktigt! Jag röstar på dig!

  (ditt url när du kommenterar har saknat ett ord den senaste tiden, blogspot, så man får upp att sidan inte finns. Bara så du vet, och inte förlorar läsare på det viset)

  SvaraRadera