En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

tisdag 31 maj 2011

Meeeeeen??!

Jag har i snart 50 år levt ett liv i skogen och vistats i naturen mer än inomhus viss tid av året. Aldrig, aldrig har jag blivit biten av en spindel!

Sonen sitter på sitt rum vid datorn med bar överkropp och jag kommer in och sätter mej på hans rum och vi snackar lite. Plötsligt tar han sig på sidan och svär till.
När han tar fram handen har han en korsspindel i handen!! Det slår upp en avlång svullnad och rodnad med en gång där den bitit.

Vi googlar för att forska på spindelkräket och det står att de i stort sett aldrig biter människor. Hur stor är då chansen att en korsspindel kommer in i huset och kliver rakt fram och hugger min son i sidan?
Om den är död? Jajjemän!


"Det är en vanlig uppfattning att korspindeln är den enda giftiga spindeln i Sverige, men många andra spindlar använder också gift som vapen. Korsspindeln har ett svagare gift än en geting. Den är inte giftig för människan. Ett bett ger en lätt klåda och en svullnad som ett myggstick. Besvären går över inom en timma. Den biter nästan aldrig människor. Nästan alltid är det andra småkryp eller andra orsaker som gör att folk tror att de blivit bitna av spindlar."
Från Wikipedia

12 kommentarer:

 1. Å så fick jag lära mig ännu något nytt idag.
  Har alltid trott att Korsspindeln var "farlig".
  Tusse sonen, vinäger hjälper mot svedan om inte barndomens huskur - Salubrin - finnes!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vi tog inte på något för vi ville se hur det bar sig åt, spännande ju!! Händer inte så mycket här.....
  Efter drygt en timma syns det inte längre!

  SvaraRadera
 3. Lite läskigt kanske, men otroligt att det försvinner på en timme i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Jag visste att spindlar kan bitas. Julia min älsta dotter blev biten av en sån där liten grå spindel med långa ben för många år sedan och sen efter det är alla ungar hysteriska för spindlar. Jag gillar inte den där stora svarta med korta ben, det blir allid ett papper i handen när jag ska ta bort dem, men rädd är jag inte. Tycker däremot att korsspindeln är väldigt vacker. Men att den var giftig även för oss hade jag ingen aning om.

  SvaraRadera
 5. Jag avskyr spindlar och nu blir jag ännu räddare, skratt.
  Jag undrar hur många spindlar man sovandes sväljer under en natt?
  Får helt enkelt googla på det när jag kommer hem, hihihi.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Inte värt att berätta för Maken, han är spindelrädd...

  SvaraRadera
 7. Det var det jag visste...spindlar är farliga ;)
  Låter annars som en spännande kväll - speciellt den där timmen av "spindel-betts-studerande", Bruce Willis, släng dig i väggen!!

  SvaraRadera
 8. När yngsta var liten krypande unge blev hon biten i fingret av en spindel. Sved rejält, blev rött o svullet i några timmar. Tyvärr hann jag aldrig se vad det för sort...vi kan väl säga så att det var svårt att tolka sorten efter mammans massaker o totala utplattning ;)

  SvaraRadera
 9. Tro om den var självmordsbenägen? Ganska många insekter verkar vara det, hur annars förklara att dom kommer i närheten av människor?

  SvaraRadera
 10. Eller så tyckte den att din son är en hunk och tog ett kärleksbett. Ack vad den bedrog sej. ;)

  SvaraRadera
 11. Jaha, jag visste det! De anfaller folk, jag har anat det hela tiden. Vi har mängder ute på logen och i Augusti månad har de blivit stora som tennisbollar (nästan...) och sitter mitt i sina jättenät. De väntar på att kasta sig över en och skrämma ihjäl mig.

  SvaraRadera
 12. Tack för info - hoppas sonen mår bättre!

  SvaraRadera