En blogg om att leva med SRS, Segmentell RörelseSmärta. Om vägen tillbaka till livet efter en steloperation på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs den 10 mars 2011.

torsdag 5 maj 2011

Åtta veckor, insikt + kakrecept och ett helt år sedan!

I dag är det åtta veckor sedan operation och jag kommer inte ens ihåg hur många dagar sedan det var jag tog smärtstillande!! Jag har ont men jag kan hantera det med vila och aktivitet i rätta doser. Jag sköter hela hushållet själv med städning och tvätt och det är nästan ett år sedan jag kunde det.
Jag har räknat ut att sedan den 14 maj förra året har jag inte kunnat köra bil, städa mitt hus, handla min mat, gå på promenader eller fester och inte ens funderat på att jobba!

Idag ringde sjukgymnasten från kliniken och vi planerade min rehabvecka och sedan pratade vi om mina resultat och hon sa att så som det verkar nu så är hon övertygad om att jag kan börja jobba i augusti!! Inte heltid men hon var övertygad om att jag skulle kunna börja och vi pratade om hur taskigt det är att jag har varit tvungen att betala själv och att jag gått med det här i så många år! Sedan pratade vi om det positiva igen och jag tackade och talade om hur tacksam jag är för att de finns och kan. Då tyckte hon att jag skulle tänka på att jag själv hade den största delen i mitt tillfrisknade, från det att söka hjälp, hitta den och sedan kämpa för att få den. Och för att jag jobbade på och tränade och för att jag inte gett upp.

När vi lagt på kom alla känslorna......allt jag varit så rädd för, allt som jag är så glad för, allt som jag ser fram emot. Jag fattade!! Jag kommer att bli bra!!!  Jag är på G att skaffa mej ett liv! Det blir inte ett smärtfritt liv men det kommer att funka, styra och bära och jag kan bli oberoende igen! Jag kommer tillbaka! Känslor och tårar kommer och jag så jävla fullständigt totalt hänryckt lycklig över att leva!! Jag är tacksam och glad och förbannad och förlåtande och det är så många känslor idag så jag vet inte hur jag ska få ur mej dom! Men störst är lyckan!

Rosenvante var kaksugen så här kommer den godaste kladdkakan:
Åsas kladdkaka

Smält 150 gr smör i en kastrull och rör sedan i:
3 dl socker
1 dl kakao
2 ägg - ett i taget
1 tsk vanilj
2 dl mjöl

200 i ca 20  min
Jag brukar aldrig ha den så länge i ugnen utan vid 15 min har jag ögonen på den och tar ut den så tidigt som möjligt för man vill ju ha den kladdig i mitten :)
Den här gången smörjde jag formen (löstagbar kant) med kokos och lade även ett lager kokos i formen när jag hällt i hälften av smeten och hällde sedan andra hälften över. Sedan ska man ju ha vispad grädde och jordgubbar till oxå! Eller precis vad man vill!

19 kommentarer:

 1. Finns det inte nån' nämnd dit man kan klaga om man blivit felbehandlad av vården? Eftersom du nu har gjort en operation och blivit "frisk" så är det väl helt klart en felbehandling när din läkare inte velat göra operationen. Kolla det så kanske du kan få tillbaka lite av pengarna samt att ditt landsting kan få sig en knäpp på näsan

  SvaraRadera
 2. Åh va härligt Lippe! Va glad jag blir för din skull! Förstår att de blir mkt känslor!
  Massa kramar!

  SvaraRadera
 3. Världens största gladaste kram till dig, min starka, kämpande vän! Så roligt att höra att du fått så bra ord från SG också! I övrigt håller jag med Shamrock! Det måste gå!
  Ska jag skicka några näsdukar till glädjetårarna?
  KRAMAR!

  SvaraRadera
 4. Håller med Shamrock!
  Vilken härlig framtid du har. Det funka!!
  Kram :D

  SvaraRadera
 5. Det finns de som klagat och bråkat och tyckt att deras tillfrisknande varit bevis nog. Jag har läst och kolla lite och det är så att om du blir frisk efter en behandling så har du en större plceboeffekt ju "större" behandling du genomgått. En ryggoperation räknas som ganska stor..
  Men vet ni, om jag gjort den här operationen utomlands så hade försäkringskassan ersatt mig i efterhand! Så om jag åkt till Tyskland ist för Strängnäs hade jag fått tillbaka pengarna?!
  Men jag ska bråka, lita på det!
  Första steget är taget och nästa tar jag i morgon när jag ringer US i Linköping och frågar om brevet som kirurgen på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs skickat kommit fram, moahahahah!!! Jag börjar bråka om rehabveckan så får vi se hur vi tar det sedan!

  SvaraRadera
 6. Vad glad jag blir av att läsa detta inlägg, Lippe.
  Du är toppen!

  SvaraRadera
 7. Njut nu gott av ditt lyckorus..jag blir glad och rörd då jag läser.
  Häääärrliggt =D =D
  Kramar i mängder!

  SvaraRadera
 8. Härligt, härligt, så himla glad för dej!! Vill göra såna dära hjärtan, du vet..<3 dom brukar funka på fb men inte när jag gjort dom i nån kommentar. Nån som vet hur man gör?

  Men du..vad i hela friden menas med "Jag har läst och kolla lite och det är så att om du blir frisk efter en behandling så har du en större placeboeffekt ju "större" behandling du genomgått."???

  Är ditt tillfrisknande en placeboeffekt? Så du skulle ha kunnat bli såhär bra utan operation menar dom? (rättade stavfelet;)

  SvaraRadera
 9. Fick rysningar längs hela ryggraden när jag läste ditt inlägg. Jag blir så glad att det gick så bra med din operation, att du är så långt på väg mot ett värdigare liv där du kan själv igen.
  Hejar allt vad jag kan att det ska gå bra för dig i morgon och framöver i din kamp för att få operationen och rehab betalt också.
  Sen måste jag ju tacka för receptet, ska testa det i helgen.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Helt underbart!!!kram

  SvaraRadera
 11. Helena: placeboeffekt är något som det talas om när den part som inte ville skriva remiss inte vill kännas vid att en behandling varit nödvändig eller hjälpande. Här handlar det inte bara om pengar utan om prestige också!! Vid alla behandlingar så finns det en placeboeffekt, det är vetenskapligt bevisat att den finns och den hänvisas alltid till när det ska diskuteras hurvida en behandling varit verksam. Om man ska gå vidare med det här kommer det att vara viktigt att formulera sig dels så att man lämnar så få luckor som möjligt och dels så att man inte i onödan trampar någon på tårna!
  ♥ håll ner Alt och håll kvar - tryck och släpp 3:an - släpp upp Alt ♥

  SvaraRadera
 12. Så roligt att det går framåt. Hoppas allt annat löser sig också.

  SvaraRadera
 13. Testing testing

  SvaraRadera
 14. Men va f#¤%...gick ju inte alls.

  SvaraRadera
 15. Jag blir så lycklig när jag får ta del av framgångshistorier o att det finns sådana innom smärtområdet är ju helt otroligt!!!
  För det är ändå en väldig tur att du hann göra din operation innan smärtan hann sätta sig som den gjorde för mig jag gick för länge innan jag fick mina opertioner (3år)inte kul <;(

  Krami ifrån Pockethexan som ska säga till Polargrevinnan att de får ta en sväng förbi dig på henvägen så att det kan bli lite läsvärt annars kan man alltid anmäla sig till bokringen....

  SvaraRadera
 16. Nu har jag gjort många hjärtan till dig ser du dom, nej inte jag heller det är så j-la frustrerande när andra kan men inte jag buhu... ett ynkligt litet hjärta(hjärta) vill jag sätta på din sida för att jag är så glad att du är du (hjärta)och har en insikt som många ska vara avundsjuka på (hjärta)(hjärta)

  Massa kärlek till dig....(hjärta)

  SvaraRadera
 17. Jättehärligt! Blir så glad när jag läser ditt inlägg - det riktigt strålar om det!
  Om det gick skulle jag göra en stor blomsterkvast och skicka nu, det går säkert på något sätt, fast jag kan inte och skulle jag försöka skulle det säkert bli något annat - men du kan väl tänka dig en, du får välja blommor själv :)
  Kram

  SvaraRadera
 18. Jätte kul Lippe ♥ Du är värd ett bra liv för du är en helt underbar människa alltid glad o rolig
  Kram Madde

  SvaraRadera
 19. Det strålar om det här inlägget och jag blir lika glad, jag, så härligt! :)

  SvaraRadera